Az Bilinen Güzel Animeler

Beğendiğimiz az bilinen animeleri paylaşalım forumdaşlar, ben başlıyorum:

Kemono no Souja Erin Harika, sakin ve ciddi bir fantezi animesi.
Hikâye boyunca Erin’in hayatının farklı evrelerini görecek; “Touada” adlı savaşlarda kullanılmak için yetiştirilen gizemli yaratıklarla ilgili yeni şeyler keşfetmesine, ailesi gibi seveceği yeni insanlarla tanışmasına ve yaşadığı krallıkta oynanan karanlık bir oyunda kilit rol oynamasına tanık olacağız.
not: turkanime’den özeti ve 10.bölüm yorumlarını okumayın spoiler yazmışlar.

Seirei no Moribito Erin ile aynı yazara ait yine aynı kalitede bir fantezi animesi.
Kadın savaşçı Balsa prensi koruyup sıradan insanlar gibi yetiştiriyor.

Versailles no Bara Fransız ihtilanin öncesindeki sürecin anlatıldığı tarihi bir anime.

Kaze ga Tsuyoku Fuiteiru Aynı apartta kalan üniversite öğrencilerinin koşu yarışına katıldığı biraz farklı bir spor animesi.

Gin no Saji Çiftçilik hakkında bir slice of life animesi, karakterler tarım lisesi öğrencileri.

Nodame Cantabile Karakterlerin konservatuar öğrencileri olduğu bir romantizm ve müzik animesi.

Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu Rakugo adlı hikaye anlatmı ve tek kişilik tiyatro tarzında bir Japon sanatının modern dünyada hayatta kalmaya çalışması, karakterlerin trajik hayat hikayeleriyle birlikte anlatılıyor.

Sonradan izleyip eklediklerim:

Ushio to Tora Ushio ve uyandırdığı youkai Tora birlikte kötülerle savaşır. İlerde gizli bir örgütün ve diğer youkailerin de yardımlarıyla süper güçlü bir youkai ile savaşacaklar. Hikaye iki sezonda bitiyor 2.sezon daha güzel, bir tane de shounen animesi olsun diye yazdım.

NANA Slice of Life tagını bu kadar hak eden başka bir anime görmedim. Yirmili yaşlarda genç yetişkinlerin hayatını anlatan müzikleri de kendi de çok güzel olan romantik bir anime.

Saraiya Goyou, Hyouge Mono ve Princess Tutu animeleri de izlemeyi planladığım başlığa uygun animeler.

8 Beğeni

Yalnız bu anime zamanında Türkiyede televizyonlarda bile yayımlandı Versay’ın Gülü diye.Hatta saçma sapan editleri vardır bunun gibi.Az bilinen bir anime olduğunu düşünmüyorum yani.

4 Beğeni

Ben profil resmimden giriş yapıyorum o halde. Birbirinin aynısı isekai animeleri peynir ekmek gibi izlerken -bende izliyorum gerçi- bunun neden izlenmediğini hala anlamlandıramıyorum. Henüz kendimden baska izleyen görmedim en azından. 3. sezonu gelse de izlesek artık. :frowning:

Yazıya ek olarak bölüm sonlarındaki ve bazen bölüm içinde gelen chibi anlatımlar ve en sondaki sanat görselleri de mükemmel bence. Ben üçüncüye izleyeyim en iyisi. Fena canım çekti.






2 Beğeni

Final yapınca izleyebilirim, artık bitmemiş şeyler izlemiyorum tabi çok sıkılmazsam.
Bu kadar çok görsel koymayasaydınız keşke mesaj çok uzun olmuş, sizi biraz minimalist olmaya davet ediyorum. :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

Kesinlikle eve no jikan gördüğüm en underrated animelerden. Ben, robot kitabını sevmiş herkese öneririm sadece 6 bölüm.

3 Beğeni

D. GRAY MAN az bilinen ama benim en sevdiğim animedir. Yaklaşık 120 bölümü var. İzlerseniz pişman olmazsınız.

1 Beğeni

Bu bir aralar anidb’de iki numaraydı. Çok güzel bir eser gerçekten.

