Millet kardeşime doğumgünü hediyesi olarak kitap alacam Harari’nin 3’lü setini; %50 indirim vardı bi’ üç gün öncesiye kadar fakat şimdi %40’a düşmüş ve fiyatı 128 olmuş,19 kasıma kadar almam gerekiyor, kod gibi ya da işte kampanya tarzı bir şeyler biliyorsanız yardımcı olursanız sevinirim.
Şimdilik kod yok diye biliyorum. 19 Kasım’a kadar da kod çıkar mı bilmiyorum.
100 lirayken alacaktım aslında .p
Şu an aktif kullanılabilen bir kod var mı?
Black Friday ( 27 Kasım ) bir kampanya olacak mı bilgisi olan var mı?
Aktif bir kod yok şimdilik. Black Friday indirimleri hakkında da bir bilgi görmedik daha.
@SJack Tamamdır teşekkür ederim.
En çok kullandığım sitelerden birisi olan Hepsiburada ücretsiz kargo limitini 100 liraya çıkarmış. Prime sonrasında benzer bir abonelik ve ücretsiz kargo uygulaması beklerdim Hepsiburada’dan ancak onlar pazar liderliğini altın tepside Amazon’a bırakacak gibi.
Amazon çokta zorlanmadan Türkiye pazarının lideri olacak sanki. (Sadece kitap değil, genel e-ticaret.)
Aslında Efsaneler Kulübü var orada da. Ama öyle parasını ödeyip üye olma tarzında değil. 3 ayda en az 20 ürün alan ve en az 2.000 TL harcama yapanlara 3 aylık üyelik veriyorlar. Çeşitli kampanyaları oluyor. 25 TL üzeri de kargo bedava oluyor.
Ancak 3 aylık sürede yine aynı şartları yerinme getirmezseniz süresi dolunca yenilenmiyor.
Benim hesabımdan babaanneme çamaşır makinesi alınmıştı, ben de sürekli ufak tefek şeyler sipariş ettiğim için 20/2000 şartlarını fark etmeden tutturmuştum.
Pek bir yararını görmedim açıkçası. Bir anda sitenin şekli şemali değişti, siyah siyah oldu. sanki özel bir tarikata kabul edilmişim gibi hissetmiştim ama o kadar.
25 TL üzerine kargonun bedava olması işime yaradı sadece.
Özel kampanyalar da çok çeşitli değildi bana göre. Tam hatırlamıyorum ama 120/15 ya da 130/25 tarzında bir kitap indirimi olduğunu görmüştüm birkaç kere ama diğer sitelerden pek farkı olmuyordu.
Bu ayın başında üyeliğim sona erdi, 25 sınırından sonra 100’ü görünce ben de çok şaşırdım. Hiç beklemezdim açıkçası. Daha geçen sene falan 50’ydi. 25, 25 arttırdılar belli aralıklarla…
Bu amazona bi haller oldu. Buranın havasından mı usuyundan mı bilmiyorum gelen bozuluyor. Çok satan kitaplar dediği kitapların %80’i ne idüğü belirsiz kimsenin dönüp bakmadığı çocuk kitapları, kalan %20 de comolokko yayınevinin bastığı klasikler. Bunların çok satan falan olmasına imkan yok. Zaten günün fırsatı indirimlerinin oranı çoğu kitapta %25. Richard yattığı yerden maaş alıyor.
Onun sebebi bence stokları. Ne stokları yeniliyorlar ne de yeni kitaplar geliyor. Bir kitabın amazona gelmesi 1 ayibuluyor hatta geciyor bile. Mesela ateş kadehi resimli hala gelmedi. Garip bir şekilde sanki Türkiye’de kitap konusunda çok sallamıyorlae gibi geliyor bana.
Ateş kadehi resimli baskı geldi ama çabuk bitti.
İşte bu bile etkiler bence. Mesela felsefe taşı resimli baskı çok nadir iki tane ekleniyor sonra hemen bitiyor. Böyle yaptıkça ellerinde ne varsa o çok satana giriyor işte. Biz alamıyoruz ki istediğimizi
DH 'nın haberine göre Amazon TR Avrupa depodan artı gümrük vergisi ile satışa başlamış/başlıyormuş.
Amazon’un Avrupa’da yer alan mağazalarındaki ürünler amazon.com.tr de listelenmeye başladı. Şimdilik sadece kitap ağırlıklı olacağı belirtilmiş olsa da biraz sayfalar arasında gezinince avantajlı olabilecek bazı teknolojik ürünleri de yakaladık. Tabi şimdilik süreç biraz deneysel gibi görünüyor. İlerleyen günlerde daha fazla ürünün listelere dahil olacağını düşünüyoruz.
Ben Big Book of Science Fiction u öyle aldım. 90 lira kargo ücreti alıyorlar. Ve doğru düzgün paketleme yapmamışlardı İlerde azalırsa, anadilinde kitap almak hayal olmaktan çıkar benim için.
Bu paylaştığına bakınca kitap hala avantajlı değil, kargo ücreti çok çıkmış, kitaplar da aslında kişisel kullanımda gümrük ücreti yok diye biliyorum ama galiba amazon getirdiği için ticari faaliyet nedeniyle gümrük ücreti var ve bunu da kargo parası olarak tahsil ediyor.
Kampanya var demişler ama kategoride kitap yok🙁
Şu an amazonda genel alışverişte aktif kullanılabilir bir kod var mı? Birde sanırım ertesi gün kargo olayı prime’da sona ermiş. Almak istediğim ürün prime olmasına rağmen teslimat cuma gözüküyor.
Aktif kod yok diye biliyorum ben.
Teslim süresi olarak 2 gün verip, ertesi gün teslimat yapıyorlar. En azından İstanbul - Anadolu yakasına.
Dün(pazartesi) verdiğim sipariş perşembe teslim edilecek diyor. Bence bu süre çok fazla. Burada iddası olmayan kitap siteleri bile sabah erken sipariş versen ertesi gün eline ulaştırmış olabiliyor. Umarım yoğunluktan böyledir.