Robotlar şaka yapmaz. Sıfırıncı yasa bile şakayı mümkün kılmıyor. Yoksa bir dördüncü yasa var da biz mi bilmiyoruz. Elbette ciddiye alacağız.
Melih hep rahatsız edebilirsin hocam. Senin MASTER PLUS GOLD PLATIN ELIT kartın var bende. Ben yazı geldiği için şaka maksatlı yazdım.
Sağolasın, yok rahatsızlık vermemeye çalışırım olur mu öyle şey Her kitap da değil ama Ahmet Rasim kitabında çok beğendiğim cümleler, notlar, düşünceler oluyor, o yüzden paylaşıyordum ama gerçekten biz rahatsız oluyoruz denirse elimden geldiğince azaltmaya çalışırım. Ben, benim hoşuma gittiği için sizlerinde hoşunuza gidebilir diye paylaşıyorum, yoksa 1000k yetiyor bana
Bence kimse rahatsız olmuyor ama aynı kitaptan çokça alıntı gelince alıntıların kıymeti azalıyor gibi geliyor bana.
Mesela 20 tane alıntın var diyelim. Hepsini paylaşırsan içindeki 2-3 tane vurucu olan alıntı araya kaynayacakmış gibi hissediyorum. Yoksa şurada 3-5 tane alıntı paylaştın diye ibb reis harici rahatsız olacak yoktur.
Her kitapta değil de böyle çok sevdiğim bazı kitaplarda elimde olmadan çokça paylaşıyorum. Aslında bunu yapmamın 2 nedeni var. Birinci neden kendim için; arada bakıp hatırlamak. İkinci neden ise; paylaştığım alıntı belki senin ya da başkasının dikkatini çeker, meraklanır ve bende alıp okuyayım bu kitabı bir der diye düşündüğüm için. Bence İBB’nin ya da başka bir yayınevinin rahatsız olmaması lazım, onlar açısından da iyi bir şey gibi düşünüyorum. Ama çokça paylaşmamaya en azından dikkat edeceğim. 1000k’da kaydederim çoğunu ya da bir defter tutarım, buraya da ara ara paylaşım yaparım.
Sana hemen bir defter, bir dolma kalem ve bir mürekkep alalım. Yazım gereçleri konusunda dilediğin kadar paylaşırsın.
Ve öyleleri vardır ki bataklıklarında oturup kamışın arasından şöyle derler : “Erdem sessizce bataklıkta oturmaktır. Biz kimseyi ısırmayız, ısırmak isteyenin de yolundan çekiliriz ve her konuda fikrimiz bize dikte ettirilendir.”
Ve birisi öğretisi uğruna ateşin içinden geçse — neyi kanıtlar ki bu ! Önemli olan insanın kendi yangınından kendi öğretisini çıkarmasıdır.
Sıkıntılı yürek ve soğuk kafa: bu ikisinin buluştuğu yerde doğar o şiddetli rüzgâr, o “kurtarıcı”.
Acı çeken bir dostun varsa eğer, o zaman dinleneceği bir yatak ol acılarının, ama sert bir yatak, cephe yatağı : işte o zaman yararlı olursun ona.
Zerdüşt
Çünkü ben Hayri İrdal, her şeyden evvel mutlak bir samimilik taraftarıyım, insan her şeyi açıkça söylemedikten sonra neden yazı yazsın?
Bazen düşünürüm, ne kadar garip mahluklarız? Hepimiz ömrümüzün kısalığından şikâyet ederiz; fakat gün denen şeyi bir an evvel ve farkına varmadan harcamak için neler yapmayız?
Yaradılıştan amatördüm. İş olarak üstüme aldığım her şeyden çarçabuk sıkılıyordum. İçimde birdenbire bir yol
açılıyor ve ben elimdeki işten sessizce ona kayıyordum.
Saatleri Ayarlama Enstitüsü, Ahmet Hamdi Tanpınar
Her bir tebaasının ismini bilen, klanın ihtiyaçlarıyla kişilerin ihtiyaçlarını dengeleyebilen, yetkin ve adil bir adam olur, bir de tek becerisi balta sallamak olan bir vahşi. Ve her zaman olduğu gibi, baltalı adam kazanır.
ISIRGAN OTU VE KEMİK - T.KINGFISHER
'‘İnsanlar en cesur görünen liderlerin peşinden gider,’'dedi Dük. ‘‘Bu yüzden cesur gibi davranıyorum.’’ (S.146)
Dune - Frank Herbert
Her kim olursa olsun, her nerede bulunursanız bulunun, biri size: “Gazi Mustafa Kemal kimdir?” der demez, düşünmeye vakit bulmadan, “Türklüğün, benim, anamın, babamın kurtarıcısı, vatanımın hakiki evladı, insanlığın bir büyük hizmetkârıdır,” cevabını vermelidir.
İSTANBUL MEKTUPLARI - AHMET RASİM
İnsan neyi anlatabilir? İnsan insana, insanlara hangi derdini anlatabilir? Yıldızlar birbiriyle konuşabilir, insan insanla konuşamaz.
Fakat yalnızız. Bütün dünyada yalnızız.
Saatleri Ayarlama Enstitüsü, Ahmet Hamdi Tanpınar
Çok guzelmiş.
Arada kaç sayfa var Alper abi? Yani böyle peş peşe yapmadiysa bir elli sayfa filan sonra çaktiysa bunu çok ince işçilik. Dikaktsiz okurda farkedemez.
İlk alıntı 74. sayfa ikinci alıntı 76. sayfa.
50 sayfaya unutulur o detay. Hatta arada 15-20 sayfa olsaydı farkedeceğimi zannetmiyorum.