Beğendiğiniz Kitap Alıntıları

Ya tam Terry Pratchett isteğimin önüne “Zamanı Ancak Sen Durdurabilirsin” kitabıyla geçmiştim ki bunu atmışsın… Bu olmadı. :joy: Yine Diskdünya’ya bulaşacağım sonunda. Hof…

1 Beğeni

İnsanın dönüp dolaşıp Diskdünya okuyası geliyor zaten. Ne güzeller öyle. :joy:

41 kitap çok az… Tek sorun bu. :expressionless:

2 Beğeni

Evet, keşke daha uzun bir seri olsaydı ya da kitaplar daha kalın olsaydı. :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

“Nereye gidersen git, yanlış yapman gerekecek. Bu hayatın temel şartı, kendi kimliğine aykırı davranmak zorunda kalmak. Bir noktada, her canlının bunu yapması gerekiyor. Nihai karanlıktır bu, yaradılışın bozguna uğramasıdır; hayatla beslenen, evrenin her yanındaki lanettir bu.”

Androidler Elektrikli Koyun Düşler mi? - Philip K. Dick

11 Beğeni

Oysa perinin şarkı söylemesini bütün dünya durmuş dinliyordu. Stephen gökyüzünde yol alan bulutların durduğunu, uyuyan tepelerin kıpırdanıp mırıldandığını, soğuk pusların dans ettiğini hissetti. İlk kez dünyanın sağır olmadığını yalnızca birinin kendisiyle anladığı dilden konuşmasını beklediğini anladı. Perinin şarkısında yeryüzü kendisine verdiği adları hatırlıyordu.

Jonathan Strange ve Bay Norrell Cilt II - Susanna Clarke

3 Beğeni

Nasıl bir kitap, tavsiye eder misiniz? 21 Aralık d&r kampanyasından almayı düşünüyorum ama karar veremiyorum bir türlü.

Fantastik kitap denince beklentinizin ne olduğuna bağlı bence biraz. 1800lerin başındaki İngiltere’nin içine iki tane büyücü yerleştirmiş yazar, tarihi olaylar ve kişilere dokunmadan o dönemin içine yedirmiş kurgusunu. İki büyücünün birbirleriyle olan çatışmaları, İngiliz büyüsünün tarihi ve bir perinin tuhaf alışkanlıkları hoş bir hikaye çıkarmış ortaya ama durağan bulduğum kısımlar da olmadı değil. Bir şans verebilirsiniz diye düşünüyorum. :slight_smile:

1 Beğeni

Tarihe yedirilmiş kurguları severim aslında. Sanırım şans vericem. Teşekkürler cevap için.

2 Beğeni

Geralt, Yennefer’in gözlerinin içine baktı ; sıcaktılar. Bir zamanlar olfıpu gibi. Geralt başını eğip onu dudaklarından öptü. Sıcacık, yumuşacık ve hazırdılar. Bir zamanlar olduğu gibi.

Kader Kılıcı - Andrej Sapkowski

1 Beğeni

Rica ederim, iyi okumalar :slight_smile:

1 Beğeni

“Aynı zamanda şöyle de derler,” diye cevapladı Frodo: Akıl danışmaya elflere gitme; hem evet, hem hayır derler.
“Gerçekten öyle mi derler?” diye güldü Gildor. "Elfler iyice düşünmeden nasihat vermez pek; çünkü nasihat, bir bilgeden bir bilgeye verilecek olsa dahi tehlikeli bir armağandır ve her yol kötüye çıkabilir.

Karışık duygular içerisindeyim…
Tam 10 sene sonra yeniden Yüzüklerin Efendisi’ne başladım. Ve bu sefer kesinlikle sindire sindire okuyacağım. Çünkü bir daha okuyacağımı zannetmiyorum.

7 Beğeni

…bizim milleti bilirsin; bugün duyar dinler, yarın unutur gider. Bana soracak olursan sen gönlünü ferah tut. … Hatta, birkaç gün ortaya çıkmasan seni bile unuturlar. Ama gerçekten de böyledir. Bizimkiler her şeyi hemen unutur. O nedenle de keyiflerine diyecek yoktur. Şimdi mesela gece oldu ya. Karanlık çöktü. Göz gözü görmez oldu. Bunlar zannederler ki, göz görmeyince buralarda zaten bir şey de yoktur. Neyse ki, sabah olunca, gözünü sevdiğim güneş çıkıp da dağı taşı aydınlatınca, vaaaay, diye birbirlerine sarılırlar. Meğer her şey yerli yerindeymiş.

Köpekler İçin Gece Müziği - Faruk Duman

1 Beğeni

Georgi Gospodinov - Hüznün Fiziği

3 Beğeni

Hoş kokulu bir meltem bir kez daha denizin yüzeyinden havalandı. Kumsalda bir büyücü dolanıyordu, ama kimsenin ona ihtiyacı yoktu
Douglas Adams / Hayat Evren ve Her Şey

8 Beğeni

Eduardo Galeano - Zamanın Ağızları

5 Beğeni

“Bu akşam endişe içinde ayların batmasını seyredeceğinin, sonra da gün ağarana kadar endişelenmeyi sürdüreceğinin bilincindeydi. Sonra da günlük angarya işlerin zamanı gelecekti ve o işlerin arasında yeni bir tanesi daha olacaktı: endişelenmek.”

Uzun Dünya, Stephen Baxter-Terry Pratchett

4 Beğeni

“Vahşi nedir?” dedi. “Etrafına bakma zahmetine girmeyip dünyayı değiştirebileceğini göremeyen kişidir.”
-Sivrisinek Sahili, Paul Theroux

“Hay Allah, sen bilirsin! Gel de yaşa bu aptallar içinde!”
-Açlık, Knut Hamsun

Neden bu güzel ülkeyi bırakıp o Kansas dediğin, kurak, gri yere gitmek istediğini anlayamıyorum."
“Beynin yok da ondan,” diye yanıtladı kız.“Biz etten kemikten yapılmış insanlar, güzel bir ülkede yaşamaktansa, ne kadar bunaltıcı ya da gri olursa olsun evlerimizi tercih ederiz.Ev gibisi yoktur.”
Korkuluk içini çekti. “Tabi ki anlayamıyorum.” dedi. “Sizin başlarınızda, benimki gibi samanla dolu olsaydı, güzel yerlerde yaşardınız ve Kansas’da hiç kimse olmazdı. Beyinlerinizin olması Kansas için büyük bir şans.”

-Oz Büyücüsü, L. Frank Baum

Aklıma önceki gece tümünü okuduğum Bokonon’un On Dördüncü Kitabı geldi.On Dördüncü Kitabın başlığı şöyledir:
"Son Bir Milyon Yılın Deneyimleri Göz Önüne Alındığında Aklı Başında Bir İnsan İnsanlık İçin Ne Umut Besleyebilir?
On Dördüncü Kitabı okumak pek uzun sürmez.Yalnızca bir kelime ve bir noktadan ibarettir:
“Hiç.”

-Kedi Beşiği,Kurt Vonnegut

“Kitap bir limandı benim için.Kitaplarda yaşadım.Ve kitaptaki insanları sokaktakilerden daha çok sevdim.”
-Bu Ülke, Cemil Meriç

6 Beğeni

Denizde susuzluktan ölen biri gibiydim.

Olağanüstü Bir Gece - Stefan Zweig

3 Beğeni

Gazetelerde yalnızca gerçeğin basılmasının ardından bütün iş alanlarında öyle değişiklikler yaşanmıştı ki. Sanki bir tür dalgınlık hali içinde yaşıyormuşuz da hiçbir şey hakkında gerçeği bilmiyormuşuz gibi gelmeye başlamıştı. Gerçekleri öğrenir öğrenmezse elbette çok farklı davranmaya başlamıştık.

Sarı Duvar Kağıdı (Ben Cadıyken) - Charlotte Perkins Gilman

1 Beğeni