Prime işi çıkmadan Amazon çok daha iyiydi. Stokta olan kitapları en geç ertesi gün kargolardı. Şimdi 25 Eylülde Verdiğim sipariş için 5 Ekim teslim tarihi göseriyor Nasıl bir Prime şeklidir bu anlamak mümkün değil…
Ben dün aldım bugün geldim. Prime’la 1 gün içinde gelmesi lazım. Gecikince para iadesi yapılanlar olmuş hatta. 5 Ekim nasıl olabilir anlamadım. Hangi şehirdesiniz?
Ben Ankaradayım. Prime muhabbetinden önce öğle saatlerinde aldığım ürünleri aynı gün kargoya veriyorlardı, ertesi gün elime ulaşıyordu. Prime’dan sonra böyle oldu. Bir önceki siparişim de 4-5 gün sonra kargolandı.
Aldığınız ürünlerin tamamı Amazon tarafından mı satılıyor? Alırken dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama bazı ürünlerin satıcısı Amazon olsa bile express teslim göstermeyip ileri tarih gösteriyor. Ben hep aynı gün/ ertesi gün teslim ibaresi olan ürenleri aldım bu sebeple. Bir siparişte Amazon kaynaklı değil ama AGT Kargo kaynaklı gecikme yaşadım ve hemen teslimden sonra 10 lira tanımladılar hesabıma.
Prime ile hızlı teslimat varsa ve seçmenize rağmen gelmediyse dediğiniz iade olur. Ankaraya hızlı teslimat yoktu en son bildiğim.
Amazon prime başlamasındqn bu yana satışlar konusunda çok artış yakaladı. Düzelecek ve daha iyi de olacaktır ama zaman alır gibi. Açıkcası ben Amazon’a ve müşteri memnuniyet çabasına güveniyorum. Hem liyabı göndertmeyim hem de paramı iade ettiklerine bile şahit oldum. 20 tane Yerli siteyi birleştirsek bir Amazon etmez açıkcası.
Ben de aynı gün teslimat yapılan illerin dışındayım. Diğer illerde de var hızlı teslimat, sadece aynı gün teslim şeklinde değil ertesi gün olarak işliyor. Lokasyon değiştirerek görebilirsiniz.
Evet hepsi amazon tarafından satılıyor. Belki her ihtimale karşı böyle uzak bir tarih veriyorlardır, bilemiyorum ama bugün iletişime geçip sormayı düşünüyorum.
Çok şaşırdım. Süreci bizimle de paylaşırsanız sevinirim. Benim yaşadığım gecikmede oldukça ilgili davrandılar. Dilerim hızla çözülür.
Teşekkür ederim. Biraz önce iletişime geçip durumu sordum. Teslim tarihi hala 5 ekim gözüküyor ama kargoya vermişler.
@Leingrad bu bana prime öncesi de oldu. Yine böyle sizin gibi ay sonu verdiğim bir sipariş vardı ağustosta teslim tarihi olarak 7 Eylül gözüküyordu. (Ama daha erken geldi.)
Benim de bu aralar şöyle bir problemim var amazonda. Sepete iki kitap ekledim. 100 lira tutuyor. Öğlen almak için tekrar açıyorum 114 olmuş. 14 lira almaya mani değil de sabah 100’ü görünce bir dur bakalım diyor insan. Akşam bakıyorum 112 olmuş. Ertesi gün 100 oldu yine. Sırf bir kaç gündür döviz kurlarını bir kenara attım sepetimdeki dalgalanmayı takip ediyorum. ://
Amazon’un fiyat politikası konusunda şunu fark ettim; çoğu kitap için büyük sitelerin hangisinde en ucuzsa, o fiyattan 2 kuruş daha aşağı çekiyor fiyatı. Sürekli olarak fiyatların değişmesi ve sepetinizin dalgalanması da bu yüzden.
Demek böyle böyle 200 milyar dolar serveti oluyor insanın :pp
Peki biz de marketlerde satılan ürünleri tavsiye edilen satış fiyatından on kuruş aşağı çekip de satsak bizim de 200 milyar dolar servetimiz olur mu? Ona göre bakkal açmayı düşünebilirim.
Müşteri hizmetleri Prime Day’in yarın olduğunu söyledi, umarım doğru bilgidir.
Çooook yakındaymış.
Çok yakında derken şaka yapmıyorlarmış
Yine heripotır viçır kitaplarını indirime sokmasınlar valla cinnet geçiricem artık. Yine bir alana bir bedava falan olsun bari.
Prime day’in yarın olduğu kesin mi? Ona göre hazırlanalım.
Hazırım b
20 karakter falan
Zannetmiyorum yarın olmaz Amazon bu günü sadece Türkiye için yapmıyor. Amazon 1-2 hafta önceden duyuruyor günü. MT Prime Day gününü prime indirimleri diye anlamıştır veya yarın açıklama yapılacak mı diye anlamıştır.
Beklenti 27 Eylül’de 13-14 Ekim tarihlerini ilan etmeleri.