Amazon Prime Türkiye

Merhaba. Eğer size, sallıyorum, 13 Mart’ta teslim edilecek dendiyse gerçekten de o gün teslim ediliyor. Amazon bu konuda gerçekten çok iyi. Benim bütün deneyimlerim bu şekilde oldu.

5 Beğeni

Kitabımı alırken mutlaka tarih değişiyor bende. Hatta aldıktan sonra bile değiştiği oldu.

1 Beğeni

Yani şöyle, sıkışıklık varsa onu bilemem ama bende hep böyle oldu. Hatta siz de Adana’daymışsınız. Ben de Adana’dayım.

Bu sipariş için bana perşembe günü teslim edilecek dendi. 13 Mart yani. Hala kargoya verilmedi. Ama biliyorum ki akşam verilecek. Çünkü Amazon 13 Mart teslim edilecek dedi.

EDrop_1741722045915

2 Beğeni

Anladım teşekkür ederim yanıtlarınız için. Umarım bundan sonra böyle bir durum olmaz benim için.

2 Beğeni

Screenshot (1)

Vay be. Hey gidi…

https://www.reddit.com/r/HelpMeFind/comments/qqm9ca/help_me_find_the_original_music_video_to_bryan/

Nostaljimizi de elimizden almışlar. Ormanda açılan video, Robin Hood görüntüleri, Alan Rickman’ın kötüsü, Mary’nin Marian’ı, Kevin Costner’in The Bodyguard öncesi kasıp kavurduğu, televizyonların sürekli döndürdüğü şarkısıyla, sinemada ilk izlediğim filmlerdendi. Gözünün feri gitmiş yaşlı cadıdan korkmuştum. Morgan Freeman müslüman zenciyi, Sean Connery kralı, Christian Slater Kevin’in küçük kardeşini oynuyordu galiba. Güzel günlerdi.

Bazı şeyler yaşandığı yerde kalmalı, zamana karşı duramamışsa, muhtemelen bu da onlardan biri. Bunca yazdım ama tekrar izlemeyeceğim.

2 Beğeni

Star Trek Picard Tüm Sezonlar ile Duru ki Star Trek: Lower Decks Komple Kalkmış Vaziyette umarım Netflix ve ya TOD Türkçe Dublajlı olarak gelir.

1 Beğeni

Ay başı gelmedi ama Amazon yine zengin bir liste eklemiş. Kalburun üstüne çıkanlar (kalburabastı):

• Once Upon a Time in Hollywood (Tarantino)
  • Blade Runner 2049 (Villeneuve)
  • In the Line of Fire (Petersen. Eastwood vs. Malkovich)
  • Tootsie veya Mrs. Doubtfire’dan neden nefret ettim? (Pollack. Hoffman)
  • Kramer vs. Kramer (Hoffman)
  • Ghostbusters 2 (Evil Sigourney)
  • Crouching Tiger, Hidden Dragon (Ang Lee. Zhang Ziyi, hell Yeoh!)
8 Beğeni

Once Upon’u izleme vakti geldi artık. Kramer vs Kramer’i de izleyeyim. Ve Li Mu Bai’yi 25786. kez izleyeyim :slight_smile:

2 Beğeni

Ay başı neler gelecek bakalım. İyi seyirler:)

2 Beğeni

Screenshot (1)

Ooooo… İnşallah güzel bi’şeyler vardır. Bakalım, ekleyelim.

A Discovery of Witches (2 sezon): Matthew Goode ve Teresa Palmer güzel bir kimya yakalamışlardı. İzlenir.

Bates Motel: Tüm sezonları eklenmiş! Çok iyidir. Vera Farmiga nasıl ödülleri götürmedi, anlamadım.

Terminator ve İyi Kötü Çirkin gösteriyor, ama en azından ikincisi zaten vardı, geçiyorum.

Misery (Stephen King uyarlaması): Kathy Bates’e Oscar kazandırdı. Evet, Bates.

? Till (2022): Hiç fikrim yok. Güzel görünüyor. Till - Kampf um die Wahrheit (2022) - IMDb

? Ejderha Dövmeli Kız: İzlemedim, uyarlaması beğenilmişti.

When Harry Met Sally: Auld Lang Syne final koşturmacası için bile izlenir.

? The Return of the Living Dead: 7.3 puanı var, izlememişim. Kara mizah.

No Way Out: Gene Hackman mı anıyorlar nedir, yine nefis bir film eklenmiş. Poor man’s Keyzer Soze diyeyim, finali özellikle nefistir. Kevin Costner, Sean Young, vay be.

? Bones and All: Till gibi 2022 filmi, Chalamet de var. Taylor Russell, Mark Rylance, Michael Stuhlbarg… Göz atılabilir.

