Türkçeye “İkimiz de Sevmiştik” olarak çevrilmiş bir yabancı filmin orjinal adını, veya dublajı varsa linkini aramaktayım.
Oldukça eski bir film. 70’li yıllardan olabilir.
Bu olabilir mi acaba?
Lütfen bana yardım edin senelerdir bi filmi arıyorum. Hatırladığım sahneler şunlar, bir kız bir erkek tıp öğrencisi var ve bunların hocaları hastanede bir yaratık ya da kötü ruhlu bir kız veya ceset saklıyor. En önemli hatırladığım kısım şu, saklanan korkunç şey su dolu bir kapta ve bu su dolu şey dikdörtgen şeklinde havuz gibi bir şey. Hatta kızla erkek gece gizlice orayı keşfetmek için o odaya girdiler hatta havuzun içindeki cesedi almaya uğraşırlarlen ceset canlandı filan hatta erkek o havuza düştü kız onu kurtardı. Bu filmi senelerdir arıyorum. Biri yardım etsin ! :')
korku seansi o dedigin.
5 yıl önceki mesaja cevap vermek için üye olup şu şekil cevabını verecek kadar cool olacaksın işte.
Benimde arayıp bulamadığım bir film var uzakdoğu filmi baya eski bir kadın babasınsavasta ölüyor sonra birileri bunu yakalamaya çalışıyor ormanda eski bir savasçı kızı kurtarıyor aşık oluyorlar sonra yerlerini buluyorlar adam zehirli okla ölüyor kadın sonra basa geçiyor planet sinamada izlemiştim
Merhabalar. Bir yeşilçam filmi arıyorum. Filme dair tek bir sahne hatırlıyorum. Adamın yanlış hatırlamıyorsam evini mafya, düşmanlar basıyordu. Bu adam da karısıyla çocuğunu alıp bunlardan kaçıyordu diye hatırlıyorum. Binaların çatılarında kaçıyorlardı. Hatırladığım en spesifik detaysa iki bina arasında bir iki metrelik boşluk mesafe vardı. Adam iki bina arasına uzanıp vücudunu köprü yapıyor, karısı ve çocuğu da onun üzerinden karşıya geçiyorlardı. Hatta adam veya kadın çocuğa küçükken baba oğul köprü oyunu oynardık üzerinden geçerdin hatırlıyor musun, aynısını yapacağız şimdi gibi bir şey söyleyip onu ikna ediyorlardı. Hatıralarım net değil, çok flu. Mafya peşinde diye hatırlıyorum ama yangından kaçıyor da olabilirler. Çocuğu erkek diye hatırlıyorum ama kız da olabilir. Sezercik, yumurcak, ömercik, kahraman kıral vs. ünlü erkek çocuk oyunculardan biri de olabilir o çocuk, olmayabilir de. Başroldeki adam da filmin havasından tahminle Cüneyt Arkın, Kadir İnanır, Kartal Tibet, Ekrem Bora, Serdar Gökhan, Tarık Akan, Ediz Hun,.. ihtimal sırasıyla bu oyunculardan biridir diye tahmin ediyorum ama olmayabilir de. Film aksiyon, dram, aile, mafya vs. temalıydı diye aklımda kalmış. Baya aradım bu filmi ama bir türlü bulamadım. Evet çok az detay var, ve hiç net değiller. Ama en net detay olan o köprü kurup babasının üzerinden karşı binaya geçme sahnesini o filmi izlemiş biri çıkarsa kesin hatırlar ve bana yardımcı olabilir diye umuyorum. Şimdiden çok teşekkürler
Bahsettiğiniz filmi ben izledim.
Ancak ben aktörü Fikret Hakan olarak hatırlıyorum. Köprü sahnesi de aklımda. Ama filmi bulamadım.
hocam bu bilgi bile bir ilerlemedir, hafızamda hic net değildi filme dair anılar cünkü. fikret hakan filmlerinde aramamıştım hic. ben bi detaylıca inceleyeyim. cok teşekkürler. bulursam yine güncellerim
Gülşah Küçük Anne
yaşa hocam. cidden bu filmmiş. benim aklımda hep erkek cocuğu olarak kalmış o yüzden dikkatimden kacmış. cok sağolun
Filmde de Fikret Hakan oynuyormuş doğru hatırlamışım ![]()
Merhaba yıllar önce bir filmden tek bir sahne hatırlıyorum ama filmi aramama rağmen bulamadım hatırladığım sahne filmin sonu olabilir. Bir grup arkadaş veya çete suçlar işliyor yanlış hatırlamıyorsam yüzlerinde maske var en sonunda polisler bunları çatı gibi yüksek bir yerde etrafını sarıyor başroldeki kişi polise silah çekiyor ama silah boş bilerek kendini vurduruyor polislerin içinde vurulan kişinin babasıda olabilir ve bu kişiler asyalıydı gibi hatırlıyorum 10.15 sene olmuştur bu sahneyi izleyeli sadece hatırlayabildiğim bu kadar yardım ederseniz sevinirim.
Jackie Chan’in New Police Story (2004) filmi
modern amerikan birliği bir anda samuray çağına zaman atlaması yapıyor . 1helikopter tank silahlar falan.sonunda 10000 lerce samuraylar onlara üstün geliyor.1980 yıllarında bir filmdi.ismini hatırlamadığım için bulamadım. bir kaç sene sonra devam filmi de çekmişlerdi.
Sengoku Jieitai filmin ismi buymuş yapay zeka asistanı Geminiye yazınca buldu
90’larda televizyonda izledim. Bir çocuk veya ergen aydaki koloniye gidiyordu. Biri bunun hep peşindeydi ondan saklamak için kubbeli bir botanik ormana saklanıyordu sonra peşindeki kişiyi kendisi yakalıyordu. Filmin sonuna doğru ay yüzeyinde kovalama sahnesi olabilir. Çok aradım yapay zekaya da sordum ama nafile sinema filmi değilse bulamıyor.
Buldum belki görüp şimdi hatırlayan, izlemek isteyen olur
Yıllar önce izlediğim bir korku filmini arıyorum.
2006–2015 yılları arasında izlediğim, büyük ihtimalle Digiturk’te yayınlanmış, İngiliz aksanlı bir korku filmi arıyorum. Film, başta bir profesörün yaptığı gizli bir deneyle başlıyor. Bu deney ses, frekans (Hz) ve kayıt üzerine; profesör frekanslar aracılığıyla görünmeyen bir varlıkla temas kurmaya çalışıyor ve deney sırasında işler kontrolden çıkıyor. Daha sonra hikâye şehir içindeki beton bir apartman dairesinde yaşayan genç bir arkadaş grubuna geçiyor. Gençler film boyunca evden hiç çıkmıyor. Evde, iki oda arasında cam bulunan, profesyonel bir ses kayıt stüdyosu / frekans odası gibi kullanılan bir alan var (kontrol odası + kayıt kabini hissi). Şeytani varlık fiziksel olarak görünmüyor; gölge, ses bozulmaları, titreşim ve mekânın değişmesi şeklinde hissediliyor. Filmin ilerleyen kısmında başrol karakterin bedeni ele geçiriliyor ve arkadaşlarına zarar veriyor. Final sahnesinde şeytan adını açıkça söylüyor (isim büyük ihtimalle Beelzebub, Azazel, Abaddon veya Baphomet) ve doğrudan izleyiciye hitap ederek sıranın izleyiciye geldiğini söylüyor (dördüncü duvar kırılıyor). Filmin adı çok kısa, teknik veya frekans çağrışımı yapan bir isimdi. Afişi soluk gri / siyah-beyaz tonlarda, betonarme bir bina cephesi ve altta ses dalga formu (Hz waveform) görseli içeriyordu.
Film sahneleri baya aklımda ama isim sıfır hiç yok ya umarım bilen biri çıkar.