Anlamsız Bulunmasına Rağmen Okuma Eylemini Sürdürmek

Yeni başlık açılabilir. Çünkü bu başlığın konusu, Okumanın Anlamı/Anlamsızlığı tartışmasının alt başlığı olabilecek nitelikte. Eylemin anlamı yerine, anlamsızlığına kanaat getirilmiş eylemin sürdürülmesi, sorun olan.

Eylemin kendisinin sorgulanması da bana biraz tuhaf geliyor :sweat: Yani, edebiyat platformu içerisinde tuhaf. Örneğin, burada paylaşıma katılan birinin, eylemi tümden anlamsız bulması çelişkili; “Kendisinin önemsenmediği bir eylemin önemsendiği platformda niye takılır ki?” türü sorular doğar :sweat: Ha keza, okuma eylemini üstüne düşünmeden etmeden savunmalarda gelecektir. Edebiyat platformunda bulunsakta o türden tutumlarında aşırı dogmatik olduğu kanısındayım. Yani, eylemin kendisini tartışmaya açmak demek, kısır döngülere ve tatsız tartışmalara sebep olabilir.

Onun yerine eylemin sonuçlarından yola çıkarak, kimin ne amaçla başlayıp ne elde ettiği ve sonuçlar üzerine kişisel çıkarımlarına odaklansak? Sdeneyimsel ve sonuçsal farklılaşmanın tartışıldığı, Okumanın Anlamlaştığı ve Anlamsızlaştığı Sınırlar, gibi bir başlık açılabilir. Kişisel deneyim ve görüşler vasıtasıyla eylemin nerede faydalı ve keyifli, nerede gereksiz ve beyhude bir çabaya dönüştüğü paylaşılabilir.

Görüşünüz?

2 Beğeni