Beğendiğiniz Kitap Alıntıları

Sherlock Holmes ile randevum devam ediyor. Bugün Zümrüt Taç öyküsünden iki alıntı yapacağım.
“Sessiz, sakin bir kızdır. Kaldı ki, o kadar da genç değildir, yirmi dört yaşında”
Diğeri "Benim bir sözüm vardır; imkansızı çıkardığınızda elinizde kalan şey gerçeklerdir.

2 Beğeni

Ne kadar harika bir gün. Çay mı demlesem kendimi mi assam karar veremiyorum.

Anton Çehov

10 Beğeni

‘‘insanlardan kaçıyordum bilge, sonunda onlarsız yapamayacağımı anladım.’’

1 Beğeni

“Göğsünde patlamak üzere olan yaşanmamış bir yaşam olduğunu biliyorsun. Kalbinse her atışıyla seni sona yaklaştırıyor. Zaman sonsuza dek doymayacak kadar açgözlüdür. Durmadan yer, yutar; ama geri verdiği hiçbir şey yoktur.”

Irvin D. Yalom, Nietzsche Ağladığında

9 Beğeni

“Bu sözler Bay Norrell’i çok memnun etmişti. Lord Liverpool tam sevdiği türden misafirdi. Kitaplara hayran kalan ama raftan alıp okuma isteği göstermeyenlerden yani.”
Jonathan Strange ve Bay Norrell Cilt 2

7 Beğeni

Baştan söyleyeyim, bugün bir entel konuşma daha çekecek halde değilim.

Büyülü Dağ / Thomas Mann

7 Beğeni

“Benim hiçbir şeyim orjinal değil. Ben bildiğim tüm insanların ortak çabasıyım.”

“You know how they say you only hurt the ones you love? Well, it works both ways.”

“It’s only after we’ve lost everything that we’re free to do anything.”

İnvisible Monters, Fight club

2 Beğeni

Bazı adamlar büyüklüğün peşinde koşmayı seçerken, diğerleri buna mecbur olur. Mecbur olmaktansa seçmek her zaman daha iyidir. Mecbur olan bir adam, asla kendi kendisinin efendisi olmaz. Onu mecbur edenlerin iplerinde dans etmek zorunda kalır.

Büyük Av - Robert Jordan

7 Beğeni

Bu coğrafyada iktidarların halkı yönlendirmek için geliştirdiği yöntemin tek fiile indirgendiğini söyleme zamanım geldi: Yormak. Ölümlerle yormak. Ekonomik sıkıntı ile yormak. Yasaklarla yormak. Direktiflerle yormak. Bekleterek yormak. Toplu taşımada üst üste yığarak yormak. Devlet dairelerinde suratsızlıkla yormak. Mutsuzlukla sınayarak yormak. Ayırt ederek yormak. Yok sayarak yormak. Küçümseyerek yormak. Cinsellikle yormak. Dinle yormak. Muhafazakârlıkla yormak. Korkutarak yormak. Yalanla yormak.

“Her Şey” Ayrı Yazılır - küçük İskender

8 Beğeni

iki gündür Marslı Rahipler ile uğraşıyorum. Affınıza sığınarak kitaptan hoşuma giden bir kaç alıntı yapmak istiyorum.

“Çünkü nefret her zaman sevgiden daha başarılı bir kamçılayıcıdır. Korku ise saygıdan daha iyi bir terbiyecidir” (Marslı Rahipler s: 66)

“Din ile organize dini ayıran özellik organize dinin daha çok bir şirket gibi çalışmasıdır. Alt tabakada ona bütün hayatını adayan ve yaşantısını ona göre şekillendiren geniş bir kitle bulunur, mantıksızda olsa onu en ateşli savunanlar bu guruptadır. Ortadaki kitle sürekli, birbirinin ayağını kaydırarak yükselmeye çalışan çıkarcılardan oluşur. En tepede ise işin kaymağını yiyen bir lider bulunur. Herkes onun büyük bir vizyoner, ulu bir bilge olduğundan filan bahseder. Halbuki bu baştaki - muhtemelen üniversite mezunu bile olmayan - herifin bütün olayı insanları kandırıp keyif sürmektir.” ( M.R. sayfa: 44)

“Kaybedecek hiçbir şeyi olmayan biriyle kapışıyorsanız, ilk yapmanız gereken ona kaybedecek bir şey vermektir” (Sayfa: 36)

“Adil bir liderseniz herkesin eşit iş yapması için her gün bu gurupları değiştirirsiniz… Akıllı bir lider ise gurupları sabit tutarak işlerinde uzmanlaşmalarını sağlar…” (Sayfa: 28)

8 Beğeni

Namuslu olmak ahlaksızlık etmek kadar kolay değildir, ama isteyen mutlaka bir yolunu bulur.

LİZBON KUŞATMASININ TARİHİ - JOSE SARAMAGO

6 Beğeni

“Bu da,” diye veciz bir ifadeyle ekledi Müdür, “mutluluk ve erdemin sırrıdır; yapmak zorunda olduğun şeyi sevmek. Tüm şartlandırmaların amacı budur: İnsanlara, kaçınılmaz toplumsal yazgılarını sevdirmek.”

Cesur Yeni Dünya - Aldous Huxley

6 Beğeni

Yine de ben sakinim, kesinlikle sakin. Eğer notunda dikte ettiği şekilde davrandıysam ve biletini nöbetçiye götürdüysem, ardından da storları indirip odamda yalnız başıma oturduysam, bu, şüphesiz benim onun isteklerine karşı gelecek güçte olmadığım anlamına gelmez.

Biz - Yevgeni Zamyatin

8 Beğeni

Her Şey Aydınlandı/ Jonathan Safran Foer

7 Beğeni

:slightly_smiling_face:

Eğer sigara içseydim; şimdi bir tane yakıp nehri seyre dalar, her şeyin belirsiz ve değişken olduğunu düşünürdüm. Fakat sigara içmediğim için sadece her şeyin belirsiz ve değişken ama sigarasız olduğunu düşüneceğim. Gerçi sigaram da eğer içseydim her şeyin değişken ve belirsiz olduğunu ifade etmeye yarayacaktı. Tıpkı sigaramdan çıkan duman gibi, tabii eğer içseydim.

9 Beğeni

…coşkunun çoğu hayal kırıklığının taşması neticesinde oluşan keder coşkunluğu ve hayatiyet gibi de görü­lebilecek ölüm coşkusudur. İhtiyar coşkusuz ölür, genç eğer ölürse coşkuyla ölür. İtiraf edeyim, gençken ölmeyi çok is­terdim. Coşkuyla ölmek isterdim. Kendi gözümde kendim ancak böyle tam ve gerçek olabilirdim.

Şule Gürbüz / Coşkuyla Ölmek

5 Beğeni

“İsraf eden fakir kalır, demiş annelerimiz ve babalarımız. Gerçi bu müthiş bilgi sayesinde zengin olabilmiş de değiller.”

“Kendilerine sunulan yaşamı doya doya yaşamayanların hayatın kısalığından yakınmaya hakkı yoktur.”

“İnsanın kendini unutmaktan alıkoyanın mı roman olduğu, yoksa unutmanın imkansız oluşunun mu insanı roman yazmaya ittiği konusunda henüz bir fikir birliği bulunmamaktadır.”

7 Beğeni

Aslında olanlar neydi? Henüz hemcinslerini öldürmekte ustalık kazanamamış insanlar, ölüm meydanlarına itilmiş ve bu insancıklar, çevrelerini saran ölüm korkusu içinde hücuma kalkmış, gözleri dönmüş bir halde ve ne yaptıklarının farkında bile olmaksızın birbirlerini vurmuş, birbirlerini kesmiş biçmiş, atlarıyla birlikte sakatlanmış ve içlerinden birinin vurulup ölmesi üzerine de dönüp kaçmıştı. Maneviyatları kırılmış olarak, ruhen çökmüş olarak kaçmışlardı.
İşte, kahramanlık destanı denilen şey!

Mihail Şolohov, Durgun Don Cilt 1

5 Beğeni

“… çünkü kim ne derse desin sözcükler ve fikirler dünyayı değiştirecek güce sahiptir.”

Ölü Ozanlar Derneği - N. H. Kleinbaum

8 Beğeni

Ayrıca öfkeniz geceleyin içinizi ısıtabilir ve incinmiş bir gurur sizi harikulade şeyler yapmaya teşvik edebilir.
Kral Katili Güncesi Birinci Gün: Rüzgarın Adı -Patrick Rothfuss

8 Beğeni