Beğendiğiniz Kitap Alıntıları

“İnsanların genellikle ne yaptıkları, yasaklardan çıkarılabilir,” dedi Belbo. “Günlük yaşamları hakkında kabaca bir fikir edinilebilir.”

Umberto Eco - Foucault Sarkacı

5 Beğeni

Çizgilerle Psikoloji: Yeni Başlayanlar İçin İnsan - Grady Klein, Danny Oppenheimer

4 Beğeni

Biliyorum; sevgili olmak, okunmamış bir kitap gibi güzeldir; kitabın sayfalarını açarken ki duygu düğün, eşlerin yazım hataları karşısındaki inancı evliliktir.

Op Oloop- Juan Filloy

1 Beğeni

-Biliyorum beyim sen de onlardansın emme.
-Onlar kim?
-Aha, Mustafa Kemal Paşa’dan yana olanlar…
-İnsan Türk olur da, nasıl Kemal Paşa’dan yana olmaz?

Yaban - Yakup Kadri Karaosmanoğlu

10 Beğeni

Sahiden, ne çok gülmüşümdür, keskin pençeleri olmadığı için kendilerini iyi zanneden zayıflara!
~
Asıl yüzlerinizden daha iyi bir maske taşıyamazdınız, siz şimdinin insanları! Kim – tanıyabilirdi ki sizi!

Nietzsche - Böyle Buyurdu Zerdüşt

11 Beğeni

Çizgilerle Psikoloji: Yeni Başlayanlar İçin İnsan - Grady Klein, Danny Oppenheimer

2 Beğeni

“Başkalarını bilen kimse bilgili,kendini bilen kimse bilgedir.Başkalarını yönetmek kuvvetdir,kendini yönetmek iradedir.” Laozi

2 Beğeni

Bu kitabı alıp eve göndermiştim, burada her paylaştığınızda daha bir hevesleniyorum. :grinning:

1 Beğeni

Çok hoşuma gitti benim. Biraz yavaş okumaya çalışıyorum anlatılanları üstünkörü geçmemek için. Zaten insan psikolojisine dair genel başlıkları basit bir üslupla ve eğlenceli bir şekilde anlatmışlar. Umarım siz de seversiniz. :slight_smile:

1 Beğeni

Aslında ben kendimden çok kardeşlerim için almıştım, zaten psikoloji ile ilgili bir bölüm okuyorum ama bir kaç sayfaya göz atınca benim için de güzel bir okuma olacak gibi hissettim.

1 Beğeni

Söylemekten daha çok sevdiğim tek bir şey var, o da dinlemek,…ya da okumak.

Sesler / Ursula K. Le Guin

7 Beğeni

“Eğer ortalık aydınlanacaksa, o zaman geçmişteki karanlığın da bir suçlusu bulunacak demektir. “

Walter M. Miller Jr. - Leibowitz İçin Bir İlahi

5 Beğeni

“Ben eğitimli bir serseri olmak istiyorum, zayıflıktan doğan bir serseri değil. Yaşamımda zayıflıktan doğan hiçbir şey yapmak istemiyorum -başka bir şey olamadığım için serseri olmak- bu benim yolum değil. İlk önce dünyaya istediğim her şeyi olabileceğimi, ama yine de -güçlü olduğum için- serseri olmayı seçtiğimi kanıtlamak istiyorum. O zaman serseri olsan da saygı görürsün, çünkü saygıdeğerliğin yeteneklerinle, mesleğinle ilgisi yoktur; saygıdeğerlik güçle, açıklıkla, zekâyla hareket etmekle ilgilidir.”

Osho, Provokatör Mistik

7 Beğeni

“Cehalet kraldır. Onun tahtından indirilmesi birçoklarının işine gelmez. Birçokları bu karanlık monarşi sayesinde parasına para katar. Onlar cehaletin maiyetidir ve onun adına insanları dolandırıp yönetir ve bu arada kendileri daha da zengin olup güçlenir. Okuryazarlıktan bile korkarlar, çünkü yazılı söz düşmanlarını bir araya getirebilecek yollardan birisidir. Silahları keskince bilenmiştir ve onları ustalıkla kullanırlar. Çıkarlarının tehdit edilmekte olduğunu hissettiklerinde dünyaya savaşı dayatacaklar ve bunu izleyen şiddet bildiğimiz şekliyle toplumsal yapı tamamen harap oluncaya dek sürecek ve yerini yeni toplum alacak. Üzgünüm. Ama ben böyle görüyorum.”

Walter M. Miller Jr. - Leibowitz İçin Bir İlahi

4 Beğeni

Hayattan aldığımız her zevki ona muadil bir ıstırapla ödediğimizi bildiğim için hiçbir şeyden yüzde yüz saadet ümit etmiyor ve yüzde yüz felaketten korkmuyordum.
Bir Tereddüdün Romanı- Peyami Safa

10 Beğeni

Bir insanı tamamıyla tanımak için bazen asırlar bile yetişmez, kafi derecede tanımak için bazen bir an tanımak bile yetişir. Bana lazım olduğu kadar sizi tanıyorum.
Bir Tereddüdün Romanı - Peyami Safa

8 Beğeni

Karım, doktor Paoli’den o gece herkes kadar yiyip içebilmem için izin almıştı. Hemen sonrasında benden alınacağı uyarısı, bu özgürlüğü daha da değerli kılmıştı. Ve ben de tam olarak, evin anahtarı kendisine ilk defa verilmiş genç kızlar gibi davrandım. Yiyip içiyordum, açlık ya da susuzluk yüzünden değil, özgürlüğe duyduğum istek yüzünden. Her lokma, her yudum bağımsızlığımın beyanı olmalıydı. Her bir lokmanın gerektirdiğinden daha fazla açıyordum ağzımı, şarap şişeden akıp taşırana kadar dolduruyordu bardağı ve bardaktan sadece çok kısa süreliğine ayrılıyordum. Hareket etme isteği duyuyordum ve orada, o sandalyede çakılıp kalmış olduğum halde, zincirinden kurtulan bir köpek gibi koştuğum ve zıpladığım hissine kapılmıştım.

Cömert Şarap - Italo Svevo

“Bindiler de çektiler gittiler, o iyi insanlar, o dünya güzeli atlara… O yiğitler, o her birisi kaplan örneği şahinler, o ceren gibi atlara bindiler de başlarını aldılar gittiler. Bir daha, bir daha hiç gelmeyecekler. Hiç, hiç, hiç! Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.”

Yaşar Kemal, Demirciler Çarşısı Cinayeti

3 Beğeni

Gorki - Klim Samgin’in Hayatı

1 Beğeni

“Aslına bakarsan hâlâ anlamadım şey, insanın tehlikesini bilerek bir suçu işledikten sonra itiraf etme cesaretini bulamayışıdır. İtirafı engelleyen bu basit korkuyu her türlü suçtan daha zavallıca buluyorum.”

Korku - Stefan Zweig

10 Beğeni