- Evet
- Hayır
- Kararsızım
- Boş boş sorular sorup durmayın
0 oylayanlar
Not: Araba anketine yanlışlıkla bastım, telefonun aksiliği
0 oylayanlar
Not: Araba anketine yanlışlıkla bastım, telefonun aksiliği
0 oylayanlar
Her ikisi şıkkı da olmalı bence. Çünkü ben her iki şekilde de koyuyorum.
Kitaplığımdaki kalan yere göre.
Haklısınız, o seçenek aklıma gelmemişti
Kitapları özellikle kaliteli kağıtlara basılmış kitapları uzun süre yan yatırmak ve üst üste koymak kağıtların birbirine yapışmasına sebep olmuyor mu?
Sayfa aralarında bir şekilde nemlenme olursa tüm kağıt türlerinde toz ile birlikte bu dediğiniz olabilir. Ben de nem sıkıntısı olmadığı için böyle bir şeyle kendi kitaplığımda hiç karşılaşmadım.
Ben Remzi Ünal’cıyım.
Şu, Hava Kuvvetleri’nden müstafi, THY’den kovulma, kendisine saygısı olan hiçbir ‘frequent flyer’ın adını bile duymadığı sekizinci sınıf charter şirketlerinde bile tutunmayan, sayenizde MS Flight Simulator’ın Cessna’sını bile adam gibi indirmekten aciz eski pilot, ex-kaptan, nevzuhur özel dedektif Remzi Ünal…”
Belki biraz da Sadık Adil Öcal’cı.
Şıklarda olan Sherlock’u seçsem de kalbimde her zaman mesleği polislik olan Başkomiser Nevzat karakterine de büyük yer vardır. Ayrıca Amanvermez Avni de iyi bir dedektiftir.
Resmi görevli diye Nevzat’ı dedektif olarak kabul etmemiştim ama Nevzat sayılıyorsa benim için önce Nevzat geliyor.
Az önce kelime anlamına baktım dedektifin. Suçları soruşturan, suçluları yakalayan kimselerdir deniyor. Resmi görevli olsa da Nevzat da bir dedektif bence.
@alper Remzi Ünal’ın sadece bir kitabını okumuştum askere giderken. Rol Çalan Ceset kitabıydı yanlış hatırlamıyorsam. Aklımda hiçbir şey kalmadı zaten. Goodreads’e göre 8 kitaplık bir seri gözüküyor. Tamamını okudun mu Abi? Sırayla okunması mı gerekiyor?
Evet ben hepsini okudum, sıra ile okunması şart değil ama çıkış sırasına göre okunması daha iyi olur. Karakteri ve yan karakterleri daha bütünlüklü tanıyoruz ve karakterin yaşamına ilişkin küçük göndermeler de anlaşılır oluyor.
Arsen Lupen hırsız değil miydi?
Bence aralarında en sevdiğim ateş etme İstanbul oldu. Yaşasaydı özel dedektifimiz acaba evlenir miydi ne dersiniz.
Not Sadık Öcal kim
Okuyalı 3-4 yıldı galiba ama son kitapta Yıldız ile araları iyi değildi diye hatırlıyorum.
Sadık Adil Öcal Mehmet Eroğlu’nun son üç romanının esas karakteri.
Mehmet Eroğlu’nun polisiyelerini bilmiyordum.
Ve en son Yıldızla evlenmekten döndüler ve Yıldız iş için yurtdışına gitti.
Sırf bunu yapmak için masaüstüne geçtim
Mehmet Eroğlu ile 2002-2003 gibi “Zamanın Manzarası” ile tanışmıştım, sonrasında diğer tüm kitaplarını okudum. Son 3 kitabıyla yeni bir şey denedi, ben sevdim yazmaya devam ettiğine göre muhtemelen okurlarıda sevdi.
blurlama için
masaüstü:
mobilde