Bence 5,6 bölüm sabrederseniz şahane bir esere evrilmese de iyileşiyor. Ama yine de karar sizin tabii.
Dünkü reddit etkinliğinden anime/manga dünyasına ait birkaç kare atmak isterim buraya.
Madoka’yı da görmüştüm ama sonra bida bulamadım. Silinmiş de olabilir. Tamamını merak edenler de şuna bakabilir.
Tam tuvale bakmak isteyenler için de link burada.
yotsuba
Uzun zamandır güzel seri gelmiyor. Bekle bekle ağaç olduk. Eskiden Nisan dediniz mi hype animeler olurdu 12 bölümlük.
Adı Enen no Shouboutai (Fire Force). İlk bölümünü izlemiştim ve bana klasik shounen bir seri gibi gelmişti. Belki devamında konusu derinleşiyordur, bilemiyorum. Gerçi bu seri Soul Eater mangasının eseri. Eğer Soul Eater’i izleyip beğendiyseniz bu seriye de şans verebilirsiniz.
Serial experiments lain izliyorum da çok temposuz, durgun ve bayık geldi 3 bölüm itibariyle.
Seinen, ciddi, kafa açan işleri seven biri olarak devam etmeli miyim sizce?
Serial Experiments Lain, INTRANET’in ortaya çıkışındaki kimi tarihsel ayrıntıları büyük bir ustalıkla kurgusal dünyaya uyarlayan, Metaverse ve deepweb gibi kimi konseptleri tamamen birebir olarak olmasa da öngörebilen, özgürlüğün bedelinin aslında ne demek olduğu, bir bilinç sahibi olmanın eninde sonunda sürükleyebileceği varoluşsal krizi, bir tanrı konsepti varsa neye denk düştüğü ve benzeri konular üzerinden enfes çıkarımlar yapan, öte yandan Boogiepop Phantom gibi zihinsel kazı çalışması gerektiren fakat yine de tıpkı Cowboy Bebop gibi 25 seneye yakın zaman sonra izlendiğinde eskimeyeceğini farkedebileceğin, tamamen kişisel kanımca gerçek anime izleyicilerini normie’lerden ayıran işlerden birisi olduğunu düşünüyorum. Herkese hitap etmemesi yada eğlence faktörü öngörerek izlendiğinde tamamen sıkıcı gözükmesi bence serinin kusursuzluğuna bir sekte vurmuyor.
Zaten serinin yaratıcılarından Chiaki J. Konaka’nın geçtiğimiz günlerde tabir-i caizse hiç lafı eğip bükmeden sosyal adalet savunulucuğu, politik doğruculuk, influencer’lik gibi konseptlerin modern zamanların en büyük sorunlardan biri olduğunu söyleyebilmiş olması bile, bu eserde ortaya konan anlatı düzeyinin cesurluğu hakkında fikir verebilir. [Kaynak: ANN]
edit: “Kids” bölümüne kadar izle, sarmazsa orada bırakırsın.
Devam edeceğim teşekkürler
Açıkçası bu dediğiniz belli bir yere kadar var ne kadar doğru bir tabir olmasa da ve temposu yok animenin. Sonrası internette bulunan Obama aslında yeşil renkli ve sigara uzaylılara zarar verdiği için yasaklanıyor gibi bir şeye dönüşüyor. O yüzden ne kadar övülürse övülsün bir bütün olarak oldukça eksik fakat bazı bölümleri oldukça hoş. Ayrıca sanat tasarımı benim için oldukça iyi bir deneyim sunduğundan devam edebildim ama bana pek bir şey katmadı.
Hazır sevdiğim şeylere tekrardan bakıyorken (en son Oz ve FMA) en sevdiğim kurgusal esere de bir göz atmak gerekir tekrardan.
Nisan ayındayız. Güncel anime izleyen yok mu?
https://yeppuu.com/nisan-ayinda-cikacak-olan-10-kaliteli-anime
Ben haftalık olarak Spy x family ve Kaguya-sama takip ediyorum. İkişer bölüm oldular bile. Çok da iyi gidiyorlar. Komedi severler kaçırmasın.
