eksikleri ilknokta %50 den mi alsam bunu mu beklesem diye çok kararsız kaldım. ama sanırım bunu bekleyeceğim 4 al 2 öde gelirse süper olur
O tür sitelerde belli yayınevlerinde indirim var. Ki Can falan baktım, şu anki %50 ile bile Amazon daha ucuza geliyor. 200 üstünü o zamana bıraktım ben, altında zorlamayanı topluyorum. 600 civarına 150’liklerle beraber 10 kitap aldım dün, kendi özel sosumu ekleyerek: )
Mırathan Mungan’ın toplam 48 kitabını aldım Amazon’dan, bir kısmı 2.ye ℅50, çoğunluğu ℅10 toplam 4.300 gibi tuttu. Fuarda set alırım dedim ama yoktu, böyle neredeyse ℅50’ye gelmiş oldu.
bugün başlaması gerekmiyor muydu? ben bir değişiklik göremedim fiyatlarda
Geçen konuştum. 29’unda.
Kitaplarda 2. el satışı başlamış. Ama prime fiyatından daha pahalı. Amazon depo tarafından gönderildiğine göre hasarlı kitapları bu şekilde mi satacak acaba?
Son siparişlerimde sıfır olarak aldığım kitapların bile iade edilmiş ürünler olduğunu fark ettim. Belki sadece bana denk gelmiştir, bilemiyorum. Yine de böyle durumların önceden ayrılması daha mantıklı.
299’dan 359’a çıkmış. Sahafta 125-150, onların kargosuyla 100/400 Amazon indirimi 200’lerde buluşuyordu, Amazon bir kazık daha atmış.
Malazan ciltli kapak sandım.
Amazon’un yaptigi, matematik fakiri Turkiye’de tam bir serefsizlik. İkinci kitaba %50 sacmaligi illuzyondan baska bir sey degil.
HER yeni hesaba 100/400 indirim, kitaplara dagitildiginda HER biri icin dortte bir oraninda indirim sagliyor ZATEN.
Bu sacma kampanyada ise, SECİLİ kitaplara uygulanir gostererek, musteriye sitede daha cok zaman gecirtmek saglanmis oluyor. Aldiginiz indirim payi yukaridakinin ayni. O da 2 kitap icin ayni fiyat soz konusu olur ise!
Bunlarla birlesmeyen PRIME %5 ve 10 sacmaliklarina ise hic girmiyorum. Onceden kampanyalar birlesiyordu.
Ayni kampanya ve fiyatlari birlikte yuruttukleri Hepsiburada’ya da 150/250 ve 100/200’lerin yerine koyduklari 30/100 ve 10 TL kuponlari icin fremdschamenlerimi gonderiyorum.
Bugün indirim olmayacak sanırım amazonda? Hiçbir kıpırtı yok hala
Ben de bekliyordum ama sanırım olmayacak
Bu sitedeki başka bir konu başlığında bazı arkadaşlarımız Amazon müşteri hizmetlerine indirim olacak mı diye sorduklarında “Yakında geliyor, takipte kalın.” temalı cevaplar aldıklarını paylaşmışlar.
%50 inidirm benim hayatımı kurtardı.
İki yada dörtlü sipariş verin. Birden fazla sipariş verin. Aynı fiyatlara yakın sipariş verin.
Yani bunu yerli magazalardan kimse yapmazdı bana
Peşin fiyatına en fazla 6 taksit de var.
Bu sabah tam da bunu düşünüyordum:
Amazon eskiden 200’e 80, sonrasında kısa bir süre de 300’e 120 ile %40 oranında indirimler sunuyordu. Kimi sitelerde (LCW dahil) bu %33 civarına çıkıyordu, sonraları Hepsiburada da 150/250 ile %60 yaptı bir dönem. Ancak benim kafamı karıştıran, Trendyol ve Dolap kuponlarının bıçak gibi kesilmesi ve akabinde Ekşi Sözlük’te Amazon muadili Hepsiburada satışı yorumlarında Trendyol’un sektör lideri olduğunu ve herkesin orayı tercih ettiğini okumamdı.
Dün akşam da Steam vs. sonrasında Netflix cashback’inin de Nays’ta 100’den 75’e indirimle kısıldığını öğrendim.
Şimdi,
İnsanlarda para yok ve ekonomi kötü ise, buralarda satış olmaması ve cazip kılınması üzere kampanya oranlarının yüksek olması lazım.
İnsanlar akın ediyorsa, kampanyasız kullanıyorsa gerek duymuyorlar. Ekşi Sözlük yorumlarından anladığım da bu.
Ekonomi yerlerde iken bu kabullenme nedir, ben anlamış değilim. Yeni çıkan iphone ya da araba model başlıklarında yüzlerce entry görüyorum. Bu kadar aç mıyız yahu gösterişe? %25 indirime mi kaldık eli bol Amazon için? Bakın, Black Friday kampanyasına bile gerek görmediler. 300-500 lira kitap fiyatları Nadir’de bile yarı fiyatlarının bulunmasıyla dumur yaratıyor, artık “kim daha pahalı” diye ağzım açık izliyorum piyasayı. 109’dan 132’ye çıkan Yitik Kızlar’ı Nadir’de 30 liralara aldım en son. Amazon’dan daha pahalıya aldığım kitapları gördükçe hayıflandım hafta boyu. Böyle değildi Amazon geçmişimiz, hiçbirimizin. Tek kale kaldılar zaten, onlar da terk ediyor yavaştan bizleri.
Buradan Trendyol ve muadillerini canavara dönüştüren tüm tüketicileri lanetliyorum. Kedi maması alacağım, kilosu 300-400’lere çıkmış. 140’lık Brit Premium buldum, siteler güven vermiyor. Kum desen hakeza. Daha kendi mutfağımıza girmedim bile. Bu ortamda, para değerini kaybederken, ona oranla düşen indirimleri, çalışmayandan GSS kesen sistem gibi, övemiyorum, sövdükçe sövüyorum.
Herkese bu lanet arapötesi coğrafyada kolaylıklar diliyorum.
Edit: Arap, arap olarak değiştirilmiştir.
İnterneti çok iyi kullanmak lazım artık.
Geçen hiç kullanmadığım n11 sitesine girdim. A5 Victoria Journal defter alacam.
Defter yakşalık 550 tl. Sadece n11 de 350 küsür TL. İlk üye oldugum için 150 tl esktradan indirim. Aldım.
Yani mecbur araştıracaksın.
sahibinden-nadirkitap
trendyok-hepsiburada-n11-bunlardanistiyorum-amazon-ptt-çiçeksepeti …
hepsine bakmak lazım hatta gerekirse A101 market sitelerine bile. Malesef durum böyle.
Bu arada şu an yabancı dilde kitap ve çizgi roman konusunda amazon.tr den daha iyisi kesinlikle yok.
Freud noktayı koymuş: )
Yanlış yazmışım ama düzeltmeyecem böyle kalsın
Dragonlance Chronicles. İlk 3 kitap bir arada.
The Mists of Avalon
Çizgi roman aldım. Piyasanın altında bir fiyata geldi tüm kitaplar. Amazon bu yıl bitmeden yine ikinciye %50 yaparsa harika olur.