Anime Genel Muhabbet Başlığı

Cevap hem evet hem hayir. Evangelion bir multiverse, Rebuild of EVA filmleri de End of Evangelion’in son çeyreğinde oluşan zaman çizgilerinden sadece birisi. Kaworu dışında TV ve Rebuild of EVA zaman çizgisinin karakter bazında bir ortak paydası-gerçek anlamda- yok. Thrice Upon a Time’i anlamak için bütün kulliyati izlemeye soyunacaksan, bence yapma, çünkü 4. Filmde (daha doğrusu son iki filmde) ne TV serisinde ne de onceki Rebuild of EVA filmlerinde bahsedilmeyen bir dolu mambo jambo kullanarak hikayeyi -kanimca- bitirmis olmak için bitirdiler.

Gerci 3. Film after credit’indeki teaser’daki sahnelerin -yine- hiçbiri kullanılmadığını ve Anno’nun muallakligi yılan hikayesine dönen Mari’nin hikayesini sadece seslendiricisi Maaya Sakamoto’ya anlatıp filmde izleyiciye tabiri caizse “haydi kardeşim, final istiyorsanız kendi fanfiction’ununuzu yazin” diyip riske girmediği için kanimca sanat yönetimi ve teknik açıdan kusursuz, anlatım ve senaryo olarak bir o kadar da kopuk bir eser ortaya koyduğunu söylemek mümkün.

Son film finali, temsili:

FB_IMG_1628851999291

2 Beğeni

Çok teşekkürler @Chikyujin @Akuma_Blade. Şimdi girişmeyeyim o işe en iyisi yoksa içinden çıkamayacakmışım gibi geliyor bana.

1 Beğeni

Benim attığım linklerdeki 26 bölümlük dizi + end of evangelion filmi yetiyor, bence fazla karıştırmaya gerek yok.

2 Beğeni

Buna ben de katılıyorum, hatta bir ara @Akuma_Blade hocamla biraz tartışmıştık bu konuyu.

Ben End of Evangelion filmini de yok saymaya çalışıyorum aslında. :roll_eyes:

2 Beğeni

Ben kendimi bildiğim için hiç girmeyeyim dedim çünkü bir şeyi beğenirsem bütün diğer içeriklerini tüketmeden rahat edemiyorum :grin:.

Bana filmleri biraz garip gelmişti ne yalan söyleyeyim. Bir kopukluk vardı, akmıyordu. Oysa orijinal seri favorim. Son filmi dün Prime’da görünce bayağı şaşırdım, bilmiyordum oraya geleceğini. Henüz izlemedim ama filmleri de doğru düzgün hatırlamadığım için girişsem mi bilemedim açıkçası.

Japonya’daki Sosyal Mesafe posteri :slightly_smiling_face:

10 Beğeni

Tokyo Olimpiyatlarına katılan ülkeler için birer karakter tasarlamışlar.
Bizimkinin adı İlhan, favori yemeği kebab ve özel becerisi döner yapmak :grinning_face_with_smiling_eyes:

İlhanın diğer özelliklerine ve diğer ülkelerin karakterlerine buradan bakabilirsiniz.

7 Beğeni

Yönetmen Mamoru Hosoda mutlaka izlenmesi gereken 5 Anime’yi şöyle belirlemiş:

-Mobile Suit Gundam (TV)
-Ace wo Nerae
-Galaxy Express 999
-Lupin III: The Castle of Cagliostro
-Anne of Green Gables

Kaynak: ANN

2 Beğeni

Bunun mini dizisi de var Primetime Emmy almış ve imdb puanı da 8,5 .

1 Beğeni

Bunu eşim çok beğeniyordu. Animesinin de olduğunu bilmiyordum.

Fakat listede sadece Lupin’i izlemişim, vöv.

1 Beğeni

Dünya klasiklerinden bahsetmişken, Sefiller ile Monte Cristo Kontunun da animeleri güzel benziyor:
Les Misérables: Shoujo Cosette
Gankutsuou

1 Beğeni

Bunu Gigguk reyis çok övmüştü bir videosunda, o zaman izlemiştim. Başarılı gerçekten. Ama cidden garip bir görsel tasarımı var.

2 Beğeni

Ben küçükken Yumurcak TV’de veriyordu ama kanalın kapanmasından bir saat önce 11 gibi falan ki o saatlerde bir ilkokul çocuğunu genelde yatırırlar zorla. :rofl:

3 Beğeni

Allı samuray :heart:
Al saçlı olmasına şaşırdım. Makine çevirisi berbat. Hobisi hamama gitmek mi?

3 Beğeni

haha :grinning_face_with_smiling_eyes:

İyi bari baklavayı bize bırakmışlar, Yunan karakterin hobisine yoğurt yapmak yazıyor.

2 Beğeni

Dünya tarafından hala Atatürk diktatör müydü değil miydi tartışılan bir konu onların gözünden bakınca anlaşılmadığı için pek.

3 Beğeni

Ne zaman korsan stream’den Anime izlediğini ayrıca belirtme gereği duyan birisini görsem, ellerimi yüzüme kapatırken gördüğüm internet mimidir :slight_smile:

1080P kaynaktan alınmış rip dururken 480P bile olmayan çamur kalite hardsub’u “HD anime” diye söğüşleyip hit kazanmaya çalışan hırsız sitelere klik kazandırarak izleyenleri asla anlayamayacağım.

3 Beğeni

Ben altyazı paylaşıldıysa nyaa’dan indiriyorum, yoksa mecburen turkanime veya varsa fansubun sitesi.

Bu işten para kazanmadıkları halde neden altyazı paylaşmıyorlar anlamıyorum.

1 Beğeni

Ben vaktiyle bizzat çeviren grupları takip edip irc kanallarından çekerdim. Yakın zamanda bunun için fazla yaşlı/yorgun olduğuma karar verdim ve yeni serileri takip etmek için -allah affetsin- stremio’ya geçtim (stremio sağolsun nyaa’yı da indexliyor). Eskiler için torrent (bakabt başta olmak üzere olağan şüpheliler) en iyisi zaten.

1 Beğeni