Ben çok küçükken ailem korku/gerilim filmleri izlerdi. O zamanlar çok gerilimli bir sahne görmüştüm. Asla da aklımdan silinmedi. Filmin başında bir kadın(sarı saçlı?) koridor gibi bir yerlerde koşturuyor ve peşinden de birisi takip ediyordu. Daha sonra çıkmaz sokak gibi bir odaya girip ne yapacağını bilmiyordu. Odada sedyeler üzerinde cesetler vardı ve cesetler böyle uyku tulumu gibi bir şeylerin içerisindeydi.(Mutlaka ismi vardır ama hatırlayamadım valla.) Kadın karakter ne yapacağını bilemeyip boş olan birinin (veya dolu?) içine girip cesetmiş gibi fermuarı kapatıp hareketsizce uzanıyordu.Sonra katil geliyordu ama anlıyordu. Buna benzer korku filmleri sahneleri aklımda çok fazla ve silinmedi asla. Bu filmi bulabilecek olan birileri çıkacak mı çok merak ettim açıkçası.
Evet bu! Önizlemeyi görür görmez yüzünü de hatırladım. Çok teşekkürler.
Yaz kampında bir filmden kesintiler göstermiştiler.
Bir adam var, işe girmek istiyor ve röportaj veriyor gibi bir şey. Ona soruyorlar eğer işe alacağınız biri bu kıyafetle gelse ne derdin. Adam, çok güzel pantolonunun olduğunu söylerdim, diye cevap veriyor.
Sonra adam patronunu galiba elinde rubik küple görüyor, yanına gelip küpü çözüyor.
Bilen var mı filmi?
Evet, buydu galiba. Çok teşekkür ederim:))
Yıllar önce CNBC-e de bir film izlemiştim NBA bir takımdaki siyahilere( ayrıca yeri gelmişken siyahi ırkçı bir kelime midir yoksa zenci mi demeliyim yoksa başka bir kelime mi?) yapılan ırkçılığı anlatıyordu. Geçmişte geçen bir filmdi. Ama asla aklıma gelmiyor adının ne olduğu. Yıllar önce olduğu için olayları da tam hatırlamıyorum.
Glory Road olabilir mi?
Evet! Aklımda otel sahnesi kalmıştı YouTubeda onu gördüm şimdi aratıp, bu film teşekkür ederim.
Çok küçükken izlediğim ve etkisinden çıkamadığım bir film vardı filmin ana konusu intikam ile alakalıydı (sanırım)Filmin yarısında aileme yakalanmıştım yaşım küçü olduğu için izlememe müsade etmemişlerdi ama yıllardır aklıma geldikçe acaba nasıl bitti film diye düşünmeden edemiyorum.Filmden hatırladığım yerleri mutlu her şeyi yolunda giden bir adam vardı işi ailesi sevgilisi kendine ait bir evi sanırım etrafındakilerde imreniyordu film ilk sahneleri adamın mutlu oluşuyla ilgiliydi bir gün adamın evine maskeli kişiler girdi adama arabasının anahtarını nakitini her şeyini aldılar sonrada adamın yüzünü tanınmayacak hale getirmişlerdi.Adam bunu ona neden yaptığını düşünüyordu sanırım depresyona girmişti sonrasını izleyememiştim.Küçükken izlediğim için hep acaba nasıl bir sonu var diye merak etmişimdir.Eğer filmi bulabilirsem çok mutlu olacağım (irreversible-dönüş yok filmi değil arkadaşlar )
Gerard Butler’ın Adalet Peşinde (Law Abiding Citizen) filmini hatırlattı
Az önce fragmanını baktım maalesef film o değildi adamın yüzünü sopayla dağıtıyorlar adam tanınmaz hale geliyordu izlediğim filmde yardımın için teşekkürler
Gece gece aklıma düştü ve adı asla aklıma gelmedi. Filmin her yeri kesik kesik malesef. Film miydi dizi miydi onu bile tam hatırlayamıyorum fakat film olduğunu düşünüyorum. Konusu fantastik/bilim kurgu olmalı. İnsanlar bir yere kapatılmış gibiydi. Büyük ekranların bulunduğu bir odaya hapsedilmişlerdi ve spor yaptıkça puan/para kazanıyorlardı sanırım. Ekranlar sürekli konuşup insanları bilgilendiriyordu. Hatta o ekranlarda bazen orman fotoğrafları gözüküyordu. Başrol oradaki bir kıza aşık olmuş o kız ise başrolümüzü yüz üstü bırakmıştı. Ayrıca başrol oyuncumuz çok sinirlenip o devasa ekranları parçalamaya çalışmıştı. Çok kaba bir insan daha vardı. Sürekli oyun oynar oradaki temizlikçi kadına hakaret eder yerlere tükürür ve çöp atardı. Sonu nasıl bitti hiçbir fikrim yok ama biraz daha adını hatırlayamazsam kafayı yiyeceğim.
Black Mirror dizisi. Birinci sezon ikinci bölüm olması lazım.
Black Mirror - Fifteen Million Merits bölümün ismi.
EVEEET! Allahım sonunda. Dediğim gibi film olduğundan bile emin değildim. Çok teşekkür ederim.
Fragmanı izledim.Maalesef bu filmde değil filmin ana karakteri daha gençti ve daha aile kurmamıştı tek başına yaşıyordu evde tek başınayken eve sopalı adamlar geliyordu.Bazen filmi uydurduğumu düşünüyorum : ( ama beni çok etkilemiş olacak ki hala unutamadım filmi nasıl bittiğini düşünüyorum bazen teşekkür ederim öneri için
İki film soracağım:
İlki:
Türk filmiydi. Çocuk bir kaza geçiriyordu, sonra kendini kimsenin olmadığı bir köy/kasaba gibi bir yerde buluyordu. Sonra orada başkalarının da olduğu buluyordu. Ancak bazen birileri/bir şeyler köye geldiğinde hepsi gözlerini kapatıyorlardı.
İkincisi:
Bir de yabancı ve oldukça eski bir filmi sormak istiyorum. Yaklaşık 20 sene önce televizyonda izlemiştim. Siyahi iki karakter başroldeydi diye hatırlıyorum. Orta yaş üstüydü ikisi de. Bu karakterlerin biri veya ikisi de emin değilim, zeka geriliğin sahipti. Birbirlerine aşık oluyorlar ve evlenmek istiyorlardı, ama sanki izin verilmiyordu. Filmin adında aşk kelimesi geçiyor olabilir, emin değilim
Şimdiden teşekkürler.
İlki bu: