Eluchael
(Murat B.)
Ocak 4, 2026, 10:32öö
1
Tek bir başlık altında bunları toplayıp , değerlendirmenin arşiv açısından büyük hizmet olacağı kanısındayım .
Kahinin Gülü Serisi / Margaret Weıs & Tracy Hıckman / İthaki Yayınları
1.Kitap - Gezginin Buyruğu
2.Kitap - Gecenin Paladini
3.Kitap - Akhran’ın Kahini
7 Beğeni
Yarım kalmış eski seriler de dahil olacak mı? Öyleyse 20’ye yakın fantastik seri vardır muhtemelen, belki de daha bile fazla. Vakit bulunca editleyip aklıma gelenleri eklerim ben de.
1 Beğeni
Eluchael
(Murat B.)
Ocak 7, 2026, 9:01öö
3
Tabiki onlarda olabilir hocam , mesela Dresden Dosyaları. Hem benim örneğimdeki gibi eski bir eser değil hem yarım bırakıldı hem artık basılmıyor
2 Beğeni
Oo o kadar çok ki…
Ravenloft serisi,unutulmuş diyarların bütün kitapları (elminister,drizzt ve daha nicesi),hatta dark sun(zamanında sadece bir kitabı basılmıştı). meşhur bir yazar olmasına rağmen (g.r.martin) vahşi kartlar serisi,dresten serisi aklıma ilk gelenler bunlar.hep yarım bırakılan unutulan seriler maalesef.
1 Beğeni
Eluchael
(Murat B.)
Ocak 7, 2026, 1:24ös
5
Karakılıç Serisi / Margaret Weıs & Tracy Hıckman / İthaki Yayınları
1.Kitap - Karakılıçın Dövülüşü
2.Kitap - Karakılıçın Yazgısı
3.Kitap - Karakılıçın Zaferi
4.Kitap - Karakılıçın Mirası
Spanish: La espada de JoramItalian: La Spada Nera Forging the Darksword (The Darksword Trilogy, #1), Doom of the Darksword (The Darksword Trilogy, #2), ...
3 Beğeni
_OZ
Ocak 7, 2026, 1:33ös
6
2018’de böyle bir konu da ben açmıştım. Şimdi baskısı tükendi kategorisine yerleştiler
[yarim%20kalan]
Yarım Kalarak Üzen Diziler başlığını görüp esinlendim
Frederik Pohl - Hiçi Destanı dördüncü ve son kitabı gelmedi (bilimkurgu)
Brian Stableford - Asgard üçlemesinin son kitabı gelmedi (bilimkurgu)
Orson Scott Card - Alvin Maker serisi ilk üç kitabı çıktı ama geleceği belirsiz (bilimkurgu)
Mark Hodder - Burton & Swinburne serisi ilk iki kitabı çıktı ama gerisi belirsiz (steampunk)
Stephen R. Donaldson - İnançsız Covenant üçlemesi son kitabı çıkmadı (fantastik)
W…
3 Beğeni
Eluchael
(Murat B.)
Ocak 7, 2026, 1:39ös
7
Görmemiştim bu konuyu hocam . Bu konuyu tek bir konu üzerinden (tabii geliştirebilir) fantastik olarak açtım. Biraz daha arşiv , ansiklopedik bilgi tarzında derleyip toparlamak istiyorum
2 Beğeni
_OZ
Ocak 7, 2026, 1:41ös
8
Oraya atılan şu mesaj durumumuzu özetlemiş 8 yılda ne değişti. 8 yıl önce hiçi serisi basılacakmış demişim bu zaman kırılmasına inanamadım.
İthaki yayınları hep böyle piyasa adamıydı zaten. yahu bir seriye başladıysan ya ilk kitap da bırak ya da sonunu getir, okuyucuya biraz saygın olsun. bunlar bilimkurgu muhabbetine sarmadan öncede piyasaya deli gibi polisiye kitap pompalamıştı, baktılar bilimkurgu iyi piyasa yaptı polisiyeleri hemen salladılar.
Simon Beckett’ın David Hunter serisinin dört kitabını yayınladılar, beşinci kitap çıktı. sorduk ? “tüm odağımızı bilimkurgu klasiklerine verdik gündemimiz de yok.” Buyur burdan yak ! tek …
1 Beğeni
_OZ
Ocak 7, 2026, 1:51ös
9
Kitaplar bende var ama fotoları internetten topladım. Bir de ejdergemileri var baskısı olmayan.
4 Beğeni
_OZ
Ocak 7, 2026, 2:02ös
10
Bu kitap nasıl basılmıyor aklım ve mantığım almıyor. Yayınevleri bizden nefret mi ediyor acaba
7 Beğeni
Eluchael
(Murat B.)
Ocak 7, 2026, 2:36ös
11
Yüksek ihtimal İthaki basacak. Hyperion 2 gelsin bunu da plana alacaklardır. Kişisel yorumumdur
1 Beğeni
_OZ
Ocak 12, 2026, 1:05ös
12
Burada da konuşulmuş benzer şeyler
Hepinizi bildiği gibi zamanında basılan bazı eserleri alamayarak kaçırabiliyoruz. Bazen de alabilecek olmamıza rağmen bazı sebeplerden tükenmek zorunda kalmış eserler var. Bu eserlerden birçoğu bizim bütçemizde derin obruklar açıyor. Eskiyi yakalayalım derken şimdiyi kaçırmamıza sebep oluyor, böylece bir kısır döngü içinde kendi kendimizi tüketebiliyoruz. Bulamadığınız veya satıcıların fiyat belirlemesi yüzünden bir türlü sahip olamadığımız eserler yüzünden depresyona giriyoruz. Tama…
3 Beğeni
galeme
(galeme)
Ocak 12, 2026, 1:33ös
13
Gediksavaşları Efsanesi.
Üniversite yıllarında birinci kitabı kütüphaneden alıp okumuştum ama ikinci kitabın yarısında kaldım öyle. Şu an baskısı yok sanırım. Yeniden basılsa alıp okumak isterdim.
2 Beğeni