Animesi gerçekten bayağı promising duruyordu benim için. Birkaç bölüm izlemiştim. Casshern Sins gibi bir havası vardı. O da bayağı ilginç bir anime ama içimi sıktığı için bırakmıştım bir yerden sonra. Belki Claymore’un mangasına bir bakarım. Bu ara offline moddayım zaten ama elbet bir ara bakarım.
O da ne animeydi ha.İnsanı günlerce şeye sokar depresyona.
Ben 17. 18. bölüm civarlarında bıraktım bir de. Bayağı dümdüz aynı tonda ilerliyor, yeter artık be kardeşim dedim bıraktım.
Sürekli metefor,metafor.Ben de 2 ayda falan bitirmiştim ben de.
Çok güzel okuyun bunu mutlaka. Animeyi mundar ettiler ya. Full bir uyarlama olsaydı en iyi serilerden biri olurdu şüphesiz.
Forumun en sevdiğim tarafı, “underrated” tabir edilen çoğu manga, anime biliniyor.Casshern Sins gerçekten çok başkaydı, burada dile getirilmesi sevindirdi.En iyisi müsait bir vakitte tekrar izleyeyim.
Bu arada dediğinizde haklısınız ama Claymore istiyorsanız mangayı okumak daha mantıklı olur.Gerçekten epik bir seri.
Benim en üzüldüğüm seri kesinlikle Deadman Wonderland.Animesi saçma sapan bir yerde bitiyor yapımcı şirketin iflasından dolayı üstüne nedenini tam bilmesem de mangası da yarım kalıyor.
Netflix - Jojo’s Bizarre izleyen var mı? Fragmanı izledim ilginç bir animeye benziyor ama başlamak için pek bir fikir edinemedim.
@Akuma_Blade
Merhaba sırf bunu sormak için üye oldum.
Zeta Gundam çevirisine devam etmeyi düşünüyor musunuz ? İlk seriyi bitirdim tam buna başlayacaktım baktım yarım kalmış.
Evet, hem TV serisini hem de Zeta Gundam: A New Translation üçlemesini bitireceğim. Hatta geçen ay film üçlemesinin ilk filminin çevirisini yolladım.
Animeyle çok alakası yok ama iki liseli arkadaşın manga çevirisi için telif almaya çalışma hikayesi vardı, hatırlayan çıkar mı? Röportaj yapmıştı biri hatta bunlarla.
Edit buldum
Öncelikle çok teşekkür ederim.
TV Serisi için beklemede olacağım, merak ettiğim bir şey daha var; Zeta’nın devamı ile ZZ ve Char’s Counterattack gibi sıradaki devam serileri varken neden Unicorn gibi izleme sırasının sonlarında olan bir seriyi çevirdiniz ?
Bir de Unicorn için Net-Rip diye bir çeviri var onu nereden aldıklarını biliyor musunuz ? Yanlış bilmiyorsam netflix,amazon gibi yerlerdeki çeviriler araklanınca net-rip yazıyor, bunu sormamın sebebi o tarz bir yerde seri çevrildiyse üyelik alıp izleyebilirim.
Sunucu ablamızın diplomasını kim verdi aşırı merak ediyorum bu arada.Uzaktan eğitim mezunları esprilerindeki kişilerden hiçbir farkı yok çünkü diksiyonunun.Tamam ben de güzel Türkçe konuşamıyorum ama sunucu değilim yani.
Ben konudan bu kadar uzak olmasına daha çok takılmıştım. En azından manga nedir anime nedir bir baksaydın değil mi?
Konuklar gelmeden bir iki araştır değil mi ya?Çocukları çağırmışsın ama çocukların yaptığı işi bilmiyorsun.Trajikomedi olayının dibini sıyırmış abla resmen.
Zeta Gundam - 24. bölümü az önce çevirip yükledim bu arada.