Ben de Wolf’s Rain’in hak ettiği ilgiyi görmediğini düşünüyorum.

3 Beğeni

Aslında çıktığı yıllar popüler serilerden idi. Allen Walker idi ana karakterin ismi sanırım. Çok fazla kişinin profil resminde vardı. Ben bile izlemediğim halde ismini hatırlıyorum, 10 sene oldu bu dediklerimin üzerinden. :smiley: İkinci sezonu da çıkmıştı sanki ama tutmamış olsa gerek hiç gündemde olduğunu hatırlamıyorum.

1 Beğeni

Sadece on bölümlük bir final sezonu gibi bir şey yapmışlardı. Yine de ucu açık kalmıştı. Bilmiyorum belki mangasında final yapmıştır. İzlediğimde beni gerçekten etkilemişti. Arada hala açar on dördüncünün melodisini dinlerim.

1 Beğeni

10.bölümde alta elemanın biri sonunu spoilersız yazmış izlediğim yerden.Hakkımı helal etmiyorum o kişiye ve bu güzel tavsiyen için sağol,çok güzel anime.

2 Beğeni

Beğenmenize sevindim. Bu arada turkanime’de özette bile spoiler var haha :grinning_face_with_smiling_eyes:

2 Beğeni

Evet,7.bölümde olan olayı direkt yazmışlar,şaka gibi

1 Beğeni

Filmini izlemiştim, puanı daha yüksek diye filmi seçmiştim bir de film daha anlaşılır yazmıştı ekşide birisi.

1 Beğeni

Normalde oradan okumazdım ben ama idm ile indirirken özete bakma gafletinde bulundum. Bir de 36.bölüm türkanime’de yok ben şurada buldum.

1 Beğeni

Eklenmiş şuan gözüküyor.

2.dk’da kapanıyor bölüm.

Tamamdır,36 ya geldiğimde verdiğin yerden açarım o zaman,sağol.

1 Beğeni

Yararlı bir başlık olmuş.

Kendimce beğendiğim underrated animeleri şöyle bırakayım: ACCA: 13-ku Kansatsu-ka,
Id:Invaded
, Kaiba, Kekkai Sensen, NHK ni Youkoso!, Yojouhan Shinwa Taikei, Yondemasu yo, Azazel-san. (TV), Un-Go

Aralarında Acca, Kaiba ve Yojouhan favorimdir.

Acca oldukça chill bir anime. Çizimleri, gerçekçi atmosferi ve belgesel tadındaki akışı sebebiyle bayılmıştım. Garip bir şekilde inanılmaz seviyorum bu animeyi.

Kaiba ise eşsiz bir anime. Felsefik, müzikal, psikolojik bir derinlik barındırıyor. Çizimler desen ayrı bir takdir örneği. Çok ve çok özel bir anime.

Yojouhan bence türünün en iyi örneği.

Bu üç anime hakkında pek konuşmak istemiyorum. Ne kadar översem, o kadar büyürler. Ve ne kadar büyürlerse, çıta o kadar artar.

Arada hala Kaiba’nın müziklerini dinliyorum. Tüylerim diken oldu. Kaiba ve Yojouhan herkese önerdiğim animeler değildir.

Yojouhan, izleyicisini çok yoran bir anime. Ana karakterin hızlı konuşması yüzünden altyazı takibi zor olabiliyor. Hikayesindeki akış da kaotik, hatırladığım kadarıyla. Ve pek de evrensel değildi, yine hatırladığım kadarıyla. Bazı şeyleri anlamak için yöresel bilgiler gerektiriyordu sanırım. Japonlar için de başyapıttır, onu da eklemiş olayım.

Kaiba ise kurgudaki sanatsal akış nedeniyle izleyiciyi bayabiliyor.

Underrated anime izlemeyi seviyorum; çünkü keşfedilmeyi bekleyen cevherler çıkabiliyor.

