Amazon Prime Türkiye

Bunu neye göre vermişler, rastgele mi? :slight_smile:

1 Beğeni

Siteye girince sag tarafta küçük banner ollarak gördüm. Muhtemelen yine rastgeledir.

2 Beğeni

Hiç bana denk gelmiyor. Yine bu teklife uygun değilsiniz yazıyor.

3 Beğeni

Bu da gol değil be…:confused:

3 Beğeni

2019 dan beri bana sadece 2 kere kupon çıktı ikincisi de kasımda çıktı zaten :crying_cat_face:

1 Beğeni

Kimler böyle?

9 Beğeni

39 TL promosyon kuponu ile aldığım kitap hasarlı geldi. Ücret iadesi istesem kupon hesabıma geri yatar mı acaba? (36 TL nakit, 39 TL promosyon kuponu kullanarak aldım.)

1 Beğeni

Bir süre önce Amazon üzerinden bir kitap almıştım. Kitap geldiğinde şu şekilde hasarı vardı ve ben ne yazık ki üşenip üstünde durmadım ve kitaplığa kaldırdım.

Dün kitabı okumak üzere elime aldığımda ilk sayfaya şu şekilde tarih notu atıldığını gördüm. Baya baya bildiğimiz birisi kitabı alıp okumuş ve daha sonra iade etmiş. Durumu yeni farketmem dolayısı ile amazon ile iletişime geçtim ve iade süresi dolduğu için yardımcı olamayacaklarını söylediler. Böyle de bir maceya yaşamış oldum. Artık amazon üzerinden gelen kitapları elime alır almaz ameliyat edeceğim.

14 Beğeni

Ne iğrenç insanlar var… Kitaplar konusunda Amazon’da ilginç şeyler yaşanmaya başladı, kopya kitap iade edenler de var sanırım. Bu kitapta bir tek hasar yok ki bariz ikinci el kitap her yerinden belli, nasıl kabul edebildiniz bu halde anlamadım. Tekrar alım yapıp bu kitabı iadeye yollayabilirsiniz çözüm olarak. Bir de kitap normalde jelatine sarılı şekilde satışa çıkmıştı aklınızda bulunsun.

4 Beğeni

Amazon hızlı ve zaman zaman ucuz ama kitap kondisyonları berbat.

2 Beğeni

Amazon Prime ın satış politikalarını suistimal eden bir grup müşterinin sonucu bu. İlk başlarda sorunlu kitapları geri istemez iken gelinen durum ortada. İade/değişim mekanizmasını biz Türk insanına göre yeniden şekillendirmesi gerek amazonun :slight_smile:

2 Beğeni

Yapılan davranış oldukça yanlış ve ahlaksızca. Ancak burada Amazon, bu tarz geri dönen kitapları neden okuyucu ile tekrar buluşturuyor, anlamış değilim. Bazı ürünlerin altındaki yorumlarda çoğunlukla kullanılmış olduğu hissiyatı veren cümleler okuyorum. Demek ki bu doğru. Amazon’u çok severiz ancak bizim müşterilerin kullan iade et politikası nedeniyle birçok üründe Amazon üzerinden alırken iki kere düşünüyorum.

4 Beğeni

Bunun aynısını o kadar yaşadım ki kitap konusunda, artık kitap almıyorum buradan. Amazona olan güvenim azaldı. Sonuçta bunu kitaba yapan elektonik aletlere de yapıyordur, kitabı yollayan amazon kullanılan her şeyi yolluyordur. Tabi burada sorun Amazon değil bunu yapan insanlar, adamların tek suçu iyi bir hizmet sunması ve suistimal edilmesi.

3 Beğeni

Evet iyi bir hizmet sunuyorlar ama iade edilen bir ürünü de kontrol etmeden depoya kaldırmaları tamamen kendi eksiklikleri. O ürün iade edildiği zaman aynı şekilde “zarar verilmiş” diyerek alıcıya geri gönderilse böyle olmaz. Kaliteli hizmet kolay iade demek ve başkalarının kullandığı ürünleri başkalarına göndermek olmamalı. Hizmet ve iade çok iyi ama depo çok vasat demek.

2 Beğeni

Kesinlikle burada asıl sorumluluk ve kusur Amazon tarafında. Kitabı bu şekilde iade etmek ayrı bir konu.

2 Beğeni

O yüzden maalesef hatayı önce kurumsallıkta arıyoruz. Çünkü insanlıkta aramaya kalktığımızda ütopik bir dünya hayalinden öteye geçemiyor. Halbuki normal şartlarda medeni ve akıllı bir insanın bu hareketi yapmaması gerekiyor.

6 Beğeni

Böyle bir hata alan var mı?

1 Beğeni

Daha önceden bir kaç kere almıştım. Stokta bir adet kalmış ürünlerde çıkmıştı.

1 Beğeni

Stokta 10+ üzeri ürün görünüyor. Amazon’a e-posta gönderdim ama henüz bir cevap alamadım.

1 Beğeni

Evet, her zaman sipariş verdiğim yere ürünü yollamadılar. Para iadesi yapacağız dediler sadece. Amazon yeni Hepsiburada oldu.

1 Beğeni