Beğendiğiniz Kitap Alıntıları

Dune biraz yorduğu için bir değişiklik olması açısından Zweig’ ın O Muydu? kitabına başladım. Aşağıya brakacağım alıntı çok tanıdık bir durumu anımsattı bana :roll_eyes:

Şımartıldıkça ve bu yüzden utanmazlaştıkça, sahibini böyle bin çeşit numarayla kendi karşısında bir dilenci, bir ricacı pozisyonuna düşürüyordu; asıl “köpekçe” olarak nitelenmesi Doğulu bir paşa rolünü muazzam bir oyunculuk başarısı göstererek canlandıran terbiyesiz hayvanın davranışları değil, yaltaklanıp duran Limpley’ in iptilasıydı.

Stefan Zweig - O Muydu? Sf. 24-25

1 Beğeni

Put not thy faith in steel,
For flesh is always the stronger.

A Pilgrimage of Swords - Anthony Ryan

3 Beğeni

BAYKUŞ VİRANE SEVER - FARUK DUMAN

2 Beğeni

Ele geçirilmiş bir güvercin, insana, avcısına hoşgörüyle bakar. Gerçekten böyledir; hayvan o sırada uzlaşmaya açıktır ve iyimserliğini asla yitirmez. Fakat öldükten sonra iş değişir. Bu durumda hoşgörü değil de bir tür küskünlük, bir alınmışlık görürsünüz onda.

BAYKUŞ VİRANE SEVER - FARUK DUMAN

2 Beğeni

PAŞA’NIN ROTASI - ZEKİ SARIHAN, NURİ M. ÇOLAKOĞLU

1 Beğeni

Dune Çocukları - Frank Herbert

2 Beğeni

“Kadınlar, kadın olarak, bir sonraki neslin rolünü almak zorundaydılar, bu neslinkini değil; onlar erkeklerin zincir olarak gördükleri bağlantıları, kölelik olarak gördükleri bağları dokurlardı. “

URSULA LE GUİN

1 Beğeni

“Bende kaybolma isteği vardır. Küçükken başımı alır alır giderdim. Yine de fazla uzaklaşmazdım tabii. Kaybola­yım, sonsuzluğu hissedeyim diye. Ama asıl istediğim aran­mak, bulunmak, neden böyle bir şey yaptığımın, neden yalnız kalmak istediğimin sorulmasıydı.”

Kambur | Şule Gürbüz

3 Beğeni

4 Beğeni

5 Beğeni

3 Beğeni

Ona öyle kelimeler bulup söylemek istiyordu ki bunlar dünyada en çok onun için üzüldüğünü ve en çok onu sevdiğini anlatsın. (Gün Olur Asra Bedel)

6 Beğeni

İzleyeceğin yolun uzun olmasına şaşırma, düşündüklerine ulaşmak istediğin için değil, büyük şeylere ulaşmak istediğin için uzundur. Platon - Phaidros

3 Beğeni

2 Beğeni

3 Beğeni

Bence siz yine de öyle yapmayın, o bir kuruşların bazıları ile kitap alın ama çoğu ile 25-30 yıl sonrası için portföy yapın kendinize. :slight_smile:

1 Beğeni

Ben bu ara 2 kuruşun 2’sinide kitaba yatırdım İBB batırdı beni :joy:

1 Beğeni

3 Beğeni

Ülkemiz tarihinde hiç bu kadar alçalmamıştı, dedim, tarihinde hiç bu kadar alçak ve aynı zamanda karaktersiz ve budala insanlar tarafından yönetilmemişti. Ama halk da aptal, dedim, böyle bir durumu değiştiremeyecek kadar zayıf, şimdiki hükümeti oluşturan kişiler gibi güvenilir olmayan iktidar hırslısı kişilerin kapanına düşüyor. Herhalde bir sonraki seçimlerde de bu acıklı durum değişmeyecek, dedim…

Bitik Adam- Thomas Bernhard /s. 80

9 Beğeni