Başımdan geçeni anlatayım kararı siz verin. Hesabımın şifresini unuttum yeni bir hesap açtım. Daha önce aldığım bir kitabı tekrar sipariş ettiğim için amazon siparişimi onaylayıp parayı çektikten sonra siparişimi iptal etti. (ticari alım yaptığımı ileri sürdüler) 2 kartım vardı alım yaptığım muhtemelen aynı kartlardan birini kullandığım için. (ziraat bankası kredi kartı ve banka kartı) iptal edilen hesabımda banka kartımı kullanmıştım.
Velhasıl diğer hesabıma şifresini bulup aynı kitap olmamasına dikkat ederek bir kaç sipariş daha verdim. İptal edilen hesabımda da bir iki kez daha sipariş verdim ve her seferinde. anlattığım iptal edildi.
!!! Önemli kısım: çok kitap aldığım için iptal edilen tutarların hesabıma geri yattığını düşünüyordum. İptal edilen banka kartımla yaptığım 3. Siparişimden (214 tl) sonra banka hesabıma iade edilmediğini farkettim. Önce amazon sonra ziraat bankası ile onlarca dk süren konuşmalardan sonra 2 ay sonra hesabıma 214 tl geri yattı. Diğerleri için ziraat bankasına dilekçe verdim mart ayı gibi halen incelenip geri yatmasını bekliyorum
Abartısız ilk açıldığı zamanlardan bu senenin ocak ayına kadar minimum 4-5 bin TL tutarında en azından 30-40 alışveriş yapmışımdır. Yukarıda yaşadığım olayın haricinde yine şu olayı yaşadım
Amazon üzerinden satış yapan bir satıcı üzerinden sözüm ona HAY Klasiklerinden Ciltli baskılarından yaklaşık 300 tl civarı bir alışveriş yaptım.Genelde Baskısı olmayan kitaplardı. Satıcı ile amazon sistemi üzerinden 2 kez msj atıp kitapların Ciltli olup olmadığını sordum. Kitapların Ciltli olduğu cvp verildi. Kitapları aldım kargo ücretsiz olmasına rağmen 12 tl kargo ücreti verdim.
!!! Önemli kısım: kitaplar karton kapaklı geldi. Yaklaşık 2ay süren amazon üzerinden iade süreci ile uğraştım abartısız her hafta görüştüm bilmem kaç kez iade süreci başlattılar satıcıya ulaşmaya çalıştılar. Aleni şekilde amazon üzerinden dolandırıldığımı tüm belgeleri ile sundum. Kitaplar şeffaf bir strece sarılıp gönderildiği için kargoyu açmadan ne olduğu belli oluyordu, satıcının faturası, fiyat her şey görünüyordu. %100 haklı olmama rağmen beni oyaladılar, oyaladılar. En son iade süre geçti dediler!!!
Tam dava etmek üzereyken sistem üzerinden satıcının tlf numarasına ulaşıp ona da amazona da dava açacağım söyledim. Satıcı parayı iade edeceğini söyledi ve etti. Pandemi nedeniyle dava işine girmek açıkcası zor geldi.
SONUÇ:Amazon her ne kadar hızlı kargo ve fiyat konusunda bazen çok iyi olsada Kolay kolay alışveriş yapacağım bir site değil.
Bunlar benim başımdan geçenler. Yukarıda bahsettiğim gibi onlarca siparişimde sonra son bir kaç siparişimde bunları yaşadığımı belirteyim. Tercih tabi ki sizlerin…
Geçmiş olsun.
Bende de aksine, iade başlatıyorum ürünü yolluyorum hafta sonu dahi olsa iadem tamamlanıyor. Takip edebiliyorum kargo adımlarını hatta. Ayrıca, iadem bir kere gecikti, yazdım hemen düzeltiyoruz dediler düzelttiler ve bir de hediye çeki tanımlamışlardı sanıyorum.
Amazon un kendi sattığı ürünlerin iadesinde sorum yaşanmıyor evet. Ben de 2 veya 3 kez kusurlu gelen kitabı sorunsuz iade ettim. Ama amazon üzerinden satıcı olanlar dikkat diyeyim
Genel olarak ben de çok memnunumdum anlattığım son iki olay yaşanana kadar.
netice itibariyle diğer kitap satışı yapan siteler düşünüldüğünde amazon takip edilmesi gereken bir site
Kitaptır, kulaklıktır, terliktir, spor malzemeridir, akıllı saat vs birçok katagoride beklediğim ürünler var. Hurç indirimi bile bekliyorum Tetikteyim umarım sağlam indirimler görürüz.
Ellerinde o takımın ürünlerinden vardır. Depoda yer açmak için öne çıkartmış olabilirler. İndirim namına hiçbir şey yok. Birkaç tane fıstık ezmesi aldım. Şimdi de mutfak robotlarına bakıyorum. Listeme attığım kitapların hiçbirinde indirim yok. Sırf boş geçmemek için alışveriş yapıyorum.
Ben de kendime uygun bir şey bulamadım bu sefer ama kargo ücreti düşünmeden alışveriş yapmayı ve ağır ürünleri taşımak zorunda kalmamayı seviyorum. Çamaşır deterjanı aldım sadece. Belki yarın bizi mutlu edecek bir iki ürün eklenir ara ara bakmak lazım.
Çamaşır deterjanına bu ürün bu adrese teslim edilemez dedi. Bir diğerini bu satıcıdan artık alamazsınız dedi fıstık ezmesini bende aldım. Haha Allahım ya.
Sonradan ekleme 1 -
Şimdi olay şu, Perwoll 4lt beyazlar için çamaşır deterjanı 23,90 tl den almaya çalıştım. Alırken sepeti den çıkardı bu ürünü bu satıcıdan alamazsınız diye. Baktım listeye taşınmış ürün. Ve fiyatı 32,24…
Sevmem böyle işi… PRİME DAY falan derken kendinden soğutmasa bari…
Sonradan ekleme 2-
Ayrıca rexona deodorant sepete eklediğim de 11,90 idi almaya çalışırken 13 küsür tl olarak göründüğünü görünce alıyorken sepetten çıkardım.
Şimdi baktım fiyat tekrar 11,90 olmuş aldım fakat bu dakikalık fiyat oynamalarından hoşlanmadım.
Bu fiyatlarda hata yok. Ss alıyorum baktığım ürünlere. Kontrol ediyorum alışverişi tamamlarken.
Sonradan ekleme : Üstte bahsi geçene Perwoll 4lt deterjan 1 adetten 3 adete çıkmış fiyatta 23,90 a inmiş, sepete ekle diyor ekliyorum sepette yok