Ayracın nesine kıyıyorsunuz ki zaten anlamadım. Koyuyorsunuz kitap içine duruyor orada. ![]()
Kenar kıvırmak benim için en garanti yöntem. Ayraç düşünce nerde kaldığımı arayıp bulma ya da çocukların gelip ayracın yerini değiştirme sorunu da kalmıyor.
Ayracın nesine kıyıyorsunuz ki zaten anlamadım. Koyuyorsunuz kitap içine duruyor orada. ![]()
Kenar kıvırmak benim için en garanti yöntem. Ayraç düşünce nerde kaldığımı arayıp bulma ya da çocukların gelip ayracın yerini değiştirme sorunu da kalmıyor.
Elime ne geçerse onu kullanıyorum. Okurken elime geçen şeyi varmak istediğim sayfaya koyuyorum. Sonra bir anda uyku bastırınca kaldığım yere işareti koyamadan kitabı kapatıp uyuyorum. Tekrar elime alınca da biraz düşünüyorum ben ne ara bu sayfaya geldim, bu olayları hiç hatırlamıyorum diye. Sonrasında bu işi çözmek için iki tane elime ne geçerse ondan koymaya başladım kitaplara. Market fişi bile koymuşluğum vardır. Zaten alışveriş listesi yazsa okurum tabiri de oradan gelir. ![]()
toka, kalem, cüzdan, lipbalm, cep aynası, küpe… masanın üzerinde ne varsa onu kullanırım, gerekirse kitabın arasına kitap koyarım ama yine de sayfa köşesini kıvıramam. Özel ayraç pek kullanamıyorum galiba, bir yerlere düşürüyorum kaybolup gidiyor.
İki küçük çocuğum var ve ayraçlar dikkatlerini çekiyor. Bir kaç tanesini ben farketmeden malesef parçaladılar.
Ben yine de köşe kıvırma taraftarı değilim. ![]()
Eskiden katlardık, artık ayraç veya cep telefonunda not defteri ile ikame ediyorum ben de. Katlamaya alternatif bir kitabım da var, yaşanmışlık adına, çizmek yerine not düşülmüş sayfa numaralarıyla:
Aslında ikiydi, biri geri gelmedi.
Aynen bende öyleyim. Ablamlarla kitap kulübü oluşturduk kendi aramızda, herkes önemli noktaların altını çizip notlar alıyorlar ve bana da arada baskı yapıyorlar. Benim için en fazla birine hediye ediyorsan ön sayfaya güzel bir yazı yazarsın yeter.
Size yakın kişilerin, özellikle aileden birilerinin kitap okuması çok güzel. Birlikte kitap kulübünüzün olması muhteşem olmalı. Ben de sizin gibi düşünüyorum. Hediye falan olursa not alabilirim ama düşününce ablalarım bana da baskı yapsa sanırım ayak uydurmaya çalışırdım bir şekilde. ![]()
Ayraç varsa kullanıyorum. Yoksa ilaç kutularından veya başka sert kağıtlardan ayraç yapıyorum. Her durumda da kitabı okumaya başladığım tarihi not düşüyorum. Bu bana motivasyon sağlıyor. Bir de bitirdiğim tarihi son paragrafın ardına not düşüyorum.
Çok güzel bir fikir. Ben de bunu deneyeceğim. Teşekkür ederim. Başlama ve bitirme tarihimi küçük bir kağıda yazabilirim.
Aslında ailede kitap okuyan büyükler olmamasına rağmen ablamla ben nasıl olduysa kitap okuma alışkanlığı kazandık ve sonrasında küçük kardeşim de bizden görerek örnek aldı. Bağımsız olarak bazen birbirimizden ödünç alarak okuyorduk zaten ama 1,5 sene oluyor ablam kitap kulübü fikrini ortaya attı ve başladık. Sonradan yakın bir kaç arkadaşı da ekledik ve devam ediyoruz. Baskılarını yapıyorlar ama ben yine de direniyorum elimden geldiğince.
Zaman Çarkı gibi uzun serilerde veya Silmarillion gibi çok büyük zaman dilimini tek kitapta anlatan eserlerde olsun hiçbir zaman not alma ihtiyacı bile duymamış biriyim. İngilizce kitapları ilk okumaya başladığımda da sözlükten kelimelere bakayım dememişimdir. Bilmediğim kelimelere bakmaktansa metnin tamamını okuyunca anlatılanı anlarım. Kitap okurken başka hiçbir şeyin araya girmesini istemem. Belki sıcak bir çay ile hafif bir müzik eklenebilir. ![]()
Forum’da dil yanlışlarını gördüğünüzde hangisini tercih edersiniz?
Merhaba arkadaşlar geçen gün dikkatimi çekti size de sormak istiyorum. Yakın zamanda kitap fuarları başladı, yaşadığınız ilde ki kitap fuarlarının girişleri ücretli mi? Adana’ da fuara giriş ve otopark ücretsiz.
Bizim burada cüzi alıyorlardı. Bu sene de alıyolardır herhalde. Yarın görecem ![]()
Umarım artık almıyorlardır. ![]()
Çok bişey almıyolar ya bir gofret parası gibi ![]()
Tüyap kitap fuarı giriş ücretli olmuştu en son yanlış hatırlamıyorsam. İzmir Büyükşehir Belediyenin kitap fuarı giriş ücretsizdi.
Bizim burada ki de Tüyap fuarı ama yıllardır ücretsiz.
Valla bende son gideli birkaç sene oldu sanırım, pek emin konuşamadım
. İstanbul’daki Tüyapta da giriş ücreti olmuştu sanırım. Yakın zamanda gidenler daha iyi hatırlar.
Muhtemelen organizasyon için tutulan yerin maliyeti yüksek olunca, stant kiraları aşırı uçlara çıkmasın diye giriş ücretli düzenlemeyi tercih ediyor olabilirler. Bence her zaman ücretsiz olmalı gerçi.
Ücretsiz olmalı ki, okullar öğrencileri getirmeli ve çocuklar o havayı solumalı. Sonra kitap sevgisini kapmalı fln, biz böyle böyle girdik bu batağa
.
Benim de yeni haberim oldu. Bir kişi durumunda 40 tl giriş ücreti verdim demişti. Dikkatimi çekti giriş ücretimi varmış diyerek burada da sormak istedim. Ayrıca burada belediyelerin de kitap fuarlarına gitmiştim ve hiç para ödemedim. Bence cüzi rakam bile olsa giriş ücreti olmamalı.
Geçen mayıs ayında düzenlenen Aydın kitap fuarı ücretsizdi