Unutmak istediğim şeyler, unutamadığım şeyler aslında.
Umutsuzluktan muzdarip olmamanın tek yolu vaz geçmektir. Acı çekiyorsun çünkü karşı koyuyorsun. En iyisi kabullenmek.
Yakusoku no Neverland
Bilmeseydik çok daha mutlu olurduk. Yakusoku no neverland
Kelimelerin farklı anlamları olabilir. Söyledikleri tüm gerçek olmayabilir. Bu insanların bir zayıflığı. Kendi varlıklarını kanıtlamak için başkalarını test ederler. Bu bir çelişki.
Ama insanların çok karmaşık ve hassas duyguları bulunuyor. Herkes gerçekte nasıl hissettiğini ifade edemez. Sonda kendileriyle çelişir ya da yalan söyler. Ki bu durumda neyin gerçek neyin sahte olduğunu anlamakta çok zorlanıyorum…
Harfler, normalde söyleyemeyeceğimiz şeyleri ifade etmemizi sağlar…
Violet Evergarden
Bence bu dünyada bilmemenin çok daha iyi olduğu pek çok şey var. Çünkü bazen gerçekler her şeyden daha acımasız olurlar.
Zincir, en zayıf halkası kadar sağlamdır.
İlla yakınacaksan, öldüğünde mezardaki solucanlara yakınırsın.
Hayal gücü her şeyi değiştirmeye kadirdir…
-Shinsekai Yori
Shingeki no Kyojin’de Eren 4. sezonun bir bölümünde “Tatakae, tatakae” diyordu aslında çok anlamsız savaş demek. Ama mangasını okuyup bitirenler ne kadar derin bir anlam taşıdığını anlar
Acın ve ızdırabınla yüzleşip gerçek seni ortaya çıkarmak… Bu şekilde kendimizi müziğimizin içinde buluruz. Bu şekilde notalara hayat veririz.
Meydan okumaya katılmak ve bir şeyler yaratmak acı verici, fakat tatmin edici.
Yıldızlar ancak hava kararınca parıldarlar…
Herkes kalbinin derinliklerinde bir şeyler saklıyor. Bazıları için bu kin olabilir. Arzu, umut, kendini kanıtlama arzusu, dinleyicilere ulaşabilme isteği, anneme karşı duyduğum hisler… Hepimiz duygularımızdan dsstek alıyoruz.
"Sevmek"le “nefret etmemek” arasında milyonlarca ışık yılı mesafe var.
Yayı elinde tutamayan bir kemanistin var olmasının bir anlamı yok.
Aç gözlü olduğum için yine hayal kuracağım…
Birine sadece dostu yardım etmez. Rakiplerin de sana bir çok şey öğretebilir ve bir şeyler katabilir.
Biriyle tanıştığımız andan itibaren hiçbirimiz yanlız değiliz…
Shigatsu wa Kimi no Uso 
Biraz bile cesaretin varsa gerçek bir asker olabilirsin. Eğer insanlar için duygu taşıyorsa herkes bir Mesih olabilir. Ne kadar değiştiğin önemli değil, Lütfen seni önemseyen insanların olduğunu unutma. Seni mutlaka kurtaracağım!
Usagi Tsukino - Ay Savaşçısı
“Uç yıldızım! Umut ışığım aydınlığa uç! Uzaklara git! Kaos’un seni bulamayacağı yere sığın! Seni koruyacak bir varlık bul! Galaksiye sevgi ve adaleti yeniden getirecek varlığa sığın!”
Akhira - Galaksi Savaşçısı
(Ay Savaşçısı Yıldız Işığı Savaşçıları)
Buralarda ceset yiyen bir şeytan olduğunu duydum. Görünüşe göre epey sevimli bir şeytan… Kendisini korumak için cesetle beslenen bir çocuk, ha? İşte bu çok değerli. Ama kılıcını yanlış savuruyorsun. Sadece kendini korumak için kaldırılan bir kılıç, atılmalıdır. Beni takip et, sana kılıcını nasıl kullanacağını öğreteceğim. Bundan böyle kılıcını yalnızca ruhunu korumak için kaldıracaksın.
Kaakkkee.
Harry- “Ben hep özgür olmak istedim.”
Brandon- “O zaman özgür olalım.”
Harry- “Ölmek istemiyorum Brandon.”
Brandon- “Öyleyse yaşayalım.”
Gungrave
… hayatın gökyüzü gibi değişken yanı vardır. Durmadan değişerek devam eder. Her zaman güneşli olamayacağı gibi, hiç dinmeyen kar yağışı gibi de değildir. Ve mutluluklar çöktüğü zaman her zaman kan kokusu yayılır…
Kar sayesinde kurtuldum, ayağımı kaydıran da kardı gerçi.
Seni öldürücek kılıcı gidip de bir yabancının eline teslim etme.
Zavallıların hiçbir imtiyazı ve seçme hakkı yoktur. Kaderlerinde ancak ve ancak güçlüler tarafından yutulmak vardır.
Ne kadar insan kaybederseniz kaybedin, yaşamaya devam etmekten başka yolumuz yok. Darbeler ne kadar yıkıcı olursa olsun.
…Şu an sadece kemiklerim değil, yüreğim de kırılmış halde… Şimdiye kadar iyi dayandım. Ben yapabilecek birisiyim. Ve bugün de, bugünden sonra da kırılmış olsam bile asla yıkılmayacağım.
Anlamsız bir çaba olduğunu söylüyorsan, senin varlığının de bir anlamı yoktur.
Sadece bir şey yapabiliyorsan, o zaman onu mükemmelleştir.
Birlikte gidelim, Cehenneme dahi olsa…
+Na-nasıl yaptın da tura gelmesini sağladın?
(Atarken elini gördüm, hile yapmamış olması gerek)
-Tesadüf. Ayrıca yazı gelseydi bile, tura gelene kadar defalarca atmayı düşünüyordum çünkü.
Kimetsu no Yaiba
Jumyou wo Kaitotte Moratta
Özet

Çok önemli bir kare, seriyi okumamış olanlar kesinlikle bakmasın. Biri bana bu sahneyi vaktinden önce atsa kalaylardım sanırım.
“Korkuyorum…Kendi benliğimde derine inmekten korkuyorum.”
“İyiliğin ve kötülüğün özü aynıdır. Her ikisi de bir kişinin kendi içindeki bir kusuru telafi etme eylemlerinden başka bir şey değildir.”
Erased
Uykum kıymetlidir, taş olmak en iyisi
Istırap, pişmanlık bırakmaz peşimi
Görmemek, duymamak sevindirir beni
Beni uyandırmayın, alçaltın sesinizi
Ergo proxy
Ergo Proxy: “Ben hiç kimseyim. Biriysem bile, kavrayışının ötesindeyim. Ve eğer, beni ifade edebilmek için araçlara sahip olsan bile, bu bilgi olmazdı. Ben bu dünyaya ait değilim. Bulunduğum sınır, tüm benlikler arasında bir sınır.”
Welcome to NHK’den iki söz:
‘‘Tanrıya inananlar bu dünyayı tanrının yarattığını söylüyorlar
yani bu dünyaya acıyı yayan kişinin tanrı olduğunu söylüyorlar’’
‘‘İnsanlar işe yaramaz olduklarını itiraf etmek istemez.
Bu yüzden sürekli kendinden değersizleri ararlar.
İşte bu sebeple internette herkes birbirini aşağılıyor.
Kendilerinden daha değersiz birilerini bulamayanlar, hiç tanımadıkları kişileri sırf başkalarından iyi olduklarına, inanmak istedikleri için değersiz görüyor.
Başkaları hakkında kötü konuşurken kendileri düzgünmüş gibi rahatlarlar.’’
Ginga Eiyuu Densetsu’dan beğendiğim bazı sözler:
“Seçkin sınıftakiler, saraylar inşa ederken devletin zenginliğini yiyip bitirmeyi, halkı ezip geçerken kıymetli olanları almayı kendilerine hakmış gibi görüyorlar !”
“Din denen şey güç sahibi insanlar için ne kadar yararlı bir şey. Toplumu kontrol altında tutmak için bundan iyi bir araç olamaz.”
“Sosyal eşitsizliğe aldırmayan, askeri harcamaları sinsice artıran ve akabinde dış düşman bahanesiyle vatandaşlarını baskı altına alan bir ulus yok olmanın eşiğindedir.”