Anket Teknesi

Bunu deneyimledim, normalde mantığım eser ve yazar ayrı şeyler diyor ama yok, gerçekte yazar hakkında olumsuz şeyler duyduysam ya da gördüysem eserlerinden soğuyorum ya da istemsiz ön yargı oluşuyor bende. Tabii kişisel bir sınır söz konusu; mesela siyasi olarak genelin hoşuna gitmeyen görüşleri vardır ama benim sınırlarıma dahildir, o zaman çok etkilemez. Ama su götürmez şekilde kötü bir insansa ya da benim kişisel hassas olduğum bir sorun varsa ortada, malesef esere yaklaşımımda da sorun oluyor.

1 Beğeni

Bir kitaba başladınız. 100 sayfa, 150 sayfa ite kaka okudunuz ama sayfalar artık hiç dönmüyor ve fena sıkılıyorsunuz. Bu durumda:

• Bitirene kadar okurum, hiçbir kitabı yarım bırakmam
  • Zamanım kıymetli, başka kitaba geçerim
0 oylayan
3 Beğeni

Benim sonuna kadar gitmece takıntım var maalesef ya, çook çok nadiren bir şeyi yarıda bırakıyorum. Dizi-film-kitap vs pek çok konuda durumum böyle.

Ama bu ciddi bir sıkıntı bence, hoşa gitmeyeni bırakmak lazım çünkü hayat bu kadar uzun değil. Belki de bir sonraki majör hayat kararım bu olmalı :joy: .

Bu anketten esinlenme kaynağımı aşağıya bırakayım. Courtesy of @Everfever :slight_smile:

Buna bakınca bir aydınlanma geldi. Artık bu duruma her düştüğümde aklıma kabak karpuz gelecek. :smiley:

6 Beğeni

Ben bırakırım. Şimdi bu kitabı okumamın zamanı değil, zihinsel olarak bu kitaba hazır değilim diye düşünürüm. Sonra başka bir zaman tekrar okumayı denerim. Yine olmuyorsa o kitapla vedalaşırım, demek ki benlik değilmiş diye düşünürüm, ya kitabı isteyen bir arkadaşıma veririm ya da sahaf arkadaşlarıma ara ara verdiğim toplu kitapların arasına eklerim. :slight_smile:

6 Beğeni

Ben bırakmamaya çalışıyorum ama baktım ki işkenceye dönmeye başlıyor, o zaman yeni kitaba geçiyorum.

3 Beğeni

Eskiden sevmesem de okurdum, takıntım vardı. Ama sonra bıraktım,çünki okusam bile bir şey anlamadığımı fark ettim. Tabi kaybettiğim zamana ve harcadığım efora da yazık. Bir de kendime eziyet etmek istemiyorum. Deneme için en fazla 50 sayfa okurum.

4 Beğeni

Ben artık kitap bitirmiyorum bile ya. Sabrım kalmadı hiçbir şeye. Bir iki bölüm okuyup sarmazsa kenara koyuyorum.

Tam 51. sayfada işler güzelleşecekken…

3 Beğeni

Ben de dahil herkes beğenilmeyen kitabı yarım bırakma konusunda hemfikir olunca bir konuya dikkat çekme ihtiyacı duydum.

Arkadaşlar bazı kitaplar, seriler devamında çok güzel açılıyor. “Sevmedim” deyip kitabı hemen bir kenara atmak nice güzel şeylere ulaşmanızı engelleyebilir derken

bu mesajı gördüm. Anlatmak istediğim buydu.

1 Beğeni

Bundan sonra 52 sayfa okurum artık. :slight_smile: Beğenmeyip de bitirdiğim kitaplardan hiçbiri “iyi ki bırakmamışım” dedirtmedi, o yüzden içim rahat.

3 Beğeni

Bu görsele çok kişisel bir garezim var, tetiklendim görünce. Bu şekilde düşünüp uzun uzun sabrettiğim belki de hiçbir şeyin sonu selamete varmadı hep harcadığım vakitle kaldım. :smile:

Kitaplarda ise durum insanın içinde bulunduğu dönemle veya modla alakalı olabiliyor @alper’in dediği gibi. Başka zamanda çok beğenebileceğimiz bir eser o an itibariyle hitap etmeyebiliyor. Daha önce sırf yarım bırakmış olmamak için zorla okuduğum bazı kitapların içeriği bir yana adını bile hatırlamıyorum.

3 Beğeni

Yok yahu ben şakasına az gülümseyelim diye attım bu görseli. İnsan hoşlanmadığı bir şeye devam edemiyor. Misal önümüze bir tatlı geldi normalde çok severiz o tatlıyı ama yapan kişi becerememiş. Gitmiyor, ağzımızda büyüyor da büyüyor. Ne yapalım şimdi değil mi? :slightly_smiling_face:

@taurenim

image

Tetikleme başarılı oldu demek ki. :sweat_smile:

2 Beğeni

Ben de şakasına yazmıştım, anladım yani sizi. :slight_smile:

1 Beğeni