Mobile Suit Unicorn Gundam çıktığı sırada (bundan 11 yıl önce yani) OVA/Film çıktığı gün çevirmeye vaktim vardı. İstanbul’da tek başıma yaşadığım ve çeviri yaparken rahatsız edilmediğim için ilk 4 OVA’yı bu şekilde çevirmem sıkıntı olmadı. Zeta Gundam çevirmeye sonradan başladım fakat TV serisinin DVD seti 2004’deki başkanlık seçimlerinin yarattığı boşlukta hayli acele ettirilerek piyasaya sürüldüğünden yetersiz bir çeviri demeyelim ama dinleyerek kontrolü gerekli kılan türden bir script’e sahipti. Japonca Dil ve Edebiyatı okuyan bir arkadaşa redakte ettirerek ilk 21 bölümü bu şekilde çevirebildim fakat aniden benimle tüm teması kesince (ben de tüm çevirileri tek tabanca yapmaya çalıştığım için) bir süre başka yardım gelir mi diye umdum, gelmedi. Sonrasında babamın vefatı, annem ilaç tedavisine bağımlı hale gelince İstanbul’daki işimden istifa edip memlekete dönmek zorunda kalmam, 2-3 yıllık bir işsizlik süreci, bir takım depresyon olayları, kaza geçirip sol dirseğimi parçalamam gibi olaylar üst üste gelince bu noktaya dek gelindi. Ama bırakıp gidecek değilim, ölmeden bitirmek istediğim bir külliyat neticede.
Gundam Unicorn’un NetRip çevirisi şu an Türkiye’de resmi çevirili yayınlayan tek platform olan Netflix’den alınmıştır öte yandan herşeyi metamot seviyede Türkçeleştirdikleri için Full Frontal ismindeki karakterin “Tam Yuvarlak”, Sleeves adlı organizasyonun “Kollar”, Mobile Suit’lerin “Kostüm” diye çevrildiği garabet bir çeviri ortaya çıkmıştır. Sadece bu çeviri için Netflix hesabı edinmenizi tavsiye etmem. Aynı platformda Gundam: Iron-Blooded Orphans ve Gundam Hathaway yapımları “izlenebilir” bir çeviriyle yeralıyor. Benim çevirdiklerim ise buradan görülebilir:
Şunu not olarak düşeyim: Netflix uluslararası olarak 18 Haziran’da Gundam 0079 Movie Trilogy’si ile Char’s Counter Attack’ı yayınlamıştı, Netflix Türkiye çevirmenleri ise hala bu filmleri çevirememiş görünüyor. Yani sırf Gundam izlemek için Netflix hesabı alıp almama konusundaki karar size kalmış.
Geçmiş olsun.
Bir tane popüler seriyi 3 farklı fansub çevireceğine keşke birileri daha Gundamı çevirseydi, neyse geç olsun güç olmasın .
Netflix almayacağım, ana hikayeye dahil olan birkaç seri birden çevirseler alırdım.
Verdiğiniz bilgiler için ve geçmiş ve gelecek çeviriler için de teşekkür ederim.
Bu anime dünyası da reboot işinin suyunu çıkardı he.Fruit Basket’ten sonra hele ki.Bakın bu animenin orijinali ilk animesi 2002 bakın 2002.Benle yaşıt bu versiyon şuan.Magical Girl temasının son demlerini akıttığı dönem yani.Animeyi de zamanında izlemiş birisi olarak şunu diyorum ki hangi akla hizmet bu işe kalkıştınız?Bunu izleyen kitle büyüdü eskiden,en az 15-16 yasında.Yeni jenerasyon belki izler diyeceğim de onlar için de reboot yapılmaz, para harcanmaz.Bir de orijinalini batırma gibi bir riski de bulunuyor. Kaş yaparken göz çıkartmayın sayın Japon abiler ablaları.Karakter dizaynlarını değiştirmişler biraz ama çoğu insan da beğenmemiş yani.
Arkadaşlar bugün Amazon Prime Video’ya gelen Evangelion’ları izlesem hikayeyi bütünüyle izlemiş olur muyum yoksa başında veya sonunda başka filmler ya da diziler izlemek gerekiyor mu?Evangelion ile ilgili bilgim sıfır bu arada film olduğunu bile az önce öğrendim.(Prime Video’ya gelenler görselde alttaki 4 içerik bu arada.)
Evangelionun ana serisi için şu ikisini izlemeniz lazım:
https://anilist.co/anime/30/Shin-Seiki-Evangelion/
https://anilist.co/anime/32/Shin-Seiki-Evangelion-THE-END-OF-EVANGELION/
burada her bölüm için tek tek yazılmış bir rehber de var, ben bir bölümü izleyip ardından burayı okuyordum.
Ayrıca alternatif versiyonu var evangelion 1.0-2.0-3.0 diye ama izlemedim onları nasıdır blmiyorum.