sonunda çok beklenen jojo part 6 duyurusu geldi
Yo, bundan gayet memnunum aslında. Gerek Kojima gerek Tomino son derece dürüstler eserlerine karşı. Kısa zaman öncesine kadar Anno’nun 4. filmi bu kadar geciktirip bir sürü başka işle yeterince vakit kaybetmesine bir miktar dolmuştum ama onun bu hafta duyurulan Shin Kamen Rider reboot’u için söylediklerinden hareketle sakin kafayla düşündüğümde, adamın aslında sektör için fazlasıyla dürüst olduğu kanaatine vardım. Fularlı abilere ve “para için yaptı o son filmleri abi” diyen gençlere ağzıyla kuş tutsa yaranamayacak, o ayrı konu.
Beni az biraz tanıyanlar Kamen Rider külliyatına ne kadar derin bir saygı ve muhabbet duyduğumu bilirler. Bu nedenle doğum günümde Hideaki Anno’nun Toei’nin 50. yılı için ilk Kamen Rider’in reboot çekeceğini, Kamen Rider Black serilerinin yetişkin izleyici kitlesi için remake çekileceğini ve Kamen Rider W dizisinin devamının Anime serisi olarak geleceğini onaylandığını öğrenmenin benim için gayet güzel süprizler olduğunu söyleyebilirim.
Hideaki Anno’nun Kamen Rider reboot’u haberi
Kamen Rider W Anime sequel haberi
Kamen Rider Black remake haberi
Bonus:
GTO mu önce izlenmeli yoksa Shonan Junai Gumi! mi? SJG 5 bölüm olduğu için önce GTO izlemek daha mantıklı geldi ama.
Gto izlemek mantıklı. Önce Onizuka’yı tanımak gerek.
Shounen Junai Gumi hem manga hem Anime olarak daha önce cikti diye biliyorum. Zaten olayların öncesini anlatma durumu da var. Bu nedenle GTO’ya giriş babindan izlenmesi uygundur.
Shonan Junai Gumi! hikayenin öncesini anlatsa da GTO ilk olarak izlenmeli. Karakteri seversen SJG’ye geçersin. SJG sanırım animesi manganın tamamını kapsamıyor. Ben mangasının tamamını okumuştum.
Ben ilk 1998’deki Live Action TV dizisini izlemiştim ve oradan çıkıp TV serisine gelince birinci bölümden pedobear fantezisi kuran bir hırto görünce bir hayli soğumuştum seriden. Karakteri tanıtma konusunda ben Shounan Junai Gumi’yi TV serisine göre daha iyi bulmuştum ama neyse. Zevkler ve renkler.
Bu arada Shonan Junai Gumi’nin çıktığı dönem (yani Evangelion’un bir müddet öncesi) Japon ekonomisinin güç kaybettiği ve bunun etkisiyle çoğu Anime’nin Manga’yı tamamen işlemeden son bulması, animasyonların 80’ler sonuna göre birkaç gömlek zayıf olması gibi etkilere maruz kaldığı bir dönemdi. Kaldı ki GTO TV animesi de -kişisel kanımca- zamanı için bile iyi denebilecek çizimlere sahip olmadığı gibi Manga’nın tamamını içermez. (TV serisi 208 chapter’lik Manga’nın sadece 106’sını içeriyor)
Bende önce karakteri görüp sonra geçmişinden zevk alırım diye düşünerek öyle yaptım, şu an yedinci bölümdeyim. Şimdilik pek bir şey yok çizgi film tadında gidiyor ama umutluyum devamı için. Bu kadar övülmesinden ötürü bunların ötesi vardır diye düşünüyorum.
An itibariyle Mecha anime sevmemekle övünüp Evangellion öven fularlı abilerin kaçacak yeri kalmadı.
Kuzenim Naruto izlemeye başladı da ben izlerken filler ne bilmediğim için Naruto’nun tüm bölümlerini izlemiştim. Lakin 136 sonrası birkaç bölüm dışında hepsi filler imiş. O bölümlerde önemli bir şey oluyor muydu? Jiraiya ile filan bağ kurduğumuz bölümler o bölümler miydi acaba? Ona göre atla veya atlama diyeceğim de.
Filler ise atlayabilir. O bölümlerde ana hikaye için önemli şeyler olmaz.
https://www.frmtr.com/anime/5620935-naruto-bolum-isimleri-filler-listesi-turkce.html
https://www.frmtr.com/anime/5621056-naruto-shippuuden-bolum-isimleri-filler-listesi-turkce.html
Listeye göre atlat, fillerlar boş, izlemesin.
https://www.animefillerlist.com/shows
Bu siteden Manga / Light Novel uyarlaması tüm uzun serilerin fiiler’larını listeleyebilirsin. Listeler Manga/LN’dan element kullanılan fiiler’lar ve tamamen orijinal anime fiiler’lar olmak üzere ayrı ayrı belirtilerek oluşturulmuştur. Özetle kırmızıları direkt atlayabilirsin.
Teşekkür ederim herkese.