Anket Teknesi

Maalesef hiç birini okumadım ama Ahmet Hamdi Tanpınar dedim.

1 Beğeni

Yaban kitabını okuduğumda 10 yaşındaydım sanırım ve nefret etmiştim. Yalnız olmak istemediğim için Yaban dedim. Başkaları da benim gibi acı çeksin istiyorum ama muhtemelen beğenirsiniz siz. Olsun, yine de okumuş olmanız bile yeterli benim için.

Yaban kazanacak gibi görünüyor. :slight_smile:

Son zamanlarda okuduğum birçok kitap sıkıcı geldi. Sıkıcı bir kitap okumaktan daha sıkıcı çok az şey var. Umarım Yaban dediğin kadar sıkıcı değildir.

Ne kadar çok “sıkıcı” yazmışım, bence bir gönderide aynı kelime kullanımına sınır getirilmeli.

Peş peşe gelen sıkıcı kitaplar problem gerçekten. Bence Yaban da sıkıcı. Klasik Türk dizisi. Bence anketi silip yokmuş gibi davran. :grimacing:

1 Beğeni

Yaban çok iyi kitaptır. Roman olarak belki akıcı bulunmayabilir ancak dönemin Türk köylüsünü (ki bugün bile izleri görülebilir) sert bir dille eleştirir. Bence okunması icap eden kitap listelerinde üst sıralardadır.

1 Beğeni

Bu aralar akıcı olmayan kitaplar daha bir hoşuma gidiyor, örneğin Işık Tanrısı ve Leibowitz için Bir İlahi. İkisi de gayet yavaş tempolu kitaplar olsa da, ikisine de bayıldım. Anket bu şekilde devam ederse Yaban - Sinekli Bakkal - Dokuzuncu Hariciye Koğuşu ve Mahur Beste sırasıyla okuyacağım.

2 Beğeni

Zorba bitti ve dolayısıyla anket de bitti. Sonuçlar şöyle:

Görüldüğü üzere @Agape’nin eşsiz müdahalesiyle Yaban kazandı. :slight_smile: Umarım onun kadar sıkılmam okurken. Oy verenlere teşekkür ederim. Bu sıraya göre hepsini okuyacağım (dinleyeceğim).

6 Beğeni

Umarım çok sıkılıp acı çekersin. :buyucu:

3 Beğeni

Storytel’de her kitap x4.0 hızda eğlenceli oluyor :grin:

O daha da acı verici geldi bana. Ben sanırım tane tane her vurgusuyla okunan şeyleri seviyorum. Gerçi ben sesli kitap da sevmiyorum. Yani başkasının okuduğu şeyleri sevmiyorum galiba.

2 Beğeni

Bir tane Murat Eken seslendirmesi dene, zaten 14 gün deneme üyeliği de var. Eken tam senin istediğin gibi; tane tane ve tok okuyor, ayrıca diyaloglarda ses tonunu değiştirerek kafa karışıklığının da önüne geçiyor. Hayran kaldım resmen.

1 Beğeni

Her kitap sesli dinlemeye uygun değil ama bazı kitapları sesli olarak dinlemek daha avantajlı oluyor. Mesela şu an Only Good Indians’ı dinliyorum, seslendiren Kızılderili kökenli bir aktör, böylece kafamda bir şeyler daha netleşiyor; duraklamalar, vurgular, şiveler. Ayrıca yolda araba sürerken ya da karanlıkta dinlemek daha verimli, Kindle uzun sürede gözlerimi yoruyor.

O şekilde okunsa bile sevmiyorum. Mesele bu. Denedim ve keyif almadım. Üstelik daha 30. kelimede çok başka şeylere gitmem de bir etken.

@Oni bazıları gerçekten iyi olsalar da işte yukarıdaki sebepten dolayı ben buna uygun değilim. Önceden Youtube üzerinde birçok güzel sesli kitap vardı. O zamanlar da denemiştim.

1 Beğeni

Denediysen tabii yapacak bir şey yok. Galiba yazmışsın da, emin değilsin diye düşündüm.

O benim için de çok büyük problem. Neyse ki kulaklıkta 10 saniye geri alma var da, dalıp gittiğim yerden gelince başa sarıyorum. :slight_smile:

1 Beğeni

Anlıyorum, alışkanlık ve zevk meselesi. Ben de telefondan ya da bilgisayardan okumayı çok sevmiyorum. Beyaz kağıt da gözlerimi yoruyor. Hepimizin alışkanlıkları var.

Kesinlikle. Bazen bazı şeyler bazılarımıza uygun değil.

@isos81 ben fark ettiğimde kitabın yarısı bitmiş oluyor.

Sesli kitaplar benim de fazla hoşuma gitmiyor. Ama aralarında çok güzel olanlar olabilir. Sesli kitap değil de radyo tiyatrosu oldukça güzel bence. Şunu bilirsiniz belki. :slight_smile:

2 Beğeni

Ses çok tanıdık geldi. :thinking: Radyo tiyatroları daha hoş, evet. Sanırım mekan seslerinden dolayı. Bir an kalkıp sobaya odun atsam iyi olacak hissine kapıldım.

Bu kitabı da okumamıştım şimdi merak ettim yahu. :expressionless:

1 Beğeni

Ben de tane tane okumayı seviyorum. Hızlı okumadan zevk almıyorum. Amacım kitabı bir an önce bitirmek değil de o kitabı sindirerek, zevkini çıkararak okumak oluyor. Hoşuma giden bir cümleyi bazen iki kez okuyorum. Ve sanırım ben de dinlemeyi sevmiyorum.

2 Beğeni

1 Beğeni