Beğendiğimiz az bilinen animeleri paylaşalım forumdaşlar, ben başlıyorum:
Kemono no Souja Erin Harika, sakin ve ciddi bir fantezi animesi.
Hikâye boyunca Erin’in hayatının farklı evrelerini görecek; “Touada” adlı savaşlarda kullanılmak için yetiştirilen gizemli yaratıklarla ilgili yeni şeyler keşfetmesine, ailesi gibi seveceği yeni insanlarla tanışmasına ve yaşadığı krallıkta oynanan karanlık bir oyunda kilit rol oynamasına tanık olacağız.
not: turkanime’den özeti ve 10.bölüm yorumlarını okumayın spoiler yazmışlar.
Seirei no Moribito Erin ile aynı yazara ait yine aynı kalitede bir fantezi animesi.
Kadın savaşçı Balsa prensi koruyup sıradan insanlar gibi yetiştiriyor.
Versailles no Bara Fransız ihtilanin öncesindeki sürecin anlatıldığı tarihi bir anime.
Kaze ga Tsuyoku Fuiteiru Aynı apartta kalan üniversite öğrencilerinin koşu yarışına katıldığı biraz farklı bir spor animesi.
Gin no Saji Çiftçilik hakkında bir slice of life animesi, karakterler tarım lisesi öğrencileri.
Nodame Cantabile Karakterlerin konservatuar öğrencileri olduğu bir romantizm ve müzik animesi.
Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu Rakugo adlı hikaye anlatmı ve tek kişilik tiyatro tarzında bir Japon sanatının modern dünyada hayatta kalmaya çalışması, karakterlerin trajik hayat hikayeleriyle birlikte anlatılıyor.
Sonradan izleyip eklediklerim:
Ushio to Tora Ushio ve uyandırdığı youkai Tora birlikte kötülerle savaşır. İlerde gizli bir örgütün ve diğer youkailerin de yardımlarıyla süper güçlü bir youkai ile savaşacaklar. Hikaye iki sezonda bitiyor 2.sezon daha güzel, bir tane de shounen animesi olsun diye yazdım.
NANA Slice of Life tagını bu kadar hak eden başka bir anime görmedim. Yirmili yaşlarda genç yetişkinlerin hayatını anlatan müzikleri de kendi de çok güzel olan romantik bir anime.
Saraiya Goyou, Hyouge Mono ve Princess Tutu animeleri de izlemeyi planladığım başlığa uygun animeler.