Anime Genel Muhabbet Başlığı

Fanlar. Aşırı agresif bir beğenme politikası izliyorlar. Olabildiğince çok kişiye animeyi izletmek ve yaymak da buna dahil. Aynısını Demon Slayercılar da yapıyor. Fakat Aotciler gerçekten sorunlu insanlar Fullmetal’e 1 verip Aot’ye 10 vermeyi yaygınlaştırmaya çalışan hesaplar bile gördüm???

2 Beğeni

Bunu bir dönem Jojocular gerçekleştiriyordu. Sonra gündemden silinince eski azami miktarlarına geri döndüler. Yaş aralıkları çok büyük olmayan veya yeterince anime izlememiş insanların Aot için çok derin hayranlık gösterdiğini gördüm. Fakat bu davranışları herhangi bir eleştiri aldığı taktirde oldukça toplu bir şekilde saldırı yaptıklarını da gördüm… Eskiden böyle şeyler olurdu ama hiç bu kadar saçma şeyler görmemiştim. Amaçlarının eğlenmek değil daha çok hayatlarının merkezine bir seriyi koymak olduğu oldukça açık. Şahsen hepsinden uzak durmanızı tavsiye ediyorum. Seri içindeki nekrofili sahnesini bile savunan gördüm. (Aşk ile yapıyormuş öyle bir amacı yokmuş…) Gerçekten bu insanlar sadece beni bu güzelliklerden soğutuyorlar.

3 Beğeni

Yeni çıkan part’ı izliyor musunuz? Bahsettiklerinizi büyük ölçüde düzelttiler. Bahsettiğiniz şeylerden ben de çok rahatsızdım MAPPA’nın devraldığı ilk kısımda. Kurgu yok, müzikler rastgele, karakter tasarımları saçma sapan, devlere diyecek bir şey yok zaten daha fazla. 2. part kurgu, müzikler ve karakter tasarımları olarak oldukça düzelmiş. Kurgu ve müzikler benim için ilk sezonları aratmayacak nitelikte şu ana kadar.

Puanlamasına gelince de yani açıkçası anime yarıştıracak değilim. Beğenen kişilerin çoğu genel olarak analitik düşünmeye takılmadan kafasına göre puan veriyor. Çoğu kişi 1 veya 10 veriyor zaten. Çok da takmamak lazım. O bundan iyi, şu şundan iyi demektense izleyip keyif almaya bakmalı bence.

1 Beğeni
1 Beğeni

Evet yukarıdaki eleştirilerim zaten 2.Partaydı, 1.Part daha da vahimdi ama bu partla onun arasında o kadar da fark yok benim gözümde. Reiner vs Eren fightındaki CGI’lar da müzikler de rezaletti mesela onun dışında son bölümdeki toplu direniş sırasındaki müzikler de ha keza öyleydi , aklıma gelenler bunlar ama genel olarak bence müzikler atmosferle çok alakasız. CGI konusunda da çene devi ve taşıyıcı dev (adını hatırlamıyorum Pieck’inki işte) fena değil ama diğerleri , özellikle Eren’in devi çok gözüme batıyor. Son bölüme kadar manevra teçhizatı da kötüydü ama son bölümde gözüme iyi geldi. Sezonun başından beri nedense Eren’in çizimleri çok istikrarsız sanki her bölüm farklı çiziliyor gibi

1 Beğeni

Karakter çizimleri bence de istikrarsız. Ağzı, yüzü kayıyor karakterlerin. Müzik konusuna katılmıyorum keza çoğunlukla eski ostleri kullanıyorlar zaten.

Aslında sıkıntı müziklerin kendisinde değil, kullanım noktalarında. Yani demek istediğim epik sahnelere çok durağan sadece bulunsun diye müzik koyuyorlar gibi. Eski sezonlarda müzikleri dinledikçe bazen tüylerim diken diken olurdu mesela 2.Sezondaki Reiner’ın o malum sahnesi gibi

1 Beğeni

En son Godzilla x Evangelion crossover’i duyurduklarinda ayakkabilar, daha once cikan Godzilla urunlerinin yesil-mor renge repaint edilmesi, tema parkinda ozel kose filan cikmisti. Zerre heyecanlanmadim bu habere. Zaten zilyon tane Kamen Rider evreni var, birisinde bile boyle 4’lu 5’li bir crossover olmadi.

