Ben çok ilerlememiştim mangasında ve arada bölümlere bakıyordum neler olduğunu merak ettiğim için. Anladığım kadarıyla çok güzel bir final yaptı. Biraz böyle yarım kaldı ama son panel bence çok vurucu duruyor hiç anlamasam da.
Merak ettim şimdi neler oldu, neler bitti de o noktalara geldi. Belki girişirim, kaldığım yerden devam ederim ama çok uzun yaa…
Neon genesis evangelion’u yarıladım ancak bahsedilen felsefi, dini vs temaları göremedim şu ana kadar.
Her hangi bir analiz yazısı da okumuyorum ancak bir şeyler kaçırdığımı hissediyorum
Uzun süren dijital manga okumama ısrarım ülkedeki manga kaliteleri, yayınevlerinin tekrar basımda yavaş kalması ve uzun soluklu serileri yıllardır basmalarına rağmen yakın zamanda yarılanmış olmaları sebebiyle sona ermiş bulunmakta. Uzun süre okumamakta ısrar ettim ama aslında baya eğlenceli oluyor serviste ya da yemek yerken Twitter’da zaman öldürmektense çok güzel hikayeler okumuş oluyorum. Bu konuda sizden gelecek manga önerilerine ihtiyacım var ancak birkaç kriter var bunları göz önünde bulundurarak önerebilirseniz çok sevinirim.
Öncelikle yüzlerce chapterdan oluşan uzun hikayeler okumak istemiyorum çünkü biliyorum ki bir eser hoşuma giderse onu bitirene kadar uğraşırım ve sorumluluklarımı yerine getirmem. Bu sene de sınav senem olduğu için bu durum baya önemli, zaten aşağıya okumayı düşündüğüm mangaları yazınca ne kadar uzunlukta eserler okumak istediğimi anlayacaksınızdır. Bir diğer kriter ise mangada yamyamlık olmaması, bir arkadaşımın tavsiyesiyle Tokyo Ghoul’u izleyeyim dedim ama ilk bölümün ortasında kusarak kapattım ekranı, mangası da aynı durumda diye biliyorum. Aynı şekilde Platform filminin de sonunu getirememiştim, yamyamlığı hiç kaldıramıyorum sanırım. Okumayı düşündüğüm mangalar (aklıma geldiği kadarıyla) Fullmetal Alchemist (4 chapter okudum hatta), Attack on Titan, Dragon Ball, One punch man, Hellsing, Berserk, Monster. Listeden okuduklarınız varsa ve söylediğim şartlarla çelişiyorsa yazarsanız çok sevinirim. Önerilerinizi bekliyorum.
Final biraz da hayranların o şekilde okumak istemesiyle güzel diyebilirim. Olanları bence Guts hala hazmedebilmiş değil. Biraz kalın kafalı bir ana karakter kendisi bence. O yüzden bir dönüm noktasındaydı bence Berserk. Neyse okuyup kendiniz deneyimleyin. Diğer yandan kılıç dövüşüyle biten bir final olma olasılığından çok daha iyi bir final olduğu için de hayranlar bu kadar sahipleniyor. Bir miktar yas da var işin içinde. Günün sonunda Casca kalbi dikenli sarmaşıkla sarılı, Guts nefretinden kurtulamamış ve Adını anmak istemediğim aç gözlü de hedefine yaklaşsa da mutlu olamadan bitti seri ve şuan karakterlerin bulunduğu ortam Berserk evreninin en huzurlu mekanındalar. Tam olarak Brrserk’i tanımlıyor bu son. Diğrr yandan keşke Guts’ın iç hesaplaşmasını görebilseydik.
Bir de Berserk çok da uzun manga sayılmaz. Ben 10 yıldır One Piece takip eden biri olarak söylüyorum
3 Ekim’de yayına başlayacak yeni Digimon serisinde 2. Başrol karakterin Digimon’unun ismi Angoramon olarak belirlenmiş ve kendisi bir Ankara Tavşanı. Ünlü seslendirici Kazuya Nakai tarafından seslendirilecek.
Ya ben Berserk’in finali beğenmedim, bu kadar yıllık bir hikaye böyle oldu bittiye gelmemeliydi. Daha çoğu şeyin cevabı bile açıklanmadı. Keşke Miura notlarını, taslaklarını falan bırakmış olsaydı da asistanları falan bi 10-15 sayı çizip öyle bitirselerdi. Çok kötü bitti çok. Basbaya şak diye yarıda kaldı her şey.
Bu arada kesin değil falan diyorlar bu sayının son sayı olduğuna ? kesin bitti mi yoksa bir açıklama yok mu daha ? Gerçi The End falan yazdı ya.
Yok hocam hiç düşünmeden başlayın, o konuda hala netiz bence. Zaten bence burada Berserk okuyan herkes şuna katılılır: Berserk’i insanların sevme nedeni bir sonuç beklemekten çok müthiş bir yolculuk hikayesi olması ve büyüleyici evreniydi.
Hiçbir kurgusal evrenin beni Berserk kadar etkileyeceğini düşünmüyorum ileride. Berserk okumadan önce en sevdiğim kurgusal evren Lotr idi. Şuan Berserk benim için bir numara. Bu evreni kesinlikle herkesin deneyimlemesi lazım bence. Hikayenin yarıda kalması bence yol boyunca alınan hazzı en fazla %10 baltalar heralde.
Anime uyarlamalarının başarısızlığı ortada fakat şöyle 10 filmlik, güzel oyuncularla, müthiş efektlerle, Lotr filmleri gibi güzel bir prodüksiyonla kanlı canlı şekilde Berserk’i beyaz perdede görmek için her şeyimi verirdim. MCU, Star Wars falan kalmazdı ortada bence.
Militaristik Anime ve Real Robot türlerinin duayen ismi Takeyuki Kanda (Armor Hunter Mellowlink, Mobile Suit Gundam: 08th MS Team, Konpeki no Kantai, Fang of Sun Dougram, Ginga Hyouryu Vifam) tarafından yönetilen Metal Armor Dragonar serisinin BluRay setinin Şubat 2022’de izleyicilere sunulacağı açıklanmış.