Amazon Prime Türkiye

Belki farklı depolar nedeniyle oluyor diyeceğim ama tek depoları var diye biliyorum. Ama herşeye rağmen ilginç geliyor bana bu durum.

2 Beğeni

Öyle hem maddi zararı var hem de boşa israf. Özel bir nedeni var mı merak ettim :thinking:

1 Beğeni

Tüm kitapları tek siparişte veriyorsanız aynı paket içinde gelmesi gerekir, teker teker sipariş ediyorsanız her kitap için ayrı sipariş numarası oluşturacağı ve irsaliye/fatura keseceği için aynı pakete koyamaz. Aklıma bu neden geliyor?

Tek sipariş bunlar. Kitap siparişlerini doğrusu bilmiyorum. Amazondan 2-3 kitap dışında kitap almadım.

1 Beğeni

Benim daha dün gelen kargom aynı sipariş olmasına rağmen 2 kitap farklı kolilerde geldi ve birisi hasarlıydı.Müşteri hizmetleriyle hallettik ama.

1 Beğeni

Sanırım bölgenize hizmet veren Amazon deposunun elinde fazladan koli kalmış :sweat_smile:

2 Beğeni

Bu gün 2 farklı sipariş numarası ile 6-7 kitap teslim alıcam bakalım kaç koli gelecek bana :smiley:

Kuryelere destek amaçlı yapıyor olabilirler. Kuryeler paket başı ücret alırlar. Sen 20 ürünü tek siparişte verirsin Amzon 20 ayrı paket yapar kurye 20 paket üzerinden ücret alır. Benim aklıma gelen en mantıklı iş bu.

Bana kalsa böyle destek olacağına paket ücretlerini arttır. Tasarruf yap. Tamamen israf.

İki sipariş verdim iki koli geldi. Siz acaba 20 adet ürünü tek tek satın mı aldınız? Bana hep böyle geliyor… Ya da demek ki farklı bi depoları mı var acaba?

@Yuso4656 @alper @Oni @MelihAntepli

7 Beğeni

Ben hiç amazon kullanmadım ama daha önce forumda alışveriş yapmış olan arkadaşlar fotoğraflı paylaşmışlardı.

1 Beğeni

Her siparişim (sığıyor ise) tüm kitapları içerecek tek kolide geliyor. Kutulama ve korumasından memnunum. Amazon Almanya’dan gelenler ise sert zarf benzeri paketleme ile gelmişti.

1 Beğeni

Gerçekten kaliteli iş çıkarıyorlar. 3 depoları var yanılmıyorsam.

Kartonların tamamı 100% geri dönüşümden yapılmış ve bizlerin de geri dönüşüme atmamızı ve kartonları geri kazandırmamızı istiyorlar elbette. kutu üzerinde yazıyor, diğer karton israfı diye düşünenler için söylemek istedim.

Bir de merakımdan soruyorum, neden Amazon’dan kitap almıyorsunuz acaba? Gayet uyguna veriyorlar aslında.

2 Beğeni

Yeni kitap olmuyor, Amazon’da kampanya zamanları olanları da ben zaten daha önceden almış oluyorum.

2 Beğeni

Biraz önce izledim, Amazon televizyon reklamı vermiş. Daha önce hiç rastlamamıştım.

Sanırım yüzde elliye varan büyük indirimlerinden aldıkları geri dönüş kendilerini pek memnun etmemiş.

29 martta bitiyor diye üzerine basa basa söylüyordu dış ses.

İndirim olmadığı içindir belki. :sweat_smile:

2 Beğeni

En çok da yüzde bilmem kaça varan lafının hastasıyım.
Koskoca global şirket yapacaksan doğru dürüst bir indirim yap. Ya da hiç uğraştırma insanları.

2 Beğeni

Daha önce yaptıkları birkaç indirim yüzünden çok bir şey söyleyemiyorum ama “Bahar Fırsatları” deyip TV’ye reklam veriyorsan biraz iddialı indirimler yapman gerekir. :sweat_smile:

3 Beğeni

https://www.dunya.com/sirketler/amazon-turkiyedeki-faaliyetlerini-genisletiyor-haberi-617462
Böyle haberleri gördükçe dışarıdaki olanaklara bizlerin de sahip olacağı hissine kapılıyorum, yanılıyor muyum?

3 Beğeni

Robot kuryeler, dron ile teslimat vs ise ben uyarayım hurdacılar o robotları çalar. Rögar kapağı, elektrik direği, fiber kablo kesip çalıyorlar. :slight_smile:

12 Beğeni

Bizim bahçe evinde (dağ başı bi yer, yeri olanlar gidiyor sadece) kapı için diktiğimiz 1 metrelik paslı direği söküp alan insanlar o dronelere neler yapmazlar :face_with_hand_over_mouth:

Ama detayda yeni depo ve Ceva Lojistik ile anlaşmışlar diyor, bu tür büyüme verimli olduklarını gösteriyor, operasyon alanını genişletiyor, daha çok imkan demek herhalde, güzel gibi.

1 Beğeni