Arayıp da Adını Hatırlayamadığınız Oyunlar

Bu başlıkta adını hatırlayamadığımız ama tekrar bulmak istediğimiz oyunları konuşalım. İlki benden gelsin.

Aradığım oyun “CD Oyun” dergisinin bir sayısında verilen demo CD’sinde bulunuyordu. CD’nin üzerinde İndiana Jones resmi var. Bu CD’ye sahip olan varsa bana fotoğrafını yollama imkanı var mı veya internette bulabilecek var mı? Çünkü aradım aradım bir türlü bulamadım. 2003 ve 2005 arası bir tarihte çıkmıştı sanıyorum bir Ekim sayısıydı ama tam da hatırlamıyorum.

10 Beğeni

Biraz tarif etseniz türü, mekanikleri vs düşüne düşüne buluruz diye tahmin ediyorum. :grinning:

3 Beğeni

Kimse oyunu bilmez de içinde olduğu CD’ye sahip birileri vardır diye bahsetmedim. Oyun izometrik bakış açısına sahip aşırı basit bir oyun. Tek kişilik modu var mı bilmiyorum ama normalde aynı klavye ve ekran üzerinden yani ayrık ekrandan 2 kişilik oynanıyor. Ilk bölümde karakterler gece karanlık bir markette tek başlarınalar. Karakter dediğima bakmayın nokta şeklinde görünüyorlar çünkü bakış açısı diğer izometrikler gibi değil yere 180 derece açısıyla bakıyor.

Karakterlerin ellerinde fenerler var o şekilde marketin içinde dolaşıp kapı kartlarını arıyoruz ki kurtulalım. Ama bir yaratık da bizim peşimizde. O yaklaştıkça kalp atış hızımız artıyor hatta sakinleşecek bir şeyler yapmazsak karakter düşüp bayılıyor yaratık da bizi öldürüyor. Bayılmasak bile yakalayınca öldürüyor. Ona karşı kullanmak için malzemeler topluyoruz. Örneğin şeker karakteri hızlandırıyor. Istediğimiz an bulduğumuz şekerleri kullanabiliyoruz. Oyunvak ayı bulup gerektiğinde kullanınca karakterin kalp atışları sakinleşiyor. Sabun kullanınca yer kayganlaşıyor bu sayede kurtuluyoruz yaratıktan.

Bazı tezgahlar var onların altına saklanınca da yaratık bizi bulamıyor. 2 kişilik güzel bir oyundu. Adı Monsterlı bir şeydi. 2. Bölümde de alışveriş merkezindeydik.

2 Beğeni

Ben bu oyunu oynadım ama benim bu oyunun adını hatırlamam gerçek bir mucize niteliğinde olurdu. :joy: Kendimi hero gibi hissederdim. Hatta bu cdlerden de tomarla vardı ama hepsi çizik diye attık. :sweat_smile: Benim de bir oyun var aradığım ama müsait bir vakitte anlatmaya çabalayacağım.

3 Beğeni

Eskilerden bir oyun vardı. Motokros oyunuydu; uçsuz bucaksız çölde istediğin yere sürüyordun. Var mı acaba hatırlayan?

3 Beğeni

Sonunda hatırladım galiba. :smile:
Motocross madness?

4 Beğeni

Aynen bu. Çok teşekkür ederim. :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

bir tane oyun vardı fps oyunu silah filan sıkabiliyorsun bir de sağında ve solunda iki tane canavar ağızlı kolları vardı adamları yiyebiliyordu ne zamandır arıyorum cevap verin lütfen

1 Beğeni

Hexen diyesim geliyor ama emin değilim.

The Darkness olmalı.

3 Beğeni

Evet şimdi hatırladım bende. The Darkness.
Redneck Rampage oynadığım zamanlar geldi aklıma.

1 Beğeni

Birkaç ay önce sanırım Humble bundle bedava vermişti “The Darkness II” yi. Malesef zamanında oynamadığım için kaçırdığım güzel oyunlardan biri.

2 Beğeni

yok ya o değil böyle iki tane vücudumzda yaratık vardı adamları parçalıyordu filan

maalesef o da değil hatırladığım kadar elimizde revolver var sağda solda kol gibi uzanan sadece ağzı olan yaratıklar vardı ve oyun fps

Dostum oyun tarifine tamamen uyuyor birinci oyunu bilmiyorum ama The Darkness II nin videolatına bir bak istersen.

2 Beğeni

aha lan bu işte çok teşekkürler ne zamandır arıyordum :kissing_closed_eyes:

2 Beğeni

Devamı gelmediğine çok üzüldugum oyunlardan.

2 Beğeni

Hep aklıma geliyor bir türlü foruma yazamadım.

Çok eski bir oyun çocukluğumda oynadığımı hatırlıyorum.

Puzzle oyunu gibi ama puzzle derken yapboz tarzı değil.

Mesela bir top var o topu bir kaç alet ip trambolin fön makinası vs gibi şeylerle biyere götürmeye çalışıyoruz.Yani bu aletleri materyallerin yerlerini değiştiriyoruz ona göre başlat diyoruz top düşüyor işte tramboline çarpıyor ordan fön makinası ileri itiyor filan tarzı bir şey ve hatırladığım sanki top sürekli farklı toplar oluyordu değişiyordu belki topta olmayabilir. Böyle bir oyun oynadığımı hatırlıyorum. Belki taa pentium 1 zamanlarının oyunu olabilir yada amiga vs olabilir tam hatırlayamıyorum. Oyunun menüsü siyah kırmızı diye hatırlıyorum.

Hatırlayan var mı acaba böyle bir oyun?

4 Beğeni

Ben de bunu merak ediyorum. Benim de böyle oynadığım bir oyun vardı. Çok çok eski bir oyun ama sanki içinde fareler filan da vardı diye anımsıyorum. Bazı bulmacaları çözmek için fare peyniri yerdi filan. Belki benzer oyunlar olabilir. Takriben 96-98 seneleri arasında oynamış olmalıyım çünkü Championship Manager 99/00 çıktığında bu oyunu oynamayı bırakmıştık. O zamanlar bu oyunu yanlış değilsem bir oyun dergisinin cdsinden yüklemiş olma ihtimalimiz çok yüksek.

2 Beğeni

The Incredible Machine olabilir.

4 Beğeni