Anime Genel Muhabbet Başlığı

Sonunda geliyor gönlümün efendisi.

1 Beğeni

Diziyi ben de izlemedim ama anladığım kadarıyla baya bir şeyin benzeri. Özellikle kamisama no iutoori mangasına benzettim ben, sadece toplanma sebepleri daha farklıydı bu mangada. Bu konuda bolca anime ve manga var gerçi.
-Ölümüne birbiriyle oyunlar oynatılan bir grup gönüllü veya gönülsüz insan
-Çok paraları olduğu için hayatta onları heyecanlandıracak başka bir şeyin kalmadığı iddiasıyla yasak zevkler arayan foncu zengin takımı
-Bilinmeyen ve finale kadar bulunmaya çalışılan sebep

Benim bildiklerim:

Darwin’s game
Batooom!
deadman wonderland
Danganronpa
Liar Game
Ousama game the animation
Akuma No Riddle
Dorei-ku the animation
Juuni Taisen
Kaiji

2 Beğeni

Senarist / yönetmen Hwang Dong-hyuk Liar Game ve Battle Royale gibi benzer konulu işleri sevip takdir ettiğini, ama oradaki oyunların sıradan bir insan için fazla kompleks yapıda olduğunu düşündüğü için Kore’nin geleneksel çocuk oyunları üzerinden ilerleyen bir ölüm oyunu kurguluyor. Bu tarz birçok işin işlenişinde, kendi istekleri dışında oraya getirilen insanlar söz konusu ve bazen gerçek anlamda bir ödül bile yeralmayabiliyor. Yada bazen Tanrı’nın kendi yerini alması için insanları sınamak için oyuna alması yada Kardaşçev ölçeğinde 3. seviyeye çıkmış bir takım güçlerin sırf eğlenmek için düzenlediği bir kozmik arena gibi fantastik olaylar da işlenebiliyor. Squid Game, öncesindeki bu tarz işlerden katılmak yada katılmamanın (yada katılıp da geri dönüp dönmemenin) oyuncusunun özgür iradesine bırakıldığı bir oyun sunmasıyla, ödülün kazanılabilir olmasıyla, iki oyun arasında herkesi öldürmek gibi barbarlıklar ile değil -tırnak içerisinde- herkesin bir noktada kazanabileceğine ve geri dönebileceğine inandırıldığı için kalmayı seçtiği “adil” bir oyun sunması ve oyunun da bizim dünyamızda gerçekleşmesi ile ayrılıyor. Dahası izleyicilere çocukken oynadıkları oyunların bile ileride içerisine atılacakları adına toplum dediğimiz cenderenin bir ön hazırlığından başka birşey olmayabileceğini düşündürüyor ve ileride toplum içerisinde yerini alan insanın hedeflerini gerçekleştirememiş yada tüm hedeflerini gerçekleştirmiş olarak bile aynı kaybedenlikte eşit olduklarını söylüyor. Kendisine malum sebeplerle ada satın alan Epstein gibilerin de, çocuklarına yiyecek yada ısıtacak şey bulamadığı için yan odada intihar eden fakirlerin de bulunduğu bir dünyada Squid Game sadece gerçeği empati çerçevesinde sunmak dışında birşey yapmıyor. Yoksa “vay efendim, şu sahnede bilgisayar ekranında kadın gözüken figüran şu sahnede erkek gözüküyordu” yada “makineli tüfeklerden boş kovan çıkmıyor”, “Battle Royale ve Kaiji çakması”, “Saw serisi kadar kanlı değil”, “Liar Game tarzı akıl oyunları yok”, “Sondaki intihar inandırıcı değil” vs tarzı ekşisözlük’de günde en az 10 sayfa eklenen argümanlara takılıp kalıp peşin hükümlerle izleyecekseniz, zaten izlemeyin. Size hitap etmiyor demektir.

2 Beğeni

Bu ikisinde de ucunda ölüm olan bir oyun oynuyorlar ama bu benzer demek için yeterli mi bilmiyorum, deadman wonderlandi de hiç sevmemiştim, diğerlerini bilmiyorum.

Kaiji’ye gelirsek hem ekşide hem de anilist forumunda aynı muhabbeti gördüğüm için bahsettim.

1 Beğeni

Bu kısım bilgilendirici oldu, teşekkürler.

