Op’si oldukça komik geldi ama daha beni tatmin etmedi.
Yeterince tatmin olmazsam Aharen-san wa Hakarenai ve Yuusha, Yamemasu bakmayı düşünüyorum ilerleyen günlerde ama bu sezon çıkacak animelerin hiçbiri beni çekmiyor.
Sonunda buldum şu animenin adını! Youtube’da benimde opening karşıma çıktı ama kanal Japoncaydı ve İngilizce yorumlarda da adını yazmamış kimse. Karakterler çok güzel görünüyor. Özellikle antik çağ kıyafetindeki abi Her hafta yeni bölüm beklemek hoşuma gitmediği için ben seriler bittikten sonra izliyorum. Buna da bitince başlarım.
Hiç beklemezdim ama bahar 2022 sezonu sandığımdan çok daha bereketli çıktı: Kyoukai Senki S2, Koi wa Sekai Seifuku no Ato, Healer Girl, Kono Healer Mendokusai, Birdie Wing filan derken araya Kindaichi’nin yanına bir tane de eski seri daha katayım dedim ve ilk iki bölümden kesinlikle pişman etmedi:
-Oniisama E
Uzun yıllardır izleme listemde olan ama hep bir mani çıkmış da başlayamadığım serilerdendi. Zamansız bir sanatsal estetiğin şekillendirdiği şiirsel anlatım, Dezaki’nin nev-i şahsına münhasır o tablo kalitesinde hareketsiz arka planlar, bir sürü tanıdık isim bulduğum mükemmel seslendirme kadrosu… Kült bir seri olduğunu biliyordum ama bu seri gerçek manada ilk görüşte aşk gibi bir his yarattı bana, bu sebeple haftalık izleyeceğim. (Bana bunu çok yaşatan seri olmadı)
Riyoko Ikeda’nın da içinde bulunduğu 24. yıl grubu manga sanatçılarının çoğunun çok iyi eserleri var. Keşke sadece 2 mangası ile sınırlı kalmasaymış anime adaptasyonları.
Öyle ama Honzukiyi çok merak ediyorum. Gelmeden önce de 5. kere baştan işlemiştim tadı damağımda hala. Aslında haftalık takip edebilirim ama bitene kadar sabredeceğim.
Fragmanı izlememiştim sürpriz olsun diye. Gen Urobuchi öyle senaryolar yazar mıymış ya? Evet biraz şaşırdım çünkü diğer yapımlarına benzemiyor. Görsel şöleniyle ve duygularıyla etkileyen tam olarak Weathering With You tadında bir film olmuş. Fena değildi diye düşünüyorum ama aslında hayal kırıklığına uğradım.
Summer Time Render
Summer Time Render’e sinopsisini okumadan bir bakayım dedim, Disney+ anime konusunda nasıl başlangıç yapacak fikrim oluşsun diye. Oldukça beğendim, bir bölüm diye başlamıştım 3 bölüm su gibi aktı gitti vallahi. Konu oldukça güzel, orijinal değil ama güzel. Bariz esinlendiği birkaç dizi yada film var. Twin Peaks gibi demek, orta malı olmamış yapımlar açısından bu diziyi özetleyebilmemin en garantili yolu olabilir. Özellikle gözlüklü kadın ile ilgili kısımlar direkt Agent Cooper’ı anımsattı bana. Natsuki Hanae her zamanki gibi başrole derinlik katan bir seçim olmuş. Manga uyarlaması olduğunu sonradan farkettim ama production value olarak hiç de fena olmayan 25 bölümlük bir seriyle giriş yapmaktan rahatsız olmadım. OLM gibi vasat bir stüdyo için beni şaşırtan bir iş olmuş diyebilirim.
Ha bu arada… Konusunu okumadan izlemeye başlayın.
