Selam. Bugün bir kaç arkadaşıma hikâyemi attım. Attığım hepsi bana “bunu kimse okumaz ki” vb. gibi cümleler sarf ettiler. Sizinde bu tarz arkadaşlarınız var mı? Varsa bunlarla nasıl başa çıkıyorsunuz?
Selam. Sizin arkadaşlarınız okumuş, benimkiler okumadı bile.
Şu an arkadaşım yok, ilk başta zorlanmıştım ama artık daha özgür hissediyorum.
Seçmiyorum. Kendiliğinden oluşuyor.
Hikâye yazmam konusunda beni teşvik edip yazdığım her şeyi okuyan bir arkadaşım var. Ama onunla da okul iş vesaire dolayısıyla az konuşabiliyorum. Kendi yazdığım şeyleri de beğenmediğimden çok sık yazmıyorum.
Çıkıyor böyle insanlar karşıma. Onlar çıktıkça ben uzaklaştırıyorum uzaklaştıramıyorsam kendim uzaklaşıyorum. Üç günlük dünya kimseyle uğraşamam. Size de tavsiye ederim canınızı sıkan biri varsa “Mal bu.” deyip geçin. Tek sorun kaçamayacağınız ailenizden olan insanlar. Onlardan da bir şekilde kendini soyutlamak gerekiyor tabii. Yoksa hiç çekilmiyor
Ailem çok karışmıyor hocam. Dediğiniz çok doğru bundan sonra böyle yapacağım. Sürekli üzüldükçe işlerimi yapamıyorum.
Ben o seviyeye gelemedim daha. ^^ İyi mi, kötü mü bilemem?
Okumayanlar da var. Onlardan hemen uzaklaştım.
Uzaklaşmak en iyisi. Kötü niyetli ve kıskanç insana laf anlatmak yerine hayatımdan çıkarıyorum.
Bu arada o tür yorumlar yapan arkadaşlarınızın da kötü niyetli olduğu çok açık. Beğenmek zorunda değil tabii ki, olmayan yerleri belirtip daha objektif bir yorum yapılabilir. İnsanlar kırıcı olmayı tercih ediyor, bu durumda çıkış kapısı bulup temiz havaya çıkmak, yapılabilecek en iyi şey. Çünkü böyle insanların tek yaptığı şey, yaşadığınız atmosferi negatif enerjiye boğmak.
Merhaba, arkadaş çevremi genellikle onun aktivitelerine ve dürüstlüğüne göre seçerim. Eğer bana zararı dokunacak bir alışkanlığı ya da kişiliği varsa pek konuşmam. Hikayenizi okuma konusunda sadece bunu kimse okumaz yorumunda bulunması biraz incitici olsa da dikkate almakta fayda var. Fakat öykülerinizi daha iyi yorum yapabilecek kişilere göndermenizi tavsiye ederim.
Böyle yaptıklarında yazma hevesimi yerle bir ediyor hocam. Sayenizde daha iyi şeyler öğreniyorum.
@SJack Dalga geçmesi çok ağrıma gitti be hocam. 3 - 5 kişi okuyacak demesi çok sinirime dokunuyor artık.
İnanın çok iyi anlıyorum. Yazma konusunda değil sadece başka konularda da sizi aşağıya çekmeye çalışan ya da sizi üzen veya sizin önemsediğiniz bir konu hakkında çekinmeden dan dun konuşan insanlar çok. Bu insanlar laftan anlamıyor. Bu insanlara laf anlatamazsınız, denemeyin bile. Denedikçe kendinizi yıpratmaktan başka hiçbir şey yapmazsınız. Bakın çevrenize, bulun birkaç tutunamayan sonra hep beraber tutunamayın. Tutunamayan insan yoksa kendi kendinize tutunamayın. İnsanlar sülük gibi siz tutunmakta ısrar ettikçe kanınızı, yaşam enerjinizi ve geriye ne kaldıysa sizden her şeyi emiyorlar. Neyse ben de azıcık içimi dökmüş bulundum başlık üzerine
@DragonRebornRand hocam, bunlar sadece enerji değil, kanda emiyor. Yamyamdan bi’farkları yok. Denedikçe dediğin gibi oluyor.
