Anket Teknesi

Eğer Descartes yay burcu çıksaydı, inanmaya başlayabilirdim. Koç çıktı xd

3 Beğeni

Descartes: “inat ediyorum, öyleyse koçum”

4 Beğeni

Terazi olarak bu kadar fazla miyiz yaa づ ̄ ³ ̄)づ

2 Beğeni

Bütün şüpheciler yay burcudur dememiş, bütün yay burçları şüphecidir demiş. Yani inanmamak için yay burcu olup şüpheci olmayan biri bulmak lazım. :slightly_smiling_face:

3 Beğeni

Harbi Terazi çokmuş şaşırdım bu işe. :smiley:

2 Beğeni

7 tane terazi. Umduğumun yarısından bile az…

:smile:

Astroloji bence ciddi bir bilim dalı ama burçlar biraz işin safsatası…

1 Beğeni

Çok doğru.

Astroloji ciddi bir bilim dalı. Dünya düz ve kampluğanın tepesindeki filler sayesinde dengede duruyor.

Ay’a hiç gitmedik.

İkinci Dünya Savaşı’nda milyonlarca Yahudi katletilmedi, bunlar hep İsrail ajanlarının dünyayı kontrol altında tutmak için söylediği yalanlar.

9/11’de hayin Ameriga kendi kendine saldırdı ki Irak’a çökebilsin.

Covid-19 hayin Ameriga’nın ve Bill Gates’in daha çok windows satmak için uydurduğu bir safsata.

Burçlara gelirsek, o konuda emin değilim işte…

5 Beğeni

Eğitimi alan arkadaşım böbrek hastasıydı ve evden dışarı adımını atmıyordu. Periton diyalize bağlıydı. Eğitim alınca biraz tutunacak dal olarak gördü. Yani iyi bir şeye hizmet etti. Kimseye de zararı yok çevresindekilerin doğum haritasına bakıyor.

Bilim dalıdır diyebilmem için mesleğimi ve doğrularımı karşıma almam gerekir. İşine yarayan için faydalı bir uğraştır diyebilirim ancak. Üstünden para kazanma mevzusu işi biraz politikleştiriyor o konuda yorum yapmayacağım.

Arkadaş ortamında otururken çok ciddi kafa açıyor onu söyleyebilirim sadece.:sweat_smile:

1 Beğeni

Astrolojinin hiçbir bilimsel temeli yok ama işe yaramıyor değil. Bir keresinde şöyle bir tavsiye okumuştum:

“Astrolojiye inanmıyorum ama çok iyi öğrendim. Çünkü pek çok kadın inanıyor. Astroloji, kadınlarla muhabbete girmeme çok yardımcı oluyor. İlişkiye 1-0 önde başlamamı sağlıyor.”

Konuya bir de bu yönden bakmak gerek. :joy:

7 Beğeni

Evet, yeni bir ilişkide yükseleninizi biliyorsanız da bilmeyin. Ahiret sorgusundan önceki son viraj xd

6 Beğeni

(Cinsiyetçi bir söylem ama burada o konuya hiiiiiiiçç giremeyeceğim.) Yine de bakış açısı olarak evet, güldürdü.:joy:

2 Beğeni

Bence de cinsiyetçi bir söylem. Sadece kadınlar değil, erkekler arasında da körü körüne astrolojiye inanan, hayatına buna göre yaşayan insanlar var ve aynı taktik erkeklere karşı da uygulanabilir.

Bence, karşımızdaki kişinin (kadın, erkek, farketmez) astrolojiye inandığını anladıysak ya da en azından tahmin ediyorsak onun sormasına fırsat bırakmadan biz soralım. Sonra da onun söylediği burç ve yükseleni neyse muhteşem astroloji bilgimizden faydalanarak o burcun ve yükseleninin en iyi anlaştığı burç hangisiyse burcumuzu öyle söylüyoruz, gerçek burcumuzu gizliyoruz. Aşk uğruna gidilen yolda çekilen çile kutsaldır.

3 Beğeni

Hepi topu birkaç onbin yıl öncesinde sopa kullanarak yakaladığı geyiğin kafasını mağarada taşla ezip yiyen canlılar ne ara jüpiterle venüs hizalandı diye aşk hayatında alacağı risklerden kaçınması gerektiği bir noktaya geldi hep merak etmişimdir.

4 Beğeni

Daha bu konuya bakmadan şu videonun denk gelmesi ve sonra buraya gelmem çok ilginç oldu. Celal Şengör farkı :smiley:

## Celal Şengör Burçlar Ve Astroloji Hakkında Ne Düşünüyor ?

Hayattaki önemli kararları astrolojiye dayandırmak, kendini kaptırmak tehlikeli fakat ben de Jung’un astrolojiden faydalandığını öğrendiğimden beri eskisi kadar karşıt bakmıyorum. :sweat_smile: Bilim dalı değil tabii ki… Orası ayrı. Safsata oranı yüksek bir uğraş olsa da yine insanda, psikolojide bir karşılığı olabilir. Spiritüel yahut sembolik bir tutar yanı olabilir.

Bu arada burcum Oğlak, yükselenim Aslan ama özelliklerine hiç uymuyorum. Sıfır. Astroloji alanında eğitim almış biriyle sohbet ederken doğum tarihimi saatimi söyledim, benimle ilgili saydığı özelliklerin çeyreğini bile tutturamadı. Çok muğlak herkese uyabilecek iki üç şey hariç… Sallasa daha çok tutardı.

Burçlar arasında kaynamasın, oy vermeyi ihmal etmeyelim. :slight_smile:

1 Beğeni

Yakın zamanda Kinyas ve Kayra etkinliği gelmeli sanki. Anketten öyle bi’ izlenim aldım :joy:

2 Beğeni

Bakalım. :slight_smile:

Anket bugün akşam sonlanacak. Oy vermeyenlerin katılmasını rica ediyorum.

2 Beğeni

Anketten çıkan sonuç boğalar kitap okumuyor :stuck_out_tongue_winking_eye: şaka tabi tabiki ciddiye almayın.

2 Beğeni