Benim US siparişim TR’ye giriş yapmış. Alışverişte problem yok görünüyor.
Kitap ve kargo tutarı haricinde bir ödeme yaptınız mı?
Hayır, ödeme ekranında çıkan ücret dışında ödeme yapmadım.
Bunu gördüğüm için paylaşıyorum
https://eksisozluk.com/11-subat-2026-amazon-rezaleti--8077162
Bence telefon siparişlerine çöken çeteler var aynısı yakında trendyol satıcılı rezalet diye de açılmıştı. Kitap almaya devam cahiller beğenmiyor neyse
Vodafone 3 ay ücretsiz üyelik veriyormuş prime için. Deneyen var mı? Vodafone pay ücretine kurban gidiyor mu üyelik promosyonu?
Edit: 31.90 lira masraf adı altında bir şeyler alıyorlarmış. Ne anladım ben bundan?!
Bu aralar kargosunda problem yaşayan var mı?
Kolay gelsin,ne rezil ne leş bir kargo firmasıymış ya evimin önünden geçmesine rağmen kargomu teslim edemediler iki gündür.Ya arayın ben gelir alırım dememe rağmen hep aynı argümanlar.Çağrı merkezleri ayrı bir rezalet.Kargo elime ulaşmadığından dolayı iade hakkım var mı acaba? Nasıl oluyor bu işler?
Ben onlarla hiç sorun yaşamadım, gelen sms’teki linke tıklayıp adresde olduğunuzu doğruluyor musunuz?
Buna bazen gerek de olmuyor ancak kargoda sadece bu firma özelinde değil hepsinde sıkıntı var. Paketler düzgün geldiğine şükrediyoruz. Geçen kağıda sarıp göndermişler kargomu. Sağlam geldiğine şaşırdım.
Şöyle söyleyeyim iki gündür o linke odaklandım diyebilirim.evet onayladım ama saat 20.43 de sizi bulamadım diye mesaj atılmış
bir numara aradı ama ne ses ne sinyal ne başka birşey sonrada kargonuzu teslim edemedik:)
Ben genel kargolama için konuştum. Firmalar zaten eh işte idare ediyorken bari paketleme kısmı iyi olsa.
Dün akşam yüksek tutarlı 8-10 kalemlik bir sipariş vermiştim. Siz yazınca baktım şimdi, teslimat tarihi 18 mart gözüküyormuş
Siparişi verirken dikkat etmemiştim genelde 1-2 güne geldiği için. Yarına gelir diye düşünüyordum ama 1 haftadan fazla tarih verdiklerine göre ya kargoda ya depolarında ciddi bir sorunları var.
Benim Witcher kutulu seti de çimento, un çuvalı gibi kağıttan birşeye koymuşlardı. Gelirken mi kutu hasarlıydı, yoksa kargo da mı zarar gördü bilmiyorum. İyi bir fiyata aldığımdan ve kitaplar sağlam olduğu için iade yapmamıştım, fuardan kutu aldıydım yeni ![]()
Yine işi böyle çözmüşsün ancak paketleme kısmını yakın zamanda atlarlar o kağıda da sarmazlar gibime geliyor sözde maliyet ve çevre hassasiyeti meselesiyle.
Kolay gelsin benim yaşadığım bölgede çok iyi çalışıyor, en sevdiğim firma diyebilirim. Geçen gün takip edilemeyen ve geciken bir siparişim oldu, müşteri hizmetleri bana amazonun kendi lojistik firmasını kurduğunu ve bir süre sıkıntı yaşanabileceğini söyledi. Belki işin sonunda bu daha iyi olabilir.
Birkaç aydır Amazon algoritmasının saçmalığı ile uğraşıyorum. Örneğin bir ürünü sepetime ekliyorum ve tahmini evime geleceği tarihi bildiğim için evde olacağım güne denk gelsin diye birkaç gün bekletmek istiyorum. Ama o da ne? Sayın Amazon algoritması bir sonraki gün sabah ürüne zam koymuş. Önemli bir ürün de değil. Bu nedenle benim de tüm alma isteğim kaçıyor ve almıyorum. Algoritma tamamen kendi ayağına sıkıyor özetle. Bana şimdi al sonra zamlanır düşüncesini böyle yerleştiremezsin sayın Amazon.
Tüm suç algoritmada da olmayabilir. Zamlar ardı ardına gelince tamamen benim algıda seçiciliğim kaynaklıdır belki. Bu durumla birkaç defa karşılaşınca şikayet etmeden duramadım.
Benim Amazonda denk geldiğim bir saçmalık da şu, Amazon Germany’de veya US’de 1000 TL olan bir kitap bizim Amazon’da 2000 TL’ye satılıyor. Farklı satıcılar olsa hadi anlarım ama ikisi de Amazon… Ta Amerika’dan kargo uçağıyşa buraya kadar getirdiği kitap yarı fiyatı, bizim buradaki depodan gönderilen kitap 2 katı fiyatı. Gördüğüm en saçma şeylerden biri.
Benimde geçtiğimiz Cuma akşamı bir siparişim vardı Pazar teslim edilecek gözüküyordu. Pazar gelmez diye iş yerime vermiştim siparişi. Kolay gelsin pazar günü 20:30 lar gibi bir saatte teslim etti hakkaten. Amazonun paketleme sinir bozucu ama Kolay Gelsin benim olduğum bölgeye de iyi çalışıyor bence.
Amazon Pazar günleri de teslimat için bastırıyormuş çalıştıkları kargo firmalarına. Öyle bir duyumum da var… ![]()
ben pahalı bir ürün alcaksam özellikle elektronik gibi asla amazon dan almıyorum çünkü çamur gibi paket yapıyorlar. Baya kese kağıdına ürün koyuyorlar
Bugün müşteri temsilcisi ile görüştüm bu durum için. Ben Tr ye ilk girdiklerinden beri Prime üyesiyim ama standart teslimat seçmişim, o nedenle böyle olmuş diyorlar. Express/Hızlı vs olan teslimatı seçmemişim. Ürünlerin bir kısmının işlemi de tamamlanmış o nedenle değişemiyormuş, bekleyelim bakalım.
Ben teslimat seçeneğine hiç dikkat etmiyordum, prime olduğum için hep en hızlı seçenek otomatik seçili oluyordu zaten. Bu sefer neden böyle oldu bilemedim, bundan sonra o kısımları da okuyacağız demek ki
.
Sistemleri kaynaklı 10 gün önceden falan bir üründen fiyat farkı sorunum vardı, onu çözdüler saolsunlar. Ekran görüntüsü ıvır zıvır biraz uğraştık gerçi ama en azından çözüldü.