Amazon Prime Türkiye

Ben de çok sık alışveriş yapıyorum. 100 alışverişimin 95’i Kolay Gelsin ile geliyor. Bazen MNG Kargo’ya veriyorlar. AGT’den kurtulmuşlar belli ki.

2 Beğeni

Evet AGT ile anlaşmaları bitti. Bana 1 seneden fazla oldu hep kargomu getiren kurye söylemişti o günden sonra hiç AGT ile kargo gönderilmedi.

1 Beğeni

İthaki Bilimkurgu Klasikleri Amazon’da indirimliydi ve satıcısı Amazon’du. Şu an satıcı İthaki görünüyor, fiyatlar yüksek ve temin süresi uzamış. :thinking:

Fiyatlar uygun olduğu için stoklar bitmiştir. Bkmkitapta %50 ithaki indirimi olduğu için amazon fiyatları o seviyeye eşitliyor.

Amazon hesabımı çok kitap aldığım için kısıtladı. Artık kitap alamıyorum. Bir hanede alınabilecek kitap sayısını geçmişim :sweat_smile: Bunu aşmak için amazondaki hesabımı kapatıp yeni bir yine kendi adıma hesap açıp telefon numaramı tekrar kullanmak istiyorum. İşe yarar mı? Tekrar hesabın kısıtlanması gibi bir durum söz konusu olabilir mi?

Yeni hesap, yeni kart, adreste ufak tefek değişiklikler. Numarayı vermeseniz de oluyor, adres kısmına girin sadece hesaba kaydetmeyin. Ama diğer hesabı kapatmadan önce numaranızı hesaptan kaldırın, ileride lazım olabilir.

1 Beğeni

Ad Soyad, Kart, Adres, Telefon hepsi farklı olması gerekiyor. Ben geçen sene yaşamıştım bu durumu, yeni açtığım tüm hesaplar aynı sıkıntıyı yaşadı. 1 seneden fazla sürdü bu şekilde. İki ay önce durumu anlatan detaylı bir mail attım. Başka ürün çeşitlerindeki alışverişlerimi örnek gösterdim. Bir de kitaplığımın fotoğraflarını ekledim. Birkaç hafta içinde dönüş yapıp kaldırdılar engelimi.

4 Beğeni

Aynı şeyi ben de geçen sene yaşadım. 6 farklı hesabımın hepsinde kitap alımını yasakladılar. Bir şekilde anlıyorlar. O yüzden tüm bilgileri farklı yapın. Ben de uzun uzun anlattım. Adresin okul olduğunu kitapların çoğunun çocuk kitabı olduğunu söyledim. Açıldı çok şükür ama sanırım 2 ay falan uğraştım.

3 Beğeni

Bu çok saçma ya. Para benim, pul benim sanane. Sat işte paranı al. Anlamıyorum Amazon’u.

2 Beğeni

Prime Video şov yapmış.

8 Beğeni

Yeni eklenenleri görebileceğimiz bir alan var mı acaba uygulamada?

2 Beğeni

Amazon Prime üyelerine 500 TL üzeri %10 indirim fırsatı bitti mi acaba?

1 Beğeni

Ben göremedim. Justwatch’tan takip ediyorum.

1 Beğeni

Prime videonun da bu olayını anlamıyorum. Bu filmlerin çoğu MGM/United Artist stüdyosunun ve sahibi Amazon artık ama Amazon belli bir süre yayında tutuyor, kaldırıyor ve 1 yıl sonra geri ekliyor. Telifi süreli mi bilmiyorum. Garip.

2 Beğeni

Şöyle bir şey gördüm:

https://www.reddit.com/r/amazonprime/comments/16kzm11/why_do_we_have_to_pay_for_mgm_when_amazon_owns_mgm/
https://www.reddit.com/r/movies/comments/ti5k9q/a_plea_to_amazon_you_have_part_of_mgms_library/
https://www.reddit.com/r/television/comments/1bdc5rg/why_does_amazon_insist_on_me_getting_mgm_when/

Lakin dün yeni eklenenlerde şahane korku antolojileri görünce şöyle bir kanala denk geldim, keşke ufak çaplı streamingler de ülkemizde olsa.

1 Beğeni

Çok haklısınız. Klasik filmler youtube aracılığıyla bulunabilmesine rağmen Türkçe (dublaj & altyazı) içeriğe ulaşılamıyor ülkemizde. Mubi’den umutluydum ama kütüphanesinde gösterimde film bulabilmek çok zor.

