Anket Teknesi

3 Beğeni

“Rıhtım ahalisinin olaylara olumlu mu yoksa olumsuz mu baktığı” soru bu olabilir mi?

1 Beğeni

Aylak Adam’a başladım ama uzun zaman sonra sanırım bir kitabı yarım bırakacağım. Şöyle heyecan dozu yüksek, elimden bırakamayacağım bir kitap okumak (dinlemek) istiyorum. Storytel’de hazırda listemde olan kitaplardan bazıları aşağıda yer alıyor. Yardımcı olur musunuz seçim konusunda?

• Son Av (Grange)
  • Kızıl Nehirler (Grange)
  • Zorba (Kazancakis)
  • Erbain Fırtınası (Saygın Ersin)

0 oylayanlar

1 Beğeni

İlk oyu ben verdim sanırım, çooooooook uzun zaman önce okuduğum için ben de dinlemeyi düşünüyorum.

1 Beğeni

İlk kitap çok iyiydi. 3 ve 4 de yakında geliyor, aslında niyetim var ama acaba dinlemek yerine okumak daha mı iyi olur diye düşünüyorum. Yine de birinci çıkarsa onu dinlerim. :slight_smile:

1 Beğeni

Emin olmak için tekrar baktım hem birinci hem de ikinci kitap var storytelde. Zülfikarın Hükmü.
Erbain fırtınası. Ayrıca henüz okumadığım Piri lezzet kitabı da seslendirilmiş.

1 Beğeni

Evet her ikisi de var. Ben ilk kitabı okuduğum için ikinci kitabı oylamaya aldım. :slight_smile: Saygın Bey de 3 ve 4’ü bu sene görürüz demişti instagram üzerinden.

1 Beğeni

Hiçbirini okumadım oy vermeyecektim yanlışlıkla bastım. Benimkini geçersiz sayabilirsiniz.

1 Beğeni

Verilmiş oy geri alınmaz, vardır bir hikmeti. Dursun bakalım. :slight_smile:

2 Beğeni

:joy::rofl: Listedeki okuduğum tek kitaba destek veriyorsunuz. Daha ne isteriz ki .

1 Beğeni

Oylama sonucu Kızıl Nehirler’e başladım, oy verenlere teşekkürler.

Ben bu kitabın filmini sanırım izledim. Yani hayal meyal bir şeyler hatırlıyorum. Eğer izlediysem, ilk defa filmini izlediğim bir kitabı okuyacağım. :slight_smile:

1 Beğeni
GÜNLÜK TUTMA
  • Düzenli günlük tutuyorum
  • Aklıma estikçe notlar alıyorum
  • Günlük tutmuyorum

0 oylayanlar

1 Beğeni

Sonunda oldu.
Dün akşam İş bankasının anı kitapları sayfasına bir kaç kelime yazınca aklıma geldi. Birde buradan sorayım dedim.
Soru şu, forum üyelerinden kaç kişi anıları yazıyor. Bu güzel ülkede ister işinin zirvesinde olsun ister ortalama olsun çoğu kimse yaşadıklarını yazıya dökmüyor. Anılarını yazmak isteyenlerde ileri yaşların hafızasına güvenmek zorunda kalıyor. Pek az kişi düzenli kayıt tutuyor. O zaman bende kendini okumaya hatta yazmaya hasreden kaç kişinin düzenli olarak günlük tuttuğunu merak etim. Bir kaç defa denedim başaramadım ama sanırım bu defa oldu.

1 Beğeni

Düzenli olma durumum hiç yok ama birkaç anımı yazmıştım. Bir kısmı defterimde, bir kısmı kişisel blogumda duruyor. Daha fazlasını yazma fikri de aklımda. Hani olur ya bir gün yazdıklarımızı film falan yaparlar. :joy: Hayal kurmak güzel.

“Hani olur ya bir gün yazdıklarımızı film falan yaparlar” demişsiniz, neden olmasın diyeceğim ama o kadar iddialı olmaya gerek yok. Tabii gelecekte sanatçı, iş adamı, politikacı vb. kimliğinizle iyi bir yerlere varırsanız o başka. Genelde özel kişilerin faydalanabilmesi için yazmak gerekir. Kendiniz, aileniz, mahalleniz kentiniz için yazmak gerekir.
Aslında düzenli yazmanın çok faydası olduğuna inanıyorum ki burada söylemek istediğim kendi el yazınızla bir deftere yazılan günlüktür. Tarih düşersiniz ki o gün olan olanlar tarihe düşülen notlardır. Üstelik günlükler, kendinize ait samimi yazılardır ve yakın çevrenizi doğrudan ilgilendirir. Sonra yazmak konusunda kendinizde gördüğünüz gelişmeleri burada görebilirsiniz. Dikkat ve ayrıntıları yakalama konusunda da kendinizi geliştirmenizi sağlar. Sonuç olarak günlük tutmak iyidir diyorum.

1 Beğeni

Türk yazarlar ile devam etmek istiyorum. Sonraki kitabımı seçmemde yardımcı olur musunuz?

• Dokuzuncu Hariciye Koğuşu (Peyami Safa)
  • Sinekli Bakkal (Halide Edip Adıvar)
  • Yaban (Yakup Kadri Karaosmanoğlu)
  • Mahur Beste (Ahmet Hamdi Tanpınar)

0 oylayanlar

1 Beğeni

Öncelikle sinekli bakkal belki yaban sonra hepsi. :slight_smile:

1 Beğeni

@isos81 Bence konu ve anket şu dakika itibariyle kapanmış olmalı :sweat_smile: Yanlış anlaşılmasın yerli edebiyatta her türlü düşünceye saygım var, sadece alper düşünene kadar…

1 Beğeni

@alper ile zevklerimizin uyduğu da uymadığı da oldu. Benim de forumda görüşlerine itimat ettiğim kişilerden birisi. Yine de anket sonucuna göre hareket edeceğim ama eşitlik durumunda @alper’in yorumunu dikkate alacağım. :slight_smile:

1 Beğeni