Amazon us Türkiye’ye satışları mı durdurmuş ? Amazon us satıcısı adına tüm ürünler satışa kapanmış benim hesapta.
Son gümrük yasasından dolayı sanırım. Amazon Amerika’dan kitap dahi alamayacak duruma geldik artık. Hangi kitaba baksam gönderilmiyor.
Buna gerçekten çok üzüldüm. Yabancı kitap alışverişlerinde çok iyi bir (tek) seçenekti.
Müşteri hizmetlerine sordum böyle bilgi şuanlık yok dedi. Ben de bir tane Amazon us tarafından gönderilen ürün paylaşır mısınız dedim. Bulamadı.
Benim hesapta da aynı durum var. Amerika içinde bir adres seçince Amazon satıcılı olarak görüyorum. Türkiye’ye kitap gönderimini kapatmışlar gibi duruyor. Aynısı Amazon.co.uk için de geçerli.
TR’deki adresimi seçince böyle oluyor sayfa.
Bu da Amazon US’den bir örnek.
https://www.amazon.com/dp/1646516311
Halen kitap ve benzeri basılı yayınlarda basitleştirilmiş gümrük beyannamesi ile ithal edebiliyoruz ancak Amazon tümden kapatmış satışları anlaşılan.
Evet hocam, belli ki kapatılmış.
En son yazdığım başlığa uzun süre sonra girersem eskiden attığım mesajı değiştiriyor forum bu arada.
Amazon, amazon olma özelliğini kaybetti gümrükle. Amazon tr sorumluluk alıp yabancı ürünleri yerel depolara getirir umarız zamanla.
İnşallah geçici bir durumdur
Bence böyle bir durum olmamalı, tamam gümrük sınırı sıfırlandı ama şöyle bir durum var sen yine alırsın ama ederinin 10 katı vergi vererek geçirebilirsin. Yani bu durum amazonun sorunu degil o parasını alır çekilir. Malı alan kişinin gümrükle vergi ve kavgası ilgilendirmez. Yanlışmı düşünüyorum. Bilemedim.
E arkadaşların listesindeki sepettindeki ürünlerin satışı türkiye için kapanmış. Ne kadar sürecek belli değil, parayı veren düdüğü çalar durumu kalmamış.
Bendede kapalı, tamamen kapandığına dair kesin bilgin varmı? Muhafiyetin kalkması yurtdışından ürün gelmesinin yasaklandığı anlamına gelmiyor? Bu durum amazonu niye ilgilendirsin.
Ayrıca neden amazon tr üzerinden amerikadaki bir ürüne istek oluşturamıyoruz çok saçma. En azından kendi satıcı olduğu ürünlerde örnegin amazon germany satıcılı ürünlerde. Mesala paralelevren, presstjj, phd gibi sitelerden ön sipariş yada normal sipariş edip yurtdışından getiriyorlar size. Bu siteler Çizgiroman manga vs satişlarında gerceklestiriyorlar bu olayı.
Zaten uzun süredir ürünlerin çoğu Türkiyeye kapalıydı (.de, .it, .es vs. için de geçerliydi) , şimdi son noktayı da koymuşlar demekki.
Amazon germany acılmış, us de açılır sanırım.
Sevindim. Amerika yakın zamanda açacaktır. Geçici bir durumdur inşallah.
Amazon US de açıldı. Bakalım ilk kitap alışverişi hangi şanslı yapacak. Takılacakmı gümrükte göreceğiz ![]()
Vallahi açılmış. Rıhtım için kendini feda edesim var. ![]()
Sipariş verdim az önce. Gümrüğe takılırsa yazarım buraya.
kargoya vermişler kitabı.
Hadi bakalım inşallah. Haber edersin gelişmeleri ![]()
Bir paket kadar olamadık.