1 Beğeni

Şu an durumları nedir bilmiyorum ancak Cüneyt Özdemir’in programında konuk olmasını takiben Efe Çakarel’le yazışmam sonrasında Cem Altınsaray ile görüşerek kendilerinden MUBI Türkiye editörlüğü teklifi aldım. Sitede sessiz sinemaya dair en geniş derleme dahil olmak üzere kimi listelerim de vardı. Gelin görün ki, benden istedikleri, hiç alakam olmayan Türk Sineması’nın TÜM filmlerini veritabanına yüklemek oldu. Ücret sorduğumda topu birbirlerine, en son da Avustralyalı üyelerine attılar, onun söylemi de “bunun küçük bir proje olduğu, bu nedenle ilk sefer ücretsiz olacağı” idi. Ben de “küçük bir projeyse amatör birine vermelerini, değilse profesyonelce davranmaları gerektiğini” söyleyip teklifi reddettim. Tıpkı Ekşi Sözlük ve 1000Kitap’taki gibi, Türk’ün girdiği her oluşum şark kurnazlığıyla yozlaşıp, liyakatsizliğe, sömürüye, cehalete kucak açıp kendini reklamın kötüsüne teslim ediyor. Yarın yok, vizyon yok, yeter ki bugün cepleri para dolsun.

Hizmetinden memnunsunuzdur, ayrı; ama dışarıdan görünen yüzle içeride olan biten aynı değil. Bunu bilmenizi isterim.

10 Beğeni

MGM filmlerinin Türkiye’de dağıtım hakları başka firmalarda o yüzden belirli bir süre için geliyor.

1 Beğeni

Amazon yeni şeyler deniyor. Yurtdışında da vardı sanırım bunlar.

Dün 64 yapım eklenmiş veritabanına.

Dikkatimi çekenler:

• 12 Angry Men
  • Fargo
  • The Apartment (Shirley MacLaine, Jack Lemmon)
  • The Defiant Ones (Curtis, Poitier@“Kader Bağlayınca”)
  • The Barefoot Contessa (Fred Vargas’ın Vargas’ı@Ava Gardner)
  • The Manchurian Candidate (1962)
  • Irma La Douce (Shirley MacLaine, Jack Lemmon)
  • Midnight Cowboy (Mızıka@John Barry)
  • Platoon (Willem Dafoe@Barber Adagio)
  • Henry V (Çoklukla en iyi uyarlama sayılan Branagh debutu@Shakespeare) - izlemedim
  • A Passage to India (E.M. Forster)
  • Judgment at Nuremberg (Spencer Tracy, Marlene Dietrich, M.Schell)
  • Birdman of Alcatraz (Burt Lancaster)
  • Reversal of Fortune (Oscar@Irons)
  • Capote - izlemedim
  • The Madness of King George
  • Respect (Jennifer Hudson@Aretha Franklin, 2021) - izlemedim
  • It’s a Mad, Mad, Mad, Mad World (“Köyden İndim Şehire”)
  • Lilies of the Field (Poitier)
  • Mississippi Burning (ırkçılık)
  • The Blues Brothers (En İyi Yol Filmi, En İyi Kara Komedi, En İyi Müzik Filmi)
  • Red River (western)
  • Throw Momma from the Train (Strangers on a Train@Patricia Highsmith)
  • The French Lieutenant’s Woman (John Fowles)
  • Witness for the Prosecution (Charles Laughton, Marlene Dietrich@Agatha Christie)
  • Licorice Pizza (2021) - izlemedim
  • House of Gucci (2021) - izlemedim
  • A Fish Called Wanda (Kevin Kline & Jamie Lee Curtis@Monty Python)
  • Married to the Mob (Michelle Pfeiffer@1988)

Diğerleri: Jumanji 1-2 (The Rock), Serenity, birkaç American Pie ve Hızlı ve Öfkeli filmi, Six Degrees of Separation, Minions filmleri, 24 ve Bones sezonları).

Geçen hafta gelen: The Fall Guy (2024).

Not: Ocak’ta da toplu ekleme yapılmıştı, her ay böyle yapacaklarsa şahane. Lakin günlere dağıtsalar ve ana sayfada görünse daha çok dikkat çekerlerdi. Arayüzün acilen toparlanması lazım. Disney ve Netflix bu kadar güncelleme almıyor bir ay içinde.

18 Beğeni