Haklısınız eksik yazdım aslında kötü karakteri iyi gibi göstermek değil de sempatik göstermek ya da meğerse iyi olduğunu açıklama şekli sinirimi bozuyor. Misal ruhlar için otel işleten kadın ya da yakuza liderinin oğlunun ölümünü gizleyen eleman veya kabukicho four devas arcındaki jirocho mesela bunların hepsi sinir bozucu derecede mantıksız bir şekilde iyi olduğu ortaya çıkan elemanlar değil miydi? resmen mantık kurallarını eğip büküyor Sorachi. Bilmiyorum ama benim midem bulanıyor şahsen böyle kısımları izlerken hatta hızını 2x e çıkarıyorum.
Jirocho hariç diğer ikisine katılıyorum. En az zevk alarak izlediğim iki arctır. Hele otel. İkinciye bakmadım bile.
Bu zamanında epey dalgası geçilmiş bir mevzuydu aslında, Gintama sadece bu anı kendi raconuyla belgeleyip gelecek nesiller için ölümsüzleştirmiş oldu, o kadar.
İlgilenenler bakabilir.
Aha. Nier serisi de benim kutsallarımdandır. Benim narin yüreğim bir dandik uyarlamayı daha kaldırabilir mi bilmiyorum. Bütün pantheonlar bizi korusun.
Anime de o kadar çok gönderme var ki, bazen çevirmen diyalogdan çok göndermeleri açıklıyor.
Gece gece nereden aklıma geldiyse myanimelist’in Japon versiyonunu yani Japonların kullandığı versiyonu olan siteyi merak ettim ve buldum. Onların sitede myanimelist gibi 10 üzerinden değil 100 üzerinden puanlama yapılmış. Ve puan sırası myanimelist’ten bayağı bir farklı. Buyrun bakın.
- sırada Kaguya sama var. Beni en çok şaşırtan ise Sora Yori mo Tooi Basho oldu. 93.6 puanla 7. sırada. Myanimelist’te ise 94. sırada ve underrated olduğunu düşünüyorum. Anikore’da ilk 25’te aot yok bile. 25’ten fazlasını göstermiyor, üyelik istiyor.
Şurada iki sitenin sıralaması için anket yapılmış. Sonuçlar ise manidar.
Gerçekten özellikle 1 numara başta olmak üzere şaşırtıcı bir liste olmuş. Bazılarında bu olmuş güzel seçim derken bazılarında şaka mısınız siz dedim. Özellikle en şaşırtan ve liste ile ilgili umutlarımı bitiren ero manga sensei oldu. Konosuba hadi neyse japonlar ecchiyi severken yanında ki absürt komedisi ile japonlar için üst sıralarda olmasını “kendim” için kabul edebilirim de ero manga sensei’nin listede hem o sırada olması hemde altında ki serileri görmek beni sinirlendirdi. Bu japonlar; hadi genelleme yapmayayım, en azından anime izleyenleri harbiden garip.
Garip diyerek yaptığım sitemi de zaten yazdığım önceki cümlelerde çürütmüş oluyorum gerçi. Ben komedi sevdiğim için konosuba ya da kaguya gibi serilerin üstte olmasını yadırgamazken ecchi kitlesi çok büyük olan bir toplulukta ero manga sensei’nin üstlerde olması neden garipsensin.
Aksine ero manga sensei dışında liste karma olması ile hoşuma gitti. MAL’a bakınca özellikle ilk 10 animenin aksiyon shounen olup biraz tek tip olmasına karşın anikore’nin karma listesi daha ilgi çekici geldi bana.
Bir anda bildirim düştü inanamıyorum ya. Şu dünyada devamının gelmesini istediğim serilerin başını çekerken, Magi ve Black Lagoon’dan umudu kesip Yona’yı ağzı açık beklerken en beklemediğim, umudu kestiğim serinin devamı mı gelecek? Daha ne olduğu belli değilmiş sanırım ama lütfen devamı olsun. Yeniden yapımı olsa da sorun değil ama lütfen devamı olsun.
Şu son iki sene ne güzel gidiyor her serinin devamı geliyor. Darısı Yona, Magi ve BL’ye.
Yona’dan kastın Akatsuki no Yona mı?? o.o
Evet o, 3 kere izledim hala devamının gelmemesine şaşırıyorum. Baya da fanı ve bekleyeni var hani. Çıktığı sene de aşırı popülerdi. Neden gelmediğini anlayamıyorum. NGNL da aynı şekilde.
Benim de beklediklerimden birisi Suzumiya Haruhi no Shoushitsu ama son filminin üzerinden 12 yıl geçti. Ondan önce Natsume’yi bekliyordum o geldi. Hajime No İppo’yu bekliyordum o da geldi. Birde iptal edilen devamı gelmeyen güzelim manhwa serileri tekrar yayınlansa ne güzel olur. Bleach de tekrardan dönüş yapıyor bakalım son arc dan işlenecek. Güzel kapışmalar var.
anlam verememiştim. Anlaşılmıyordu ayak üstü baktım da. Light novel görsellerini kullanmışlar. Önemli bir detay olabilir.
Benimde hoşuma giden bir seri Akatsuki no Yona. Mangasını da uzun bir süre okumuştum. Hadi bakalım umarım yeni sezonu gelir.
Tam detay vermemişler ama yeniden yapım, film veya devam sezonu olabilir diyorlardı. -Başka şey kalmadı.- Ama Holo ve Lawrance hikayesi devam edecek tarzı bir söylem geçmiş sanırım konuşmada o yüzden remake ile beraber uzun solukli bir devam sezonu ya da direkt devam sezonu olur diye düşünüyorum. Arc ne kadar uzun bilmiyorum ama arc ortasında final vermişti. Arcı bitirecek bir devam filmi de olabilir ama umarım direkt devam sezonu gelirse izleriz.
@lostcontrol Son iki senede benimde direkt devamı gelmez dediğim çok fazla serinin devamı geldi. Umarım diğerlerine de kavuşuruz.
Liste dönemsel olarak değişiyor sanırım. Çünkü reddit’te bi yazı gördüm. O zamanlar 1. Steins Gate olmuş.
Ahaha aynı tepkiyi ben de verdim. Mesela Yuru Camp’ın yüksek puan alması çok iyi olmuş. Gerçek mekanları gösteren slice of life türünü sonuna kadar işleyen bu kaliteli animeye yeterince değer veriliyor. Öte yandan 3 gatsu’nun listede olmaması da düşündürücü.
Bunu ben de fark ettim. O kadar puan alması gerçekten şaşırtıcı. Ecchi durumlarından değil de senaryosundan dolayı bence. Kız kardeş aşkını işlemesi Japon izleyicilerin hoşuna gidiyor. Ve bu durum ensest durumlarını normal mi görüyorlar diye düşünmemize yol açıyor. Google translate ile baktığımdan aşağılarda başka bir kız kardeş aşkı olan animeye de rastladım.
Gerçekten bu durum kötü. Kimochi warui!
Evet o yanı güzel. Ayrıca Sao fanları, Aot fanları, Gintama fanları gibi aşırı yüksek puan verenler de yok.
Anikore’da popüler sıralaması da değişik. 1. sırada toradora var. Japonlar gerçekten tsundere seviyor. Death Note falan hikâye. İlk 25’e bile girememiş.