Kyoukai Senki Part 2
Haftalık proxy war crimes serisi dozunuz. Bitince başlıktan detaylı birşeyler yazarım ama çok özetle animasyonlarda herhangi bir ilerleme olmadığını, Amou’yu burnu bile kanamadan geri getirmelerinin sezon finalindeki dramayı etkisiz hale getirdiğini fakat hikayenin Brad ile German sayesinde iyice corporate war eksenine girmesi, ilk seride sadece 1-2 bölüm (o da isimli figüran niyetine) görünen karakterlerin rolünü arttıracak gibi göründüklerini ve ilk seride pilotlu birimleri yoketmemek için kendini tutan Amou’yu seri için daha uygun bir karakter haline getirmeleri ile serinin bir gıdım daha geliştiğini söylemek mümkün ama sadece bir gıdım, fazlası değil. Bu haftaki bölümle seri geçen sezon finali dışında ilk kez Soukyuu no Fafner’in yönetmeni tarafından yapıldığını bana gerçek manada hissettirir gibi oldu, bir de “aman Çinli abiler tetiklenmesin, şunu şöyle yumuşatarak mı koysak?” tarzı yan yollara düşmeyip Çinlilerden direkt cancel’i yemiş olmalarına rağmen uygun adım gidiyor olmalarını da takdir ettiğimi de not düşeyim.
Kono Healer, Mendokusai
2022 bahar sezonu sandığımdan bereketli çıktı gibi. Animasyonlar resmen ölümlük ama meta esprilerle çok iyi toparlıyor durumu. Bölüm ne zaman başladı, ne zaman bitti anlamayacaksınız. FRP’lerdeki monster alignment’inden tümden yanlış class’a healer karakter oynatmaya dek akla gelebilecek her tür espri var.
Healer Girl
Idol anime konseptini healer class ile birleştirmeleri güzel fikir olmuş ama seride gerçekten çok fazla şarkı var, droplayacak kadar şikayetçi değilim de gerekli gereksiz her sahnede şarkı var. Worldbuild olayına girseler daha uygun olurdu, bunlar savaşlarda yeralıyorlar mı tarafsız mı kalıyorlar, bu dünyada healer class var diye sağlık sektörü çöküşe geçmiyor mu, iyileştiremedikleri hastalık var mı yoksa her tür hastalığa deva olabiliyorlar mı tarzı bir sürü soru oluştu kafamda, cevap bulamadım. Haftalık izleyebileceğim seri olmadığına kanaat getirip on hold’a aldım ama konu ilginç dediğim gibi.
Hiçbir dayanağım yok ama Kouji Mori ve Muira’nın asistanlarının bu işin altından kalkacaklarını düşünüyorum. Aldıkları sorumluluk çok büyük bakalım zaman bize ne gösterecek.
Evet, çok ilginç bir şey olacak bence. Sonradan başkalarının tamamlaması farklı bir şey zaten ama bana her zaman ilginç gelmiştir. Miura bunu nasıl yapardıyı düşünerek ve birden fazla akılla bunu yapacaklar. Üstelik böyle bir eserde, mangada olacak bir şey bu. Çok acayip geliyor bana. Henüz çoğunu okumasam bile heyecanlandırdı beni.
Biraz da ilgi duyduğum bir şey benim bu olay. Beynimiz yodayan bir organ ve çevreyi nasıl algıladığına göre anlam üretiyoruz. Başka beyinlerin etkileşime girdiği ve diğer akılları yorumlamamız gerektiği durumlar, gündelik hayat yani, bu şekilde değerlendirildiğinde çok acayip geliyor bana. Beynin yodama biçimi var ama bir de diğer akıllarla olan etkileşim işi bana çok acayip geliyor.
One Piece final arc’a giriyormuş. Bir aylık kafa toplama arası vermiş Oda. Uzaktan takip ediyordum bayadır. Ne oldu ne bitti hiçbir fikrim yok. Ama “Final” denince kanım kaynadı. Çok uzun bir serüven oldu. Sonu da başına ve yaşananlara layık olacaktır. Fırsatım olsa oturur baştan izlerdim.