6 Beğeni

NHK favorilerimdendir, popülerlik sırası yüksek diye yazmadım ama ana-akım animeleri izleyenler genelde bunu izlememiş oluyor.

Yojouhanı yavaşlatarak izliyordum :grinning_face_with_smiling_eyes: ama yarıda bırakmıştım.

Diğerlerini izlemedim baktığım kadarıyla çoğu Dedektif animesi, Kaiba’yı izleyebilirim teşekkürler.

2 Beğeni

Konuya benim de katkım olsun isterim. Bence gerektiği değeri görmeyen underrated animeler şunlar:

Shinsekai Yori: Post apokaliptik dünyanın yaklaşık 30 yılına şahit olmamızı sağlayan, özgürlüğün bedelini ve insanların daha doğrusu toplumun ne kadar acımasız olabileceğini, hayatta kalmak için neleri gözden çıkarabileceğini, neler yapabileceğini ve ne kadar ileri gidebileceğini gösteren mükemmel bir animedir.

Zetsuen no Tempest: Bu animede fantastik dedektiflik hikayesi var :)) O gizemini sürekli koruyor. Ayrıca Shakespeare alıntıları animeye güzel bir tat vermiş. Karakterleri de ilgi çekici olunca izlenmesi gereken nadir serilerden olduğunu düşünüyorum.

Sora Yori mo Tooi Basho: Konusu kısaca Antartika’ya giden kızları anlatıyor. Herkes yapamazsın derken inadına yapacağım diyen, azim ve kararlılığı gösteren ilham verici anime. Başka şeyler de var da spoiler yok :slight_smile:

Jinrui wa Suitai Shimashita: Belli bir konusu yok. Her bölüm farklı bir şeyler anlatıyor bize. Bölümün birinde Türk mutfağına bile hafiften değiniyorlar. Animenin Türkçe adını söylersem ne olduğunu anlarsınız: “İnsanlığın Düşüşü” diye çevirmiş izlediğim fansub. Ama insanlığın gerilemesi, bozulması veya çürümesi de diyebiliriz bence. Çok fena göndermeler var.

Gakkou Gurashi: Hakkında ne desem spoiler olur valla. İlk bölümü izleyip karar vermek lazım. Konusuna bakarsanız spoiler yersiniz. Oldukça gizemli bir anime diyeceğim sadece.

Haibane Renmei: Eski bir anime olduğu için, görüntü kalitesi de kötü olduğu için bilinmiyor, izlenmiyor aslında. Ama izleyip de beğenmedim diyen görmedim şu ana kadar. Çünkü izleyen herkes karakterlere bağlanıyor. Çok ilginç ve felsefi bir konusu var. Mutlaka şans verin derim.

Hibike Euphonium!: Bu anime müzik animesi! Hem de ülke çapında bir yarışmaya hazırlanan bando kulübünü anlatan bir anime. Müziğin dışında her karakterin kendi hayatı, kendi dertleri, kendi bakış açıları ve ruh halleri var. Animedeki o rekabet, arkadaşlık ilişkileri, biraz komedi ve biraz da dram çok başarılı işleniyor.

Ima, Soko ni Iru Boku: Hotaru no Haka kadar olmasa da savaşın ne kadar kötü olduğunu, insanları ne hallere düşürdüğünü anlatıyor ve karakterlerin duygularını güzel şekilde yansıtıyor.

Uchuu Kyodai: Uzaya, bilime ve dostluğa özendiren tam bir örnek bilimkurgu animesi. Zaten anime konusu NASA’da geçiyor. NASA onaylı tamamen gerçekçi bir anime dersem abartmış olmam. 99 bölüm olması gözünüzü korkutmasın. Oldukça akıcı bir anime.

Sore ga Seiyuu: Seslendirme sanatçılarının nasıl çalıştığını ve hangi zorluklarla uğraştığını anlatan, tatlı ve komik bir anime. Anime sektörü hakkında bu bilgileri öğrenmek gerçekten ilgi çekici.

7 Beğeni