Hayatımda her seçimde zorlandım. En kötü karar bile kararsızlıktan iyidir diye düşünsem de hiç uygulayamadım. Kitap seçiminde yardım ederseniz sevinirim.
Perdido Sokağı kazandı. Oy verenlere teşekkür ediyorum. Bu kitabın Türkçesi problemli idi diye kalmış aklımda, mit hepsini tekrar elden geçiriyordu sanki. İngilizce mi tavsiye edersiniz yoksa “Türkçe’de de pek sorun yok okuyabilirsin” mi dersiniz?
Elimde Ren Kitap’a ait Sherlock Holmes kitapları var. Alfa Yayınları’nın bastığı ciltli Sherlock Holmes kitaplarını almayı düşünüyorum. Sizce almalı mıyım?
Bilge Adamın Korkusu ile yaşadığım berbat tecrübeden sonra çok kalın kitaplarda varsa ciltli almaya başladım. Tabi bu ciltsiz baskının kalitesine de bağlı.
Nasıl okuduğunuzu bilmiyorum ama ben gibi uzun oturarak okuyorsanız ciltli ağır olur kolunuzu ve muhtemelen yazı karakterleri de küçüktür gözünüzü yorar.
Herkese merhaba. Son günlerde cumhurbaşkanı tarafından da açıklanan öğretmenlere ve işçilere getirilen pcr testi uygulaması hakkında anket yapmak istedim. Forumun görüşlerini merak ediyorum ve açıkçası bu uygulamayı sizlerle tartışmak(kavga etmeksizin ) ve konuşmak istiyorum. Tabi forum yönetimi uygun bulmazsa anketi kaldırabilirim.
Oy kullandıktan sonra düşünceleriniz varsa konuya yazarsanız sevinirim.
Not: Bu arada kendi fikrimi en son söylemeyi planlıyorum. Fikirlerinizi yazmaktan lütfen çekinmeyin.
Aşı ve Pcr
Pcr testi uygulamasını doğru buluyorum, aşı oldum
Pcr testi uygulamasını doğru buluyorum, aşı olmadım
Pcr testi uygulamasını doğru bulmuyorum, aşı oldum
Pcr testi uygulamasını doğru bulmuyorum, aşı olmadım
Çocuklar Covid olabilir ve semptomsuz olsalar bile başkalarına bulaştırabilir. Delta varyantının yayılım hızı da göz önüne alınırsa düzenli test yüz yüze eğitim için önemli.
Öğretmenlere yapılacak denilen testlerin yapılmadığına bizzat şahidim. Medyada yer alan haberlerde, haftada 2 kere test yapılacak denildiğine bakmayın. Bugün 2.gün bitti, test, maske, mesafe yok. Olabileceğine inanan var mıydı
Okullarda büyük kargaşa var. Sendikalar, dilekçeler havada uçuşuyor. Aşı karşıtlığı çok fazla. 300 bin civarı sanırım.
Gelen yazıya göre, öğretmen 2 kere test yaptıracak, okul müdürüne sonucu getirecek, müdür bu belgeleri dosyalayacak. Yani belgeler okulda duruyor. Müdürünüzün sıkı bir aşı karşıtı ve test karşıtı olduğunu, büyük oyunu gördüğünü düşünün. Kim kimi denetleyecek. Sonuç olarak, çalıştığım kurumda böyle bir uygulama yok. Kimsenin bunu denetlediğide yok.
Bilime inanıyorum, aşı olunmasını ve pcr zorunluluğunu destekliyorum.
Kaos artarak devam edecek demek ki. İçeriden bir kişi şeklinde yazdıklarınızdan bunu anlıyorum üstadım, üzücü
Bunun uygulanabilirliği zaten muammaydı, diyelim ki uygulandı ve peç çok öğretmen test yaptırmadı ya da aşı olmadı. Sonra ne olacak? Back Up Plan var mıdır ki? Eminim okullarda hocalar bir şekil derslerine devam ettirilecektir, girmese yerine kim girecek ki? Dışarıdan bakan biri olarak kalan sağlar bizimdir stratejisi gerçekleştiğini düşünmemek elde değil.
Dün öğle arası saatlerinde bir lise bahçesi yanından geçtim. Yürürken karşı kaldırıma geçmeye karar verdim Gençlerin %70-80 inde maske yoktu ve 3 lü 5 li gruplar halinde ( doğal olarak ) bahçeydiler. Bu tablonun kantin-yemekhane-tuvalet vs gibi yığılma oluşacak noktalarını düşünmek istemiyorum.
Ben de öğrenci olsam herhalde takamazdım. Basket oynuyorsun, futbol oynuyorsun, elinde ders kitabı onu okuyorsun. Maskeyle ben de rahat edemezdim. Belki tuvalete giderlerken ya da sınıfta takıyorlardır ama 40-45 dakika suratta maske ile derse ne kadar adepte olunur o da muamma. Hele birde gözlük varsa buğulanmadan dolayı not bile tutulmaz.
Markete, manava, kasaba giderken de bu testi şart koysalar ve uygulasalar ne kadar iyi olurdu. Belki ileride gelir.
Bu arada aşımı oldum. Bilime güveniyorum, gerekirse 3,4,5. dozları da olmam gerekirse olurum.