Benim favorim Kemalpaşa ama künefeye de hayır demem.
Adam ağzının tadını da biliyor. Ankara’da iyi yapan bir yer biliyorsan sana bundan 5 tane ısmarlarım. Yanına da mis gibi çay.
Eskisi gibi gezemiyoruz, yaşlandık.
Her zaman iyi olmuyor ama denk gelirse Çağdaş, bazen de gelişini yakalarsam Halk Ekmek’den alıyorum.
Sütlü tatlıları tercih ederim. İzmir bombası yemeyi özledim ama. Dubai çikolatasını görmek bile istemiyorum. Bıkkınlık geldi.
Asıl yapıldığı yerde tadı bir başka olur diye İzmir’e atandığımda hemen İzmir Bomba yemeye gitmiştim ama birkaç ay içinde baymaya başladı. Fiyatlar da aldı başını gitti; artık 1 İzmir Bomba, 1 dilim kaliteli baklavayla eşit fiyata geldi, o yüzden pek cazibesi de kalmadı.
Diğerine değinmeyi bile gerek duymuyorum.
Seyyarda satılan halka tatlısı ikisini de gömer.
Siz de haklısınız herşey pahalandı gerçekten.
Kalbura bastı iyidir…
Babam ise baklava sever daha çok, annem ise sütlü tatlıları. Sanırım bu konuda herkesin zevki ayrı ayrı gerçekten.
Her ay kurgu okumaları gibi kurgu-dışı okuma etkinliğine sıcak bakar mısınız?
- Sıcak bakarım.
- Bakmam.
Tarih ya da bilim denk geldikçe katılmak isterim ama etkinlikle okuyup bitirebilir miyim zamanında, orası oldukça şüpheli. Her ay değil de daha seyrek olursa katılımı arttırabilir.
Önümüzdeki ay için Etik Nedir? için konuşma geçmişti de sonraki aylarda 40 günden sayarak İş Kültür 21. Yüzyıl Kitaplığından okuma etkinliği açmayı planlıyorum. Tarihte herkese hitap edebilecek önerilere açığım.
Tarih konusunda tavsiye verebilecek konumda değilim maalesef, o konuda @alper yardımcı olabilir diye düşünüyorum, herkese hitap edebilecek bir tavsiyesi olacaktır mutlaka. Etik Nedir? etkinliğine de katılmaya çalışırım, 21. yüzyıl kitaplığında da okumak istediklerim mevcut.
Diyelim ki hamilesiniz/partneriniz hamile. Lamba ovuşturuyorsunuz ve bir cin çıkıyor. Cin de “Beni bin yıllık uykumdan uyandırdın. Fakat özgürlüğüme kavuşturdun. Senin çocuğuna bir lanet, bir de armağan vereceğim.” diyor. Size iki seçenek veriyor. Bundan kaçamazsınız fakat ne olacağını seçebilirsiniz. Hangisi?
- Çocuğunuz acı dolu çileli bir ömür sürecek fakat iyi yürekli olacak, birçok insana iyiliği dokunacak.
- Çocuğunuz refah içinde zengin ve sağlıklı olacak, fakat katı ve kötü yürekli olacak, çok ah alacak.
“40 katır mı 40 satır mı?” gibi bir soru olmuş. Seçemedim.
Kendime oy verdim diyebilirim.
Hamsteriniz hamile okudum, cin uyanınca ben de uyandım.
Düşündürücü bir soru gerçekten. Kendim için olsa acı dolu ama iyi yürekli hayatı tercih ederdim ama kendi çocuğumun acılar, çileler çekmesine dayanamadım, küçük bir Joffrey yarattım
Kitap okumam isteğimi arttırmak için bir seriye başlamak istiyorum ve hangisine önem vermem gerektiği konusunda kararsızım. Sizce hangi seriye başlamalıyım? Size göre hangi seri kesinlikle okunmalı? Polemik yaratmadan sebeplerini de belirtirseniz sevinirim.
Not: Harry Potter ve Yüzüklerin Efendisi serisini okuduğum için ankette bulunmuyor, bu ikisini tavsiye etmezseniz sevinirim.
- Yerdeniz
- Dune
- Vakıf
- Malazan
- Cosmere (Sissoylu)
- Ejderha Mızrağı
- Unutulmaz Diyarlar
- Diğer