1 Beğeni

Stüdyo battığı için 2.sezon gelmeyince de toparlama şansı olmadı garibimin.Manganın sonu da çoğu insan için mehh, tamam kıvamındaymış.

2 Beğeni

Disney anime işine giriyor diyorlar. :thinking: net kaynak bulamadım.

1 Beğeni

Disney Japan’in resmi Twitter hesabında teyit edildiği üzere dün Disney ürünü villain karakterleri bir araya getiren bir cep telefonu oyunu olan Twisted Wonderland’ın Anime uyarlamasına yeşil ışık yakıldı. Black Butler (Kuroshitsuji) mangaka’sı Yana Toboso’nın karakter tasarım adaptasyonlarını hazırladığı oyunun anime sahneleri TROYCA stüdyosunca hazırlanmıştı. Ayrıca Sumire Kowono ve Wakana Hazuki’nin hazırladığı bir manga uyarlaması da 18 Mart’da Monthly Fantasy G’de tefrika edilmeye başlanmıştı.

Oyunun ana karakteri sihirli bir ayna ile bir başka dünyaya çağırılır ve burada kendini prestijli bir büyücülük okulu olan Night Ravens kolejinde bulur ve ait olduğu dünyaya dönmek için yollar arar. Kolejde 7 öğrenci yurdu bulunur. Bunlar Aladdin, Little Mermaid, Alice in Wonderland, Snow White, Hercules, Lion King ve Sleeping Beuty’den temalar taşıyor.

3 Beğeni

Bütün pantheonlar bizi korusun.

1 Beğeni

8 Beğeni

Benzer bir durum Tokusatsu dizileri için de sözkonusu.

Şu köprünün üstünde ve altında kaç kez dövüştüler, saymadım, sayamadım.

3 Beğeni

Geliyor, 2004’den beri yaklaşmakta olan efsanevi final.

2 Beğeni

Yofukashi no Uta animesi geliyormuş. Sevdiğim bir mangaydı. Gözünüzden kaçmasın.

Az önce disqus da bir şeye bakıyordum da turkanime yorumlarımdan sadece birine katıldığımı belirtmek için “+++++” yazdığım bir yorumumu silmiş adamlar. Daha bir saat önce başka bir animede küfür dolu mesajları görüp ben “lan” yazdığım için silinen yorumlarım aklıma gelip sinirlenmiştim. Üstüne bu çok güzel denk geldi. Zaten hem çevirilerin artık iyi olmaması ve çok geç gelmesinden, serilerin bazılarının da yarım bırakılmasından ötürü artık beklemek yerine İngilizce altyazılı izlemeye başlamışken son günlerde iyice kullanmaz olmuştum ama listem orada olduğu için eski animeleri hala oradan izliyordum. Bunun üzerine 10 senedir kullandığım siteyi bırakıyorum. Buna sebep olan tüm yetkililere buradan sevgilerimi gönderiyorum. Tüm listeyi de MAL’e taşıyıp siliniyorsa hesabı sileceğim.

2 Beğeni

Japonya Büyükelçiliğinin düzenlediği bu yılki Japonya Festivali kapsamında “Anime Tarihçesi ve Özellikleri” konulu online bir seminer olacak. (Haftaya Cumartesi 14.00)

1

Ayrıca yarından itibaren 26 aralığa kadar bonsai sanatı, Japonya’da Türk İzleri belgeseli, Japonya’da burslu okuma gibi çeşitli konularla ilgili yayınlar olacak.
Buradan festival hakkında ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.

5 Beğeni

Hala inanamıyorum ikinci sezonunun geldiğine. :smiley:

2 Beğeni

Fazla bile dayanmışsın. Benim daha uyelik açmadan sadece birkaç seri yorumuna bakıp da aynı gün kaçtığım yerdi. Geçmiş olsun.

2 Beğeni

20 yıldan sonra yeniden Cowboy Bebop izliyorum. Gerçekten de bir klasiğin tanımı olduğunu yeniden izleyince daha iyi anlıyor insan.

2 Beğeni

The Faraway Paladin’in ortaya çıkışı biraz garip olmuş.

Ousama Ranking neden birden gündeme düştü? Adını da ilk kez duydum. Ni no kuni’ye çok benziyor, aralarında bir ilişki var mı acaba?

1 Beğeni