1 Beğeni

Japonya için yapıyorlar bence onlar bu haberleri. Çok seviyorlar bu tür şeyleri, gene bir ton para kazanacaklar.

https://twitter.com/Nibellion/status/1494358901659246601?s=20&t=60ghICpP2JN21RnIYxUqrw

“Gintama’da filan görüyordum, nedir bu Gundam?” diye merak edenler için geliyor. 23 Şubat-13 mart tarihleri arasında Sunrise Gundam külliyatına ait 10 civarı seri ve filmi YouTube’dan İngilizce altyazılı olarak ücretsiz yayınlayacağını duyurmuş. Gerçek bir bilimkurgu efsanesi olduğu kadar Anime’nin sektör haline gelişini sağlamış ve otaku subculture’unu şekillendirmiş yapımdır kendisi. Zaman bulursanız bir gözatın derim, çünkü hem 42 yıldır sürekli büyüyen bir multiverse, hem gelecek sene Inception, Interstellar, Dune ve Batman Üçlemesi’ni yapmış Legendary’nin hazırlayacağı film uyarlamasını izlemeden önce lore takviyesi sağlayacaktır, hiçbirşey için olmasa bile sonsuz bir meme kaynağı diyebilirim. iyi seyirler şimdiden.

not: Zenmate eklentisinden lokasyonu USA olarak klikleyerek region lock’u geçebiliyorsunuz.

2 Beğeni

Çin animelerinde ki bütün kadın ana karakterleri aynı kişinin seslendirdiğini düşünüyorum. Kesinlikle birebir aynı yani ses. Hiç mi fark olmaz.

1 Beğeni

Hocam yakın zamanda ilk kez bir çin dizisi izledim. Japoncaya aşıinayız da çince çok farklı geliyor kulağa. Hiç anlamıyorum.Ya zaten anlamıyorum da demek istediğim kelimelerin başını sonunu kestiremiyorum. Yıllarca “çan çin çon” demişler ya şakasına değilmiş. Telafuz etmeye çalışınca otomatik olarak bu çıkıyor ağızdan. Bir de en ince tondan konuşuyorlar. O insanlar başka dil konuşsalar sesleri o kadar ince çıkmaz. İnce sesle telafuz etmek de o dile has. Bir garip durum.

@Akuma_Blade Ben de çok önyargılıyım da kırmak lazım bir yerde. Çin webtoonlarından yüzüm gülmedi. Ne okuduyssam hepsinde dengesiz duygu değişimleri vardı. Dizilerine umut besliyorum. “Go Ahead” şimdilik iyi gidiyor. Ha bir de tarihi dramalara sardım bu ara, onlara da bakacağım. Animelere daha girmedim ama geçenlerde çok övülen bir tane görmüştüm. Vakti gelince bakacağım.

1 Beğeni

İsimleri bile aynı geliyor bana direkt. Altyazı da farklı isim yazıyor ama ağızdan çıkan isimler aynı. Kim kime ne diyor anlamadan izliyorum öyle. :smiley:

1 Beğeni

Çin animeleri…

1 Beğeni

Valla başıma bir şey gelmeyecekse Çin yapımı filmleri ya İngilizce ya Türkçe dublajla izliyorum. O dile tahammül edebilmeye çalışmayı uzun süre denedim beceremedim, bir de milletin habire önerip durduğu ama bir Allahın kulunun çıkıp da internete bakmadan ismini söyleyemeyeceği/yazamayacağı manhua işleri hiç çekebileceğimi sanmıyorum.

Wuxia tarzı hikayeleri seviyorsan Tayvan - Japon ortak yapımı olan, müzikleri Hiroyuki Sawano’ya, senaryosu Gen Urobuchi’ye, karakter dizaynları Nitropolus’a ait Thunderbolt Fantasy’i öneririm. Shami grubu Çince terimleri ve isimleri anlaşılır şekilde lokalize ettiği için seriyi izlemekte sorun yaşamazsın. 30 yıldan beri kukla sanatıyla iştigal eden insanlarla çalışılması bir yana, sahne tasarımları ve stop motion sekanslar alanının zirvesi olmuş diyebilirim. Kesinlikle şans verilmeyi hakeden bir iş.

1 Beğeni

Çok iyi duruyor. İndireyim de izlerim ben bunu. Ben de gelecekte çinceye alışabileceğimi düşünmüyorum. :grinning:

Bu arada KissAnime ve KissManga dönmemek üzere kapatılmış. Tüm dosyalar da gitmiş. Çok üzüldüm. Kurucusu da 5 yıl hapis ve yüklü miktarda para cezası almış. Korsanla mücadelenin ilk mağdurları olması beni çok üzdü. Bizim gibi ülkelerin hayat pınarıydı bu siteler. En yüksek kaliteli mangaları da KissManga sağlıyordu. Vallaha allah ne muratları varsa versin az okumadık bu siteden. Garibim discorddan duyurmuş.
images

Biz sana thank you.

@Akuma_Blade Eğer güvendiğim dağlara kar yağarsa benim de yolumun sonu orası olacak gibi. Torrent işi uğraştırıcı geliyor. Ayrıca genelde eserin adını bir yerde duyduğum gibi mangasını okumaya giriştiğimden araya bir download süresi girecek olması beni bu işten biraz soğutuyor. Umalım da dağlarıma kar yağmasın.

Valla birçok kişinin can damarı olduğunu biliyorum ama hadi yine partinin içine eden velet olayım, bu iki siteye de bugüne dek bir kez bile girmedim. Tüm işimi Torrent’ten halleden birisi olarak beni etkilemeyecek bir olay kısaca. Nyaa.si ve BakaBT kapatılana dek her 3-4 senede bir -bugün 10 TB alarak yaptığım gibi- yeni HDD alır böyle devam ederim sanırım. Size de öneririm.

@Kehribar
Gümlemesine üzüleceğim tek korsan stream site Kissasians.org olabilir. Yıl olmuş 2022, Japon ve G. Kore dizilerinin hala çok azına İngilizce altyazı yapılıyor, onun da çok azı Nyaa.si yada RARBG gibi mekanlardan softsub temin edilebilebiliyor. Velev ki HD olarak düşeni düştüğü hafta -hatta düştüğü gün- indirmezsen daha da bulamıyorsun, seeder gelsin diye ellerini açıp gökyüzüne karşı yalvar ki bulasın. Bu sitede hardsub ve çamur kalite de olsa en azından kaçırdığım dizileri izleyebiliyorum, o da yokluktan zaten.

1 Beğeni

25 Şubat günü MyAnimeList sitesi WIT stüdyosu başkanı George Wada ve Production IG stüdyosundan animasyon yönetmeni Takayuki Goto ile canlı bir soru - cevap etkinliği gerçekleştirecek. Sorulacak sorularını önceden hazırlayıp gönderenler, eğer bu sorular sorulmaya değer bulunurse, Legend of the Galactic Heroes: Die Neue These’in iki ciltlik artwork kitabını ve WIT stüdyosunun 2022 takvimini kazanacaklar. Bir gözatın.

1 Beğeni

Isekai türü en alakasız olduğum Anime türü olabilir, Satelight en sevdiğim anime stüdyoları listesinde ilk 10’da bile olmayabilir ama Black Summoner light novel serisinin TV anime uyarlamasının başrolünde gözümün nuru Kouki Uchiyama’nın olacağını öğrenince anında izlemeye karar verdim.

Ayrıca Anime uyarlaması yapılacak bir diğer seri olarak Kage no Jitsuryokusha ni Naritakute!'in da haberi geldi, geldiği gibi izleme listeme ekledim. Her edgy chuuni’nin rüyası olan bir konuyu işlemişler gibi görünüyor.

1 Beğeni