Ben de sizin gibi sadece ikisini izliyorum. Bir de ikisi arasında hafif benzerlik olduğu için art arda izleyince iyi gidiyorlar.
İkisi de kaliteli animeler bence
Aheran-San ve Tomodachi Game’ye erinmesem bir göz atarım aslında merak ediyorum, pek alışılageldik animeler değiller ama pek izleyesim gelmiyor. Özellikle Tomodachi Game çok uyduruk bir şeye benziyor.
Aheran San’ı izleyen varsa düşüncelerini merak ediyorum. Bu tip terapi tarzı sosyal animeler ilgimi çekiyor. Ama dışarıdan bakınca yetişkin bir adamla küçük kızın boş boş takıldığı bir animeye benziyor.
Ek olarak Science Fell in Love, So I Tried to Prove It’in ikinci sezonu çıkmış onu izliyordum bıraktım şimdilik. (Dr. Stone ve Kaguya’nın ecchiyle mixlenmiş hali diyebiliriz.) İlk bölümden sonrası sarmadı. Aynı şeyi ısıtıp ısıtıp koyuyorlar ve bazen animasyon kalitesi çok düşüyor. Yine de 4 seneden sonra karakterleri özlemişim çok sıkılıp izleyecek bir şey bulamazsam geri dönerim
İsim vermek istemiyorum ama bügünlük sadece, şimdiye kadar her forumda karşıma çıktığı gibi bu forumda da kendi görüşünü kesin gerçeklikmiş gibi dayatan birisiyle karşılaşınca seri tartışma isteğimin oldukça azaldığını söyleyebilirim.
Kindaichi Shounen no Jikenbo
Nihayet bitirebileceğimi bilerek başlayabildim. İlk birkaç bölümünü izleyeli kim bilir kaç sene olmuştu ama Batch torrent nihayet dün tamamlandı. 1992’de başlayan Manga’dan 1997’de yapılan 148 bölümlük bir adaptasyon. Derslerinde daima umutsuz vaka olmasına karşın değişkenler arasında bağlantıları çok hızlı kurabilen 180 IQ’lü bir öğrencinin gittiği yerlerde işlenen cinayetleri açığa kavuşturmasını işleyen episodik bir seri. Konu tanıdık gelebilir zira ülkemizde de yayınlanmış Detective Conan serisi aslen bu serinin uyarlandığı Manga’nın popülaritesi üzerine yaratılmıştı. (Detective Conan’ın Manga’sı ise 1994’de başlayıp Anime uyarlaması 1996’dan itibaren yapılıyor) Özetle eğer dedektiflik hikayelerini seviyorsanız bu seriyi seveceksiniz.
Birkaç OVA ve filmi ile Kindaichi Shounen no Jikenbo Returns adlı yakın tarihli iki sezonluk devam serisi, ayrıca yığınla Live Action’u da mevcut.
Koi wa Sekai Seifuku no Ato
Fragmanına bakıp da “bahar 2022 sezonundan bunu kesin izlemeliyim” dediğim herhalde tek yapım buydu. Bir romantik komedi serisi, bonus olarak da 2008’in belki de en güzel şeyi olan Tentai Senshi Sunred’i aratmayan türden tokusatsu pastişleri içeriyor ve dünyayı kötülerden koruyan bir Sentai takımının liderinin karşı tarafın komutanlarından birisine aşık olmasıyla yaşanan komik olaylar işleniyor. İlk 2 bölümü üst üste izledim ve hiçbir şey için olmasa haftalık çıtır çerez niyetine izlenebileceğini düşünüyorum. Forumlarda yere göğe sığdırılamayan -ve ismini vermek istemediğim- kimi 2015 sonrası dram serilerinden daha iyi çizimleri var şahsen, ayrıca Desumi ve Fudou arasındaki hem duygusal konulardaki tecrübesizlik hem de “ayrı dünyaların insanı olmalarına” karşın yaşadıkları ikili hayatın çelişkisinin (kavga ederken birbirlerine vurmamak için kareografik dövüşmeleri gibi) iyi yansıtıldığını da düşünüyorum.
@Arcade ziyadesiyle seversin bunu bence.
Hemen bakıyorum ki zaten ben de izleyecek anime arıyordum.