Ben de tane tane okumayı seviyorum. Hızlı okumadan zevk almıyorum. Amacım kitabı bir an önce bitirmek değil de o kitabı sindirerek, zevkini çıkararak okumak oluyor. Hoşuma giden bir cümleyi bazen iki kez okuyorum. Ve sanırım ben de dinlemeyi sevmiyorum.
Ben de acele edenlerden değilim. Bazen öyle cümleler oluyor ki ya da paragraflar araştırma da yapıyorum, not da alıyorum. Hatta çok hoşuma giden bir kitapsa ve komikse kendime gülmek için biraz vakit veya düşünmek için de zaman tanıyorum. Kısacası keyfini sonuna kadar çıkartıyorum. Hikâyenin akışına göre hızlanıyor zaten insan. Bilemiyorum… İş gibi yapacaksam ne anlamı var ki? Oldukça keyfime düşkünüm sanırım. Kitabı bir an evvel bitirmeye odaklanıp okursam büyüsü kaçar. Bir de dinlemeyi sevmememin sebebi sanırım benim beynimde kitabın tamamen canlanması ve bir çeşit sanal gerçeklik olarak yaşamam kitapları. Eşime zaman zaman “Şu an kahvenin sırası değil adam peşimizdeler!” filan dediğim olmuştur. Ben ciddi anlamda kendim okuma yaparken yaşıyorum ve bunun keyfini tanımlamam imkansız. Hatta bazen öyle çok kapılıyorum ki film sandığım, önerdiğim ve sonra aslında filminin yapılmadığını fark ettiğim oluyor. Oysa filmi olduğuna yemin edebilirim. Birisi bana okuduğu zaman sanki ben o hikâyeden dışlanıyormuşum gibi oluyor.
Kelimesi kelimesine aynı diyebilirim .
- Evet
- Hayır
0 oylayanlar
Sizlerden yardım rica ediyorum. Bu kitaplar arasında önce hangisini okuyacağıma karar veremedim. Forumda okuyan arkadaşlar olduğunu biliyorum. Ankete katılırsanız sevinirim.
- William Hope Hodgson - Sınırdaki Ev
- Charles Nodier - Infernaliana
- Steven L. Peck - Kısa Bir Cehennem Ziyareti
- Daphne Du Maurier - Rebecca
0 oylayanlar
- Yuval Noah Harari - Hayvanlardan Tanrılara Sapiens
- Jared Diamond - Tüfek, Mikrop ve Çelik
0 oylayanlar
Seversiniz ya da sevmezsiniz bilemem ama alttaki videoda bu iki kitaptan da bahsediyor Emrah Bey. Anladığım kadarıyla Harari’yi Diamond’dan daha üste koyuyor ama ortaya attığı bazı tezleri de eleştirdiğini belirtiyor (Bu iki kitap dışında başka kitap tavsiyeleri de var aynı zamanda videoda). Yine de izleyip kendinizin karar vermesi daha sağlıklı olur.
Yarın izleyeceğim. Teşekkür ederim.
Okuma planımı düzenlerken biraz kararsız kaldım ama. Sizce bunlardan hangisini daha önce okumalıyım?
Not: Kimin hangisine oy verdiği gözükecek. Doğal olarak rahatsızlık duyabilecekler için belirtmek istedim.
Ek: Kendim de oy verdim yanlışlıkla. Onu saymayacağım.
Son Ek: Anket sona ermiştir. Oy veren herkese teşekkür ederim.
Ne okuyacağıma karar veremediğim zamanlarda şöyle bir yol izliyorum. Okumayı düşündüğüm kitapların ilk sayfalarını okuyorum, hangisine ara vermeden 20-30 sayfa okumuş ve okumaya devam ediyorsam o kitabı okuyorum.
Bazen ilk 3-5 sayfasını belki 50 kez okuyup sonraya ertelediğim kitaplar oluyor.
Teşekkür ederim öneri için.
Büyünün Rengi demek isterdim ben de ama Kum Saati Ejderhaları’nı okumadığım için ona vereyim dedim oyumu.
Sanırım anket oluşturmada bir sıkıntı mevcut. En kısa sürede düzeltilecektir.
Reklam bu muhtemelen. Profilinde diş doktoru yazan biri nasıl lise öğrencisi oluyor (kafası karışık olup da böyle bir anket açan birinin profilinde diş doktoru yazmayacağını düşünüyorum), anlamadım.
Üyeyi ve yan hesaplarını süresiz olarak uzaklaştırdık.
Ah, oyuna getirildim. Teşekkürler uyarınız için.
En son 1984’ün renk seçiminde bu kadar kararsız kalmıştım, Twitter’da ve forumda gördüğüm gördüğüm kadarıyla çoğu kişi benzer şekilde kararsız kalmış.
Eğer Bozkurtların yeni baskısını alacaksanız sizin tercihiniz hangisinden yana olacak?
- Kırmızı
- Siyah
0 oylayanlar
Hangi fantastik eserin Türkiye’de basılmasını istersiniz? Birinci çıkan seriyi topluca banka yayınevlerinden isteyeceğiz. Oy veren herkes birinci çıkanı istesin. Kimse ben başka kitaba oy vermiştim istemem diye düşünmesin. Bir seri öncü olup biraz satarsa sizin oy verdiğiniz kitabı da basarlar. Ama önce o ilk adımın atılması lazım.
Yeni fantasy anketi buyurun.