Beğendiğiniz Kitap Alıntıları

Kör Baykuş Sf 79 - Sadık Hidayet

2 Beğeni

Bayan Gogol ağaçların arasında onları hissedebiliyordu. Evsizleri. Açları. Sessiz ahaliyi. İnsanlar ve tanrılar tarafından terk edilenleri. Onlar sislerin, çamurların halkıydı; güçlerini yalnızca zayıflığın öte tarafından alan, inançları da evleri kadar dingildek ve el yapımı olan bir topluluk. Ayrıca şehir halkı. Büyük, beyaz evlerde yaşayan, güzel arabalarla balolara gidenler değil ama. Diğerleri. Hikayelerin hiç konu edinmediği kişiler. Çünkü, hikayeler, hayatları boyunca kaz çobanı olarak kalacak kaz çobanlarıyla veya daha fakir ve daha mütevazi bir şekilde ölmeye yazgılı fakir ve mütevazi ayakkabıcılarla ilgilenmezdi.

Cadılar Dışarıda / Terry Pratchett

3 Beğeni

Efendiler, sırası gelmişken aziz milletime şunu tavsiye ederim ki; bağrında yetiştirerek başının üstüne dek çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki öz mayayı çok iyi incelemeye dikkat etmekten, hiçbir zaman geri kalmasın!

Mustafa Kemal

Hatıratlarla Karşılaştırmalı Nutuk sf 866

8 Beğeni

Baudelaire: Il me semble que je serais toujours bien là où je ne suis pas. Başka bir deyişle öyle sanıyorum ki benim mutlu olacağım yer hep bulunmadığım yer olacaktır. Ya da daha açık söylemek gerekirse: Bulunmadığım yer; kendim olduğum yerdir. Ya da, iyice dobralaşırsak: Dünyanın dışında neresi olursa olsun.

Cam Kent / Paul Auster

3 Beğeni

Cennet beni istemiyor, cehennem de onu ele geçireceğimden korkuyor.

Balıkçı - John Langan

5 Beğeni

Youngju hayatın doğru cevaplara sarılarak yaşamak, kimi zaman o cevapla çarpışıp, o cevabı deneyimlemekten ibaret olduğunu biliyordu. Derken bunca zaman boyunca kucakladığımız o doğru cevabın aslında yanlış olduğunu fark ettiğimiz an gelirdi. O zaman, tekrar başka bir doğru cevaba tutunup yaşamaya devam ederdik. İşte bu bizim küçük, sıradan yaşamımızdı. Böyle böyle doğru cevaplarımız sürekli değişime uğrardı.

Hyunam-Dong Kitabevi / Hwang Bo-reum

2 Beğeni

3 Beğeni

3 Beğeni

5 Beğeni

2 Beğeni

3 Beğeni

Tüm kitabı paylaş da kurtul ben de ücretsiz okumuş olurum.

Açık ara favorilerinden olacak galiba yoksa sen nu kadar paylaşmazdın hocam.

2 Beğeni

Ben paylaşırım da telif izin vermiyor :joy:

Bayağı sevdim ben ama asıl yazarın Yedi Kartal Efsanesi serisini merak ediyorum.

2 Beğeni

3 Beğeni

Herkes en çok kendininkini beğendiğinden bir tek akla nazar değmezmiş derler.

Unutma Dersleri-Nermin YILDIRIM

3 Beğeni

3 Beğeni

Yapma Melihim bu kadar duygusalliga gerek yok

3 Beğeni