Arşiv Dizisi (İthaki Yayınları)

İthaki Yayınları tarafından yeni başlatılan bir seri.

ÇIKAN KİTAPLAR

  1. Son Düello (Eric Jager)
  2. Göçebeler Diyarı (Jessica Bruder)
  3. Cehennem Melekleri (Hunter S. Thompson)
  4. Deli ve Dâhi (Simon Winchester)
  5. Baraka - Son “Köle Kargosunun” Gerçek Hikâyesi (Zora Neale Hurston)
  6. Dolunay Katilleri - Osage Cinayetleri ve FBI’ın Doğuşu (David Grann)
  7. Kumarhane - Las Vegas’ta Aşk ve Onur (Nicholas Pileggi)
  8. Sıkı Dostlar - Mafyanın İçinde Geçen Otuz Yıl (Nicholas Pileggi)
  9. Kara El - Dâhi Bir Dedektif ile Amerikan Tarihinin En Tehlikeli Gizli Çetesinin Destansı Savaşı (Stephan Talty)
  10. Amerikalı Prometheus - J. Robert Oppenheimer’ın Başarı ve Acı Dolu Öyküsü (Kai Bird, Martin J. Sherwin)

1 2 3 4 5

6 7 8 9

EN SON ÇIKAN

10

15 Beğeni

Çıkacak sonraki kitaplara göre okumayı düşünebilirim belki bu diziyi, takipteyim şimdilik.

1 Beğeni

Tarih ağırlıklı bir dizi mi olacak acaba?
İthaki nin tarih ve polisiyeye biraz daha ağırlık vermesini isterim.

2 Beğeni

Nomadland’in uyarlandığı eser;

Seri ilgimi çekmeye devam ediyor :upside_down_face:.

1 Beğeni
1 Beğeni

Bu seri ne üstüne? (20)

Serinin belirli bir konusu yok, her kitabın ayrı bir konusu mevcut. Ama belirli bir tematiği var gibi. Araştırmacı gazeteci / akademisyen / yazarların detaylı araştırma ve tecrübeleri sonrasında kitaplaştırdığı eserlerden oluşan bir seri yapmışlar.

Seride şu ana kadar 4 kitap çıkmış, ilk ikisini okudum ve memnun kaldım ben. Bu 4 kitaptan 3 ünden uyarlanan filmlerin olduğunu biliyorum ve izlemiştim. Cehennem meleklerinden uyarlanan bir eser var mı bilmiyorum. Konuları zaten ilgili çektiğinden Son Düello ve Göçebeler Diyarını keyifle okudum.

Son düellonun yazarı bir akademisyen ve yıllarını verdiği araştırmasından elde ettiği bilgiler ile akıcı bir şekilde bu tarihi olayı romanlaştırmış. Ders kitabı sıkıcılığı bulaştırmadığı için de popüler olabilmiş bir kitap diye düşünüyorum.

Göçebeler Diyarının yazarı bir gazeteci ve bu karavanlı göçebelerin hayatına ortak olmak için uzun süre onlarla beraber yolculuk edip hayatlarını yaşayarak tüm sürece ortak olduğundan çok canlı çok içten bir eser ortaya koyabilmiş. Bu iki kitap için detaylı inceleme bırakmıştım forumda;

Cehennem Meleklerini okumadım, ama bu eserde de yazar bir araştırmacı gazeteci ve cehennem melekleri çetesi ile beraber bir süre yaşayıp onların hayatlarına ortak olduktan sonra eseri yazıyor diye hatırlıyorum.

Deli ve Dahi de yeni çıkmış, nasıl yazıldığı hakkında fikrim yok ama bu kitabın da başarılı bir film uyarlaması mevcut ( ben fazla beğenmemiştim filmi) ;

Arşiv dizisi hem biraz sinefil olduğumdan hem de gerçek hayat anlatılarının doğru ve detaylı aktarımlarına biraz zaafım olduğundan ilgimi çeken bir dizi. Ama devam edebilir miyim şu an için ben de emin değilim. Hem kitap okuyamadığım bir dönemdeyim hem de elimde okunmayı bekleyen çok kitap mevcut. Büyük ihtimal sonrasına devam etmeyeceğim ama forumda ilgisini çeken az kişiden biri olduğumdan elimden geldiğince detaylı bilgi vereyim dedim.

Tek tek değerlendirilerek konusu ilginizi çeken kitapları okumak daha mantıklı olabilir bu dizi için.

7 Beğeni

Ben böyle bir serinin varlığını dün forum sayesinde öğrendim. İki gündür kitaplara bakındıkça iştahım kabarıyor. :slightly_smiling_face: Kitaplar da seri de çok ilgi çekici. İlk fırsatta seriyi edineceğim.

Fakat gördüğüm kadarıyla pek popülarite yakalayamamış. Bu durum foruma mı özgü yoksa genel olarak mı böyle biliyor musunuz?

1 Beğeni
3 Beğeni
3 Beğeni
7 Beğeni

Yeni

1 Beğeni

Yeni

Bu diziden olduğunu sanmıyorum. Diğer kitapların tamamının ön kapağında İthaki Arşiv ibaresi varken bunda yok. Roman yazıyor bunda…

2 Beğeni

Aynen bu diziden değil bu kitap. Bağımsız olarak çıktı.

3 Beğeni