WarGames: Eh… 18 yaş altı için daha keyifli.

Birkaç Dolar İçin: Yine, iyi kötü çirkin gibi, eklenmişti.

Bir Avuç Dolar: Eklenmişti.

Some Like It Hot: Eklenmişti.

Be Cool: Get Shorty devamı. Uma var, The Rock var. Keyifliydi.

Get Shorty de gelmiş.

Moonstruck: Eklenmişti yine önceden sanki.

Kan Sporu: Vay Dammesini…

Robocop: Orijinal film. İzlenmeli. Robocop 2, 3 ve remake de eklenmiş.

Chitty Chitty Bang Bang: 2.5 saatlik Dick Van Dyke filmi. 6 vermişim, önermiyorum.

21 Jump Street: Beklemediğim ölçüde eğlenceliydi. Jonah Hill, Channing Tatum. Depp cameosu var. İkinci film de eklenmiş.

? Gangs of London: Tutmuş bir dizi. İzlemedim.

? The Belko Experiment: İzlemedim ya da kaydetmeyi bıraktığım son 2 yılda izledim. Adria Arjona var.

Ronin: De Niro, Jean Reno yanında saçmasapan girip çıkan Katarina Witt var.

Baby Boom: Geçen ay eşime indirmiştim, şimdi buraya gelmiş. Keyifli. Diane Keaton.

Over the Top: Sly bilek güreşi yapıyor.

Four Weddings and a Funeral: Geçen şarkısıyla aklıma gelmişti. Hugh Grant, Rowan Atkinson, Margaret Qualley’in annesi Andie MacDowell. Meşhur 95 Oscarları beş aday filminden biri.

Annie Hall: Diane Keaton. Woody Allen’in en iyilerinden. Film Oscarı kazandığı da tek film. Yönetmeni de kapmıştı.

The Great Escape: Steve McQueen, nefis kadro, nefis film.

Önceden eklenmişleri de gösteriyor, epey önüme çıktı (Bull Durham, Blow Out, Amy of Darkness)

French Kiss: Kevin Kline için izlenir.

Invasion of the Body Snatchers: Remake. Kaçmaz.

? Everything, Everything: 2017 yapımı zencili romantik film. Kesin güzeldir.

The Man in the Iron Mask: Yine aklıma gelmişti. Silahşörler için izlenir.

Teen Wolf: Taklitleri çekiliyorken… M.J.Fox.

? Women Talking: 2022’den eklenenlerden. Kadro geniş. Seyretmedim.

The Cutting Edge: Keyifli bir buz pateni filmi. Moira Kelly var.

Road House: Patrick Swayze’li orijinali. Remake’i daha çok beğendim.

Bananas, Radio Days: Woody Allen ilk dönemlerden. İlkinde metroda Sly cameosu vardı sanırım. O komedi. Diğeri geçmişe özlem.

Hoodlum: Yok artık. Rob Roy’da Tim Roth’u görünce “diğer sayko rolü hangi filmdeydi?” diye zihnimi yokladım ve bunu hatırladım. Sesini Last Man Standing’deki Walken gibi genizden veriyordu, film vasat da olsa Roth müthişti.

Walking Tall: The Rock’lu remake. Fena değil. Bu arada epey bir Chuck Norris ve Death Wish serisiyle Charles Bronson filmi de gelmiş.

Child’s Play: Chucky, ilk film.

? O Filme da Minha Vida: Vincent Cassel var. İzlemedim.

Species üçlemesi gelmiş, yoktuysa.

Candyman remake gelmiş.

The Silence of the Lambs: Gelmiş. Keşke Hannibal dizi de gelse.

Bitmiş.

4 Beğeni

İzlemek için yeterli bir sebep.

2 Beğeni

Yarıldım. Vaktiyle The Crow için gazete tanıtımında “Kötülere savaş açan gitarcının öyküsü.” yazısı görüp bir süre saklamıştım, onu hatırlattı.

2 Beğeni

The Bing Bang Theory’ yi kaldırmışlar (mı)?

1 Beğeni

evet max geliyor diye kaldırdılar tüm hbo yapımlar ile birlikte.

2 Beğeni

Game of Throne da gitmiş :frowning:

burada atıyım:

https://x.com/SesKadrolari/status/1907080458904461450

Sinan Divrik’in yeniden Knuckles’ı konuştuğu “Knuckles” dizisi Türkçe Dublaj seçeneğiyle yakında Prime Video’da!

1 Beğeni

2 gün sonrasında yine bir dolu film eklenmiş. Mükerrerleri eleyip yenileri paslayayım.

Support Your Local Sheriff!: Zaten külttü. Ben de izlediğimde çok beğenmiştim. Western komedisi. 8/10 vermişim. Sequeli vasattı hatırladığım. O da muhtemel eklenmiştir.

Bad Influence (Psikopat diye eklenmiş): Row Lowe ve James Spader. Underrated 90’lar gerilimlerinden. Fight Club’dan Single White Female’e epey tanıdık gelecek, hatta daha iyisi The Servant.

Year of the Dragon: Mickey Rourke’un vasatlarından.

The Killing: Kurgusuyla Jackie Brown’a esin kaynağı olmuş, Kubrick imzalı noir klasiği.

The Misfits: Monroe, Clift ve yaşlılığıyla daha da itici hale gelmiş (John Wayne vol.2) Clark Gable.

? Uçan İngiliz: Jonny Lee Miller, Brian Cox,Laura Fraser var. Bisikletçi biyografisi. Güzeldir kesin.

The Cutting Edge 2: Bu da ilki gibi güzel. Buz pateni.

Love and Death, Manhattan, The Purple Rose of Cairo: Woody Allen iyilerinden. 7/7/8. ilki absürd komedi. Cairo, Pleasantville sevenleri ihya eder.

? A Chorus Line: Michael Douglas’lı dans okuluvari bir film. All That Jazz’ı anımsattı. İlk kez duydum.

? Remo Williams: The Adventure Begins: Bunu da öyle. Bond filmleri yönetmeni Guy Hamilton çekmiş. Hitchcock’un Saboteur finalini andıran bir afişi var.

? Comes a Horseman: Bunu da izlemedim fakat Jason Robards, James Caan, Jane Fonda var. Fonda’nın bu dönem westernlerinden birkaçı kötü çıkmıştı, lakin burada yönetmen Pakula.

? Madison: Jim Caviezel’li spor filmi. Müptezel bir yorum.

? Humanoids from the Deep: Ucuz bilimkurgu izleyeyim, özledim diyenler için, sık rastlanmayan bir seçim. '80 yapımı.

Three Amigos: Şahane bir Seven Samurai/Magnificent Seven parodisi. Steve Martin, Steve Guttenberg, Martin Short. Silahşör zannedilen aktörler köyü kurtarmak zorunda kalırsa…

? Valley Girl: Nicolas Cage’in erken dönem filmlerinden, bir romans. İzlemedim, kızları da tanımıyorum. İzlemediklerimi “hidden gem” umuduyla ekliyorum.

? Duel at Diablo: Bu gudik gözüküyor, western. James Garner, Sidney Poitier, Bibi Anderson (evet, Persona’daki) bir araya gelmiş.

Wanda Adında Bir Balık: Wanda diye arattım, eklememişim. Oysa eklenmişti sanıyorum. Kevin Kline ve Jamie Lee Curtis Monty Python’la buluşuyor yazdığımdan eminim. Listedeki en iyi komedi. Müziği de nefistir.

? Dirty Work (Kirli İş): Hiç duymadım. Kara komedi sanırım, güzeldir de, zira Jack Warden var. Chevy Chase, Don Rickles, Christopher McDonald oynamışlar. McDonald çok tanıdık geldi, hatta Neal McDonough’u andırıyor derken ikisinin birlikte oynadığı 2025 tarihli yeni bir filmin künyesine rastladım: The Last Rodeo. “Hacks” diye arattım ve çıktı, evet, geçen ay izlemişim.

Akrep Kral: The Mummy Returns’te CGI’ı batırdık, kendisini oynatalım denip çekilen sequel. Kelly Hu vardı yanılmıyorsam. Film boyunca Akrep Kral beklemiştik, dönüşmediydi.

Not: İzlemediklerimin başına ? ekleyeyim, sürpriz yumurta olsunlar. Kısmetse yazın izlerim.

5 Beğeni

Kevin Bacon her zaman nasip olmaz. GOTG special birilerine fikir vermiş anlaşılan.

Ayrıca bkz. ChatGPT ile Sinema Sohbetleri - kolombre tarafından #11

2 Beğeni

bu hulu dizi ama global yayın haklar amazon da bunu ilk sezon 2021 de yayınlandı. 2.sezon onayı 2023 de geldi. ama daha yeni yayınlanıyor. kiraz mevsim, siyah kalp ve kaçış tv dizilerin de başrol oynayan türk oyuncu aras aydın da 2.sezon da ana karakterler de birin oynayacak umarım amazon ilk ve 2.sezon dublaj yapar artık.

1 Beğeni

Hacks’ın 3. sezonuyla ilgili bir bilgi yok, değil mi? İngilizce altyazıyla indirdim, gelmeyecekse bari öyle seyredeyim.

2 Beğeni