Arayıp da Adını Hatırlayamadığınız Oyunlar

evet dediklerinin tümüne katılıyorum oyun zaten eski ve daha çok flash oyunlarına benzer bi yapıda idi, basit bir arayüzü vardı zaten ama o eski yılları hatırlattığından mı bilmem o oyunu bulmak istiyorum ama bulamadım. age of conguest tarzı da denebilir orada tur tur ilerliyosun ama bunda otomatik ilerliyordu

1 Beğeni

Valla hocam spesifik olarak o oyunu çıkaramadım. Belki de oynamamışımdır. Ama bu şekilde çalışan warcraft 3 haritası bile vardı ya hahahah.

1 Beğeni

Merhabalar , ben internetten oynanan üyelik ile girdiğimiz ücretsiz , Club Penguin,Avataria, Habbo tarzında - üstten bakışlı 3D yumuşak modellemeleri olan fütüristik uzay temasına sahip şehirlerin oldugu ve astronot kıyafeti tarzında turuncu şeyler giydiğimiz , elimizde ışın atan küçük bir tabancanın olduğu,çevreyle etkileşime geçip mini oyunlar sohbetler vs yapabildiğimiz bir oyunu arıyorum, avatarlarımızın suratları world card reklamındaki VADA lara çok benziyor ama insansı halleri saçları sarı kahverengi falan yani,burunları yok :smiley: bir çizgifilm sitesinde yada oyun siteleri arasında reklamını görüp indirmiştim reditte forumlarda her yerde aradım umarım burada bulabilirim

1 Beğeni

Muhtemelen bahsettiğiniz bu değil ama aklıma düştü. Eskiden Dragonfable, Adventure Quest ve Mechquest isimli web oyunları vardı. Harikalardı ya. Yıllar sonra dönüp bakmıştım da küçükken anlamadan oynadığım oyunun aslında bol espirili, kendisiyle dalga geçen bir havası da varmış. Akıbeti nedir bilmiyorum. Belki serverlar kapanmıştır. Mechquest favorimdi. Küçülsem de yine oynasam.

images (45)

Bir pizzacının neden böyle bir mechası olur? :grinning_face_with_smiling_eyes:
images (46)

@Mete_Cunda hocam sevindim vallaha. Siz aşağıdaki gibi söyleyince duygusala bağlayıp aramaya girişmiştim. Ben yanlış aramışım. “3D shooter space browser game” diye bakıyordum. Meğer hiç de 3D bir yanı yokmuş. :joy: Denk gelsem de “Bu o herhalde.” demezmişim. Daha farklı hayal etmiştim. İyi olmuş bulduğunuz. Sevindim adınıza :slightly_smiling_face:

(:rofl: Yeni farkediyorum. Aşağıdaki paylaştığınız fotoğrafı Vadaa maskotu üzerinden yapmışsınız. Benzemiş açıkçası. Gözler aynı.)

1 Beğeni

:laughing: attığınız mechalar çok güzel duruyor bir de ben aradığımı bulabilsem keşke aramadığım yer kalmadı 5-6 yıldır arıyorum bulmadan hatırlamadan göçüp gitmek istemiyorum :sneezing_face:

2 Beğeni

2 Beğeni

resim

1 Beğeni

Sonunda buldum oyunu :smiley: SPACE HEROES UNIVERSE! miş adı

2 Beğeni

Merhaba arkadaşlar
Oyunu internet kafede oynamıştım, 2000 li yıllardaydı, tek kişilik, daha çok fps tarzı, ortaçağ atmosferi, bir köyde sanki araştırma yapıyorduk, beyaz tonlu evler kaldırımlar, kılıcımız varmıydı hatırlamıyorum, ilerleyebilmek için elimizdeki özel gücü kullanabiliyorduk
(özel güç ışık, ışın veya hareket ettirme gibi bir şeydi) belki ayak izini görebiliyorduk gideceğimiz yere ilişkin, hatta bir yerde nasıl ilerleyebileceğimi bulamamıştım kafede de fazla oynamadım kaldı öyle

Strateji tarzı oyun değildi
İlgilenirseniz sevinirim

1 Beğeni

Thief’in ilk oyunları geldi aklıma. Thief Dark Project, Thief 2, Thief Deadly Shadows oyunlarıa bi bakın.

1 Beğeni

Teşekkür ederim, ancak thief lerden biri olsa en azından adından dolayı aklımda kalırdı, benim oyunda özel bir gücümüz vardı, onu kullanabiliyorduk, assasin hiç oynamadım da söylediğim senaryonun assasinin ilk serileri ile uygunluğu var mı ?

1 Beğeni

Hocam bir ihtimal Dark Messiah of Might and Magic olabilir. Hiç oynamadım ama videoları sanki tarif ettiğiniz oyuna benziyor gibi.

Buldum, Razhoul ve Leingrad ilginiz için tekrar teşekkürler. Oyunun adı İNFERNAL miş, manastır bölümünde kalmıştım yine orda kaldım :slight_smile: tarifi tam yapamadığım için üzgünüm.
Orta çağ değil, günümüz
beyaz tonlu manzara yollar değil, kar yağıyor kış :slight_smile:

Biraz konu dışı olacak ama şu oyunu biraz övebilir miyiz? Hayatımda oynadığım en underrated oyun sanırım bu olabilir, harika bir oyundu yahu. Gördüğüm kadarıyla hak ettiği ilgiyi görmemiş; /v/'de rastgele bi adam alakasız bir konuda övmese belki de hiç denk gelmeyecektim, böylece bayrağı teslim etmiş olayım bu mesajda :hugs:

1 Beğeni

Ben başlıyorum o zaman. Bu oyun nasıl 15 senelik olabilir ben de bilmiyorum. İlk çıktığı zaman oynadığımda aklım çıkmıştı, hem FPS, hem kılıç, kalkan, büyü muhabbetleri, grafikler süper… Ağzım açık kalmıştı.

Sonra Oblivion oynayıp haa varmış demek böyle oyunlar demiştim gerçi ve Oblivion sonrası birazcık unutmuştum açıkçası. :grimacing:

2 Beğeni

Oblivion dünya genişliği ve quest ilginçliği (özellikle side quest) olarak baya önde gerçekten. Ama bu oyundaki dövüş ve büyü sistemi resmen dolu lastikle bisiklet sürmek gibiydi. Hikayesini vs ben de hatırlamıyorum şu an, ama dövüşmenin, büyü kullanmanın ne kadar “gevrek” olduğunu hatırlıyorum baya net :roll_eyes:

Ayrıca Oblivion’un bloom efekti hocam :roll_eyes:

2 Beğeni

Siz bahsedince anımsadım yüzüme bir gülümseme geldi valla hocam. :joy:

2 Beğeni

Ne yazık ki adını bile çok geç duydum, öyle olmasa bir şans verirdim belki. Öte yandan Oblivion bambaşka bir deneyimdi benim için :smiley: Hele ki Bruma Savaşı öncesinde Martin Septim’in arkasında savaş meydanına yürürken halkın bize tezahürat ettiği sahne unutumadığım anlardan.

Oyunun sonunda Martin Septim kendini feda edince çok üzülmüştüm. Sonradan öğrendim ki adamı Sean Bean seslendiriyormuş; meğerse adamın kaderi başından belliymiş… :smiley:

2 Beğeni

Merhaba oyunu çok istiyorum ama bulamıyorum bir türlü 2010 dan önce oynamıştım tam tarih veremiyorum oyunun ikonu ( yanlış değilsem ) kırmızı yıldız vardı ikonu buydu oyunun içeriği 1. bölümün başlangıcı bir arabayla 4 adam savaş alanına gidiyorsunuz kamp gibi bir yere orda savaşıyorsunuz istediğiniz adama geçiş yapabiliyorsunuz arabayı sürebiliyorsunuz böyle kısacası bilen var mı ?

1 Beğeni

Oyun bana Commandos’u çağrıştırdı. Ama kırmızı yıldız hatırlamıyorum. Red alert de olabilir kırmızı yıldız deyince aklıma o geliyor ama hiç oynamadım nasıl bir oyundur bilmem.