Animelerden Güzel Sözler/Replikler 🦋

Hayatta her şey istediğiniz gibi gitmez!

Koridorda koşarken takılıp düşersen burnun kanıyor. Eğer yaşamda takılıp düşersen ağlıyorsun.

Toradora animesinden.

1 Beğeni

-Eskiden farklı düşünürdüm. Ama dünya o kadar kolay değil. Saçmalık olduğunu bilsen bile bazı şeyleri kabul etmek zorunda kalıyorsun.

-Saçmalık. Hayatını uydurduğun bahanelerle yaşama. Hayatını nasıl yaşayacağına kendin karar verirsin.

Samurai Champloo

“İnsanlar diğerlerine güvenemez. Diğerlerine güvenemedikleri için, birbirlerinden şüphe duyarlar. Birbirlerinden şüphe duydukları için, eninde sonunda diğerlerinin yanlış düşündüğüne karar verirler ve bu onları yanlış kararlar almaya iter.”

Mobile Suit Zeta Gundam

“Zayıflara dayanamıyorum. Onlar her zaman saldırıya uğrayabilirim endişesi ile gergin olurlar. Onlar hiç kimseye güvenemez ve hiçbir zaman kendi fikirleri olmaz. Böyle insanlara dayanamıyorum! Zechs, hiç kimse güçlü değildir. Bütün insanlık zayıftır ve elbette bu seni ve beni de içeriyor.”

Gundam Wing

“Kafesteki bir kuşun çilesi, bir başkasının eğlencesinden başka birşey değildir”

Mobile Suit Zeta Gundam

“Güvercinler konuşabilseydi, sırf keskin gaga ve pençelere sahipler diye şahinlerin doğuştan şeytani olduklarını söylerlerdi”

Mobile Suit Gundam SEED

“İnsanlar çitler ve duvarların ardında bile özgür olduklarına ikna ettirilebilirler.”

Mobile Suit Gundam 00

1 Beğeni

Akame ga Kill!

Peki neden böyle oldu ha, Akame…

5 Beğeni

Birileri anime mi izliyor… :hushed: :eyes:

1 Beğeni

Mou daijobu… Nazette? WATASHİ GA KİTA!

Hiç sormayın… En Son İzlediğiniz Anime? - Rena tarafından #916

1 Beğeni

Şu cümleyi kuracak bir tane arkadaşım olsun başka bir şey istemem…

3 Beğeni
  • "Eğer üzüntünü çok fazla bastırırsan neyin gerçekten önemli olduğunu unutursun. Bu yüzden de üzgün şeyler olduğunda üzülmen normaldir. Her zaman “iyi” olmasan da olur…
  • “Çiğ düşer ve geriye çiçek kalır. Veyahut da çiçek solar çiğ düşmeden evvel.”

Gakkou gurashi.

2 Beğeni

Bu hangi animeden acep?

Aria the Origination yani Aria serisinin 3. sezonu.

1 Beğeni

2 Beğeni

Angel Beats
(O cümleyi animede duyunca ve ne anlama geldiğini anlayınca çok etkileyici oluyor)

2 Beğeni

“Ölüm bile aptallığa çare değil.” Angel Beats

“Olaylara kafa yormak önem arz eder, ama tek yaptığın düşünmekse yerinde sayarsın anca.” Gakkougurashi

“Çoğu insan önce kendi çıkarlarını düşünür, karşılıksız bir şey yapmak istemezler.”

“Yalnızca kendin için yaşıyorsan her şeyin suçlusu sensin demektir, böylece kimseden nefret etmezsin. Pişmanlık duymak da saçma olur. Böyle düşünerek çoğu şeyin üstünden gelebilirsin.”

“Halihazırda insan nüfusu 6.9 milyar ve her dört saniyede bir onar-onar artıyor. Neden bir kaç kiçinin ölümü için ortalığı velveleye veriyorsunuz?”

“+… kurtarmak ister misin?
-Kurtarabilir miyiz yani?
+Kurtaramayız dersem vaz mı geçeceksin yani?”

“Bu dünyada çok fazla zulüm ve keder var ama korumaya değecek şeyler de hiç az değil.”

“Kimse geleceğe inanmıyor, kimse geleceği kabul etmiyor. Bundan böyle kimseye güvenmeyeceğim, kimsenin beni anlamasına ihtiyacım yok.”

“Umuda dört elle sarılmanın hata olduğunu söyleyen olursa her seferinde bunun yanlış olduğunu belirtirim.”
Mahou Shoujo Madoka Magica

5 Beğeni

“Aldığımız her yaşam için, başka mutlu bir hayatın, onun yerine geçeceğine inandık.”

Akame ga Kill!

“Kendini bile anlamadığında, yalnızlaşıyorsun.”

Violet Evergarden

3 Beğeni

Sadece kendi yapabileceğin şeylerin olduğunu öğrendiğinde her zamankinden daha iyi ve güçlü olursun. - Kaname Madoka
Madoka Magica Rebellion

2 Beğeni

İdealler sadece onları gerçekleştiribilecek kadar güçlü olanlar tarafından ağza alınmalıdır.(Crocodile)

Adalet galip gelecek diyorsun değil mi? Evet bu doğru. Savaşı kazanan adalet olacak. (Doflamingo)
One piece

1 Beğeni

-Vinland Saga

2 Beğeni

Herkes gerçek hislerini saklayarak güvenli olduğu için popüler seçeneği seçiyor.

İnsanlar karmaşık değildir. Karşılığında bir şey alacağımızı bildiğimizde daha sıkı çalışırız, bu karşılık daha iyi olmamızsa daha da sıkı çalışırız.

Başkasının şüpheli değerlendirmesi tarafından baskı görmek müzikten zevk almanın doğru yolu değil.

Dilekler gerçekten istenmediği sürece gerçek olmaz.

Meşgul olmak iyidir, yapacak bir şey olmayınca çok sıkıcı oluyor.

Mucizeler çabanın sonucudur, sınırı sadece biz belirleriz.

Bir çok kişi müziğin altın, gümüş ve bronz diye basitçe değerlendirilemeyeceğini söylüyor. Ben bunu sadece birinci olduktan sonra söylemeye hakları olduğunu düşünüyorum. Aksi takdirde, elde edemediği şeyi beğenmiyor gibi yapmaktan öteye geçmez. Sonuç olarak kişiye düşen daha iyiyi hedeflemektir. Ayrıca, yarışmalar dışında, bir çok insanın seni dinlemesi için pek bir fırsat da bulamazsın.

Ayrılışını kendine özgü gülümsemesiyle yapıp gitti. Soğukluğun içinde kaybolmuş olan bir gülümsemeyle…

-O zaman anladım işte. Dünya böyle işliyor. Güzel çalmak falan önemli değil. En önemli olan insanlara kendini nasıl tanıttığın.
+Biraz fazla karamsar düşünmüyor musun?
-Ama gerçek böyle. Senin de benimle aynı olduğunu düşünüyordum. Geri durup duygularını çok umursamadan düşmanın olmaması için insanların dediklerine uymak… Sadece sıkı çalışmanın bir anlamı olmadığını bilmek…
+Elinden gelen her şeyle çalışıp, tekrar, tekrar, tekrar deneyip en sonunda başarısız olmak her kesin yaşadığı bir şey. Hayat bundan ibaret! Bir gün başını kaldıramayıp “Böyle olmayacak!” diyeceksin! “Umrumda değil” diyeceksin! “Bu kadar çalıştıktan sonra en sonunda hiçbir sonuç alamazsam ne olacak?” diyeceksin! “Yeterince iyi olamayıp milletin karşısına geçersem ne olacak?” diyeceksin! Ama ben eğer sıkı çalışırsan bir şeyler elde edeceğine inanıyorum. Hiçbir şey boşa değil.

Hibike Euphonium!

2 Beğeni

3 Beğeni