Kalemim bu şekilde hocam. ^^
Ben de az çok kendimce bir şeyler yazıyorum. Müsait olduğumda bakarım mutlaka şu sıralar dört bir yanım sarılı vaziyette ve beyin spazmı geçiriyorum
Özellikle son dönemde bu kişisel gelişim safsatalarının sürekli dikta ettiği gibi etrafınızda sadece “Süper yapmışsın, efsane olmuş, sen en iyisin, mükemmel bir şey ya bu” diyen insanları toplayıp, duymak istediğiniz şeyleri söyleyen insanlara kulak verirseniz sonradan daha büyük bir psikolojik yıkım ile karşılaşırsınız.
Benzerlerini burada da gördük, 1000 kitap gibi yerlerde de görürsünüz. İki saçma sapan hikaye yazıp kağıda bastırdı diye sadece duymak istediği şeyleri söyleyen eşinden dostundan aldığı gazla Dostoyevski gibi dolaşan sürüyle insan var. Dünyanın en iyi, en derin fantastik eserini yazdığını sanıyorlar, değeri bilinmedi diye Türkiyedeki okuyucu kitlesinin kalitesizliğini falan öne sürüyorlar. Haliyle bir anda istenmeyen insan konumuna düşüyorlar içinde bulundukları her ortamda. O şekilde yaptıkları yanlışlardan, eksiklerden bir haber, kendilerini gram geliştirmeden yok olup gidiyorlar.
Hocam öneriye, yardıma ve bilgiye açım. Onda sorun yok ama sürekli aşağılayıcı tavırlı insanlardan çok sıkıldım. Bir arkadaşıma atıyorum, bunu 3 kişi bile okumaz diyor. Benim sitemim ve derdim bu, yoksa ben şaheser yazdığımı iddia bile etmiyorum. Elbette hâlâ yeni yetmeyim bu meslekte. Büyük üstadlara saygı ile eğiliyorum. Onlar gibi kaliteli içeriği bir senede bile yazamam. Yoksa 1000Kitap siteasindeki insanlar gibi egoist falan değilim.
Benim hayatımdaki insanlar hep beni yavaşlattılar veya durdurdular hocam. Oyun yaptığım dönemimi anlatsam destan olur burada ama hiç gereği yok. Gerçi bazıları benim hatam o başka ama dediklerine katılıyorum bu arada. Benim isteğim çok basit hocam, hâyâllerimi insanlara sunmak ve anlatabiliyorsam dertlerimi de. Yoksa benim 2 kitap bastırıp zengin olayım gibi bir hayâlim bile yok düşün yani. Elbette basılsa ve satılsa tabii ki de çok mutlu olurum.
Ama biraz da böyle değil midir? Ne zaman çeviri eser okusam özellikle amerikalı yazarlar, annesine, babasına onu en küçük yaşlardan beri desteklediği için teşekkür ettiğini söyler. Biz öyle aile de bulamadık ya neyse. ↔
Bence arkadaşınızla olan yakınlığınız, onu ne kadar tanıdığınızda önemli. Bazı insanlarının mizacı böyledir, olumsuzluk abideleridirler. Fakat niyetini, bu şekil ifade etme sebebini sizin ne kadar yakın ya da birbirinizi ne kadar tanıdığınız belirleyecek diye düşünüyorum.
Gözlemliyorum baktım bana herhangi bir zararı dokunmaz diyerek samimileşiyorum karakteristik özelliğini daha iyi tanıyınca ya direkt hayatımdan çıkarıyorum ya da arkadaşlığıma devam ediyorum. 5 kişiden oluşan gerçek arkadaş grubum var bu grubun dışındaki insanlar sahte samimilik içerisinde oluşmuş gruplardan oluşuyor. Eğer çocukken arkadaş olunmadıysa yetişkin olunca kurulan arkadaşlıklar bence arkadaşlık değil tabii istisnalar var. Sadece yalnız kalmamak için, eğlenmek için takılılan kişiler. Hatta mesela Instagram’da 600-700 takipçisi oluyor bir kafeye gidecek birini bulamıyor. Yani günümüz arkadaşlık ilişkileri veya sevgililik işleri saçma sapan bir şey oldu. Çok kafana takma bu arada onlar senin arkadaşların değil çıkar ilişkisi ekseninde oluşmuş sosyalleşme grubu gibi bir şey.
Valla onlar beni seçiyor. Ben pek seçmiyorum. Seçenlerde genelde iyi oluyor şansıma.