Arayıp da Adını Hatırlayamadığınız Oyunlar

Arkadaşlar Selamın Aleyküm Bir oyun vardı ismini sadece hatırladığım blank mıydı point miydi öyle bir oyundu çok eskiden oynamıştım genellikle ruslara denk gelirdim kendilerine Carter diye isim koyanlar çoktu oyunun hatırladığım bir map var sadece oda çatısı olan bir yerdi karşı karşıya sniper silahlarıyla sıkarlardı yakından kısa olan ak47 vardı çatıdan aşağı düştüğünde ölüyorsun hatta çatıların ikisinde klube gibi şeyler vardı 5 yıldır arıyorum bir yardımcı olursanız çok zahmet geçer.

Oyunun adını sen söylemişsin zaten kendin :blush:.Adı point blank.Bahsettiğin haritanın da adı iki kule olması lazım.

Yok kanka ya o oyunu biliyorumda o değil öyle bir ismi var gibiydi

Hocam benim de arayıp arayıp bulamadığım bi oyun var. Mağara gibi bi yerdeyiz kuşbakışı oyun ama ana karakterin sadece ayak izleri gözüküyor ana karakter kör olduğu için ekran simsiyah adım attığımız zaman çıkan ses dalgaları sayesinde yön buluyoruz.

1 Beğeni

Hocam bu oyunu hiç bilmiyordum ama ilginç geldi baya, araştırdım. Perception sanırım bu.

1 Beğeni

Dediğin oyun “I, Ninja” olabilir mi? Portallar yoktu ama kocaman borulardan geçip farklı bölgelere gidiyorduk. Tarifin ettiğine yakın bir oyun olabilir. I-Ninja PS2 Gameplay HD (PCSX2) - YouTube

1 Beğeni

Yok dediğim oyunda biraz kuş bakışı gibiydi ama tam kuş bakışı değil biraz üstten işte. Yine de yanıtın için teşekkürler. :slight_smile:

1 Beğeni

Birde karakteri ok tuşlarıyla hareket ettiriyorduk X tuşuyla saldırı Z tuşu zıplama yanlış hatırlamıyosam ama tuşları böyleydi

1 Beğeni

Bir de karakteri ok tuşlarıyla hareket ettiriyorduk X tuşuyla saldırı Z tuşu zıplama yanlış hatırlamıyorsam ama tuşları böyleydi.

1 Beğeni

O zaman bilemeyeceğim. Aklıma başka bire oyun gelmiyor anlattıklarından.

1 Beğeni

Senin canın sağ olsun. <3

1 Beğeni

Açıkçası portal pek hatırlamıyorum ama muhtemelen Mini Ninjas oyunundan bahsediyorsunuz.Anlattığınız diğer şeyler uyuyor oyunla.

1 Beğeni

Bir oyun vardı 2d Power Rangers gibi ama kare adını bilen var mı?

1 Beğeni

Lütfen aynı mesajı birden fazla kez yazmayınız.

İşçileri kışlaya sokup asker yaptığımız oyunların özel bir adı var mı?

Empire ve Clans gibi oyunlar var genellikle.

Merhaba benim de çoktandır aradığım ancak bir türlü bulamadığım bir oyun; öncelikle bir pc oyunu 2014’lü yıllarda bir PC de oynamıştım. Bir harita açılıyor ve farklı renklerdeki köy- şehirleri ele geçirmeye çalışıyorsun. Her saniye köydeki birlik sayıları artıyor. Merkezi ve daha büyük şehirlerdeki birlik sayıları saniyede daha fazla artıyor. Oyun bir harita üzerinde geçiyor ve 3 4 renkte rakipler oluyor, az sayıda birliği bulunan şehri ele geçire geçire tüm haritayı elde etmeye çalıştığımız bir strateji oyunu. Bilen veya tahmini olan var mı?
Yardımcı olabilir misiniz?

1 Beğeni

Risk ya da Lux Alliance gibi board game benzeri birşey miydi?

1 Beğeni

askerleri sürükle bırak tarzı bişey daha çok, dünya haritası da değil rastgele bir harita 20 kadar şehir var bu şehirler 4 5 toplum savaştıkça ele geçiriliyor

Hocam bu mekanik aslında eski RTS oyunlarında oldukça yaygın bir mekanikti (bkz stronghold, seven kingdoms, daha niceleri). Zamanla RTS oyunları daha “streamlined” hale geldikçe bu mekanik yavaş yavaş kayboldu gibi. RTS türü komple öldü gibi aslında, ama uzun zamandır geliştiricilerin artık işçiyi kışlaya sokup beklemek gibi mekanikler yerine command point ve train süresi gibi mekaniklerle oyuncuya daha fazla kontrol yükü getirmeden aynı sınırlamayı getirmenin yollarını aradıklarını görebilirsiniz.

Bunun istisnası mobil oyunlar gibi duruyor. Onlar da bir şeyleri streamline etmek için para istediklerinden böyle mekanikleri tutmaları doğal sanırım.

Hocam bu da eski bir oyun mekaniği. Özellikle flash oyunlarda ve portable sistemlere yapılan oyunlarda rastlardık. Hala pek çok farklı oyun kullanıyor. Mesela en son -allah affetsin- the art of war diye bir mobil oyunda bu şekilde çalışan bir bölüm oynamıştım.