Beğendiğiniz Kitap Alıntıları

Şimdi ya da yirmi yıl sonra olsun, ölecek olan hep bendim. O anda yapmakta olduğum muhakemede beni bir parça rahatsız eden şey, yirmi yıl daha yaşamak düşüncesinin içimde yarattığı o korkunç hamleydi.
Albert Camus - Yabancı

7 Beğeni

Kılıç gövdeye öylesine güçlü girdi ki, şimdiye kadar kimse çıkartamadı. Sporcular, makineciler, filozoflar, hekimler, sıray­la, türlü türlü yöntemler denediler. İnsanın yaptığı kötülüğün, bir daha bozulmadığını bilmiyorlardı!

Moldoror’un Şarkıları-Comte De Loutramount

2 Beğeni

Nasıl bir dünya bu… … … Ne gülünç bir dünya. Herkes şaka yapıyor. Hem de herkes aynı şakayı yapıyor.

Tanrı Olmak Zor İş

4 Beğeni

Ulu Taborlin

Uyandım. Sıcak ve kuruydum. Hava karanlıktı.
Tanıdık bir sesin soru sorduğunu işittim.
“Oydu. Her şeyi o yaptı,” dedi Marten’in sesi.
Bir soru.
“Asla söylemem Den. Tanrı’ya yemin ederim ki asla. Düşünmek bile istemiyorum. Elinden gelirse ondan öğren.”
Bir soru.
“Görsen anlardın. Başka bir şey bilmek istemezdin. Sakın ona karşı gelme. Öfkesini gördüm. Söyleyeceklerim bu kadar. Ona karşı gelme.”
Bir soru.
“Vazgeç Den. Adamları tek tek öldürdü. Sonra biraz dellendi. O…hayır. Sadece şu kadarını söyleyeceğim: galiba yıldırım çağırdı.
Tanrı’nın ta kendisi gibi.”
Ulu Taborlin gibi,diye düşündüm. Ve gülümsedim. Ve uyandım.

Bilge Adamın Korkusu - Patrick Rothfuss

1 Beğeni

Okumaya devam ettiğim Sabahattin Kudret Aksal’ın Gazoz Ağacı öykü kitabından şu cümleler çok hoşuma gitti.

Aklımıza takılan bir şey ister önemli ister önemsiz, bütün düşüncemizi durdurur, gücümüzü kesiverir. İnsanın düşüncesi, yaşama gücü duruverir orada. Akan bir suyun birdenbire durması gibi.O kadar birdenbire, o kadar kesin.” (s.58, Sokakta Opera)

Kocaman kentte isteksizliğimin nedenini bilen kimse yok mu? Neden olmasın? Vardır elbet. Bir duyguyu o duygu kiminle başlamışsa o anlar ancak.” (s.61, Sokakta Opera)

İnsanların benden uzaklaşırken alıp götürdükleri, yaklaşırken de getirmedikleri bir şey vardı ki adını bulabilmek için neler vermezdim.” (s.64, Çekirdek)

Ne tuhaf, insan yaşadığı günlerden bıkıyor, bir başka türlüsünü yaşamak istiyor, ondan da tad almıyor bazen.” (s.75, Bir Başka Türlüsü)

5 Beğeni

‘Bizim Olan Sokaklar’ öyküsünün son cümlesi, en beğendiğim cümlelerden biri. Ritmi ve hüznü hoşuma gidiyor.

Ne olduğunu yazmayayım da merak etsin herkes :smile: En beğendiğim öykü kitaplarından biridir zira. Pek bahsi açılmıyor.

2 Beğeni

Sadece sınavlarda biliyoruz ama öyküleri çok içten ve samimi, ben de bunca yıl okumadığım için pişman oldum.

1 Beğeni

Bitli şair yok ortalarda. Arandım. Bahçede darı dağıtıyor güvercinlere.
‘Ne yapıyorsun, yarın sınav cebirden.’
‘Kuşlar, kuşlar daha önemli. Merak etme hazırım ben.’
Kör topal sınıf geçmişti geçen yıl. Öfkemi tuhaf bir gülümsemeyle karşıladı. ‘Anlarsın bir gün. Git başımdan şimdi.’

Siyah-Beyaz (Vüs’at O. Bener)

2 Beğeni

Hideo bir adım yaklaştı. "Peki bizi insan yapan şey neymiş tam olarak? Öldürmeyi ve tecavüz etmeyi seçmek mi? Savaşmak, bombalamak, yok etmek mi? Çocukları kaçırmak mı? Masumları silahla vurmak mı? İnsanlığın elinden alınması gereken parçası bu mu? Demokrasi bunların hepsini durdurmayı başarabildi mi? Zaten kanunlar yoluyla bunlarla savaşmaya çalışıyoruz ama kanun uygulayıcıları aynı anda her yerde olamıyor. Her şeyi göremiyorlar. Peki ya ben görebilirsem? (…)

Warcross - Marie Lu

4 Beğeni

Oysa zaman değişkendir. Bir saat her zaman bir saat sürmez. Bunu en iyi ayyaşlar ve uyuşturucu bağımlıları bilir. Uyuyamadığınızda, göreceklerinizden korktuğunuz için başınızı çevirip bakamıyorsanız saatler uzar. Zaman keskin dişlerini beyninize geçirir.

Stephen King - Doktor Uyku

7 Beğeni

“Parmağına yüzük takacağım bir kadın ona ‘alyans’ dediği gün benden ayrı düşebilirdi. ‘Nişan yüzüğü’ hatta ‘nikah’ yüzüğü kelimelerinin 'şan’lı veya mukaddes güzelliğini bu kadar çiy bir firenkçe ile değiştiren kadına elbette bağlanamazdım.”

Türkçenin Sırları (Nihat Sami Banarlı)

2 Beğeni

Ruhu pazar yerine dönmüş biri için hayat sûk demektir.

Dune Tanrı İmparatoru

sûk : Çarşı,pazar, alım satım yeri

7 Beğeni

Bilinmeze dogru gidiyorum. Bunlar benim son satırlarım. Elveda sizler, tüm bu sayfaları birlikte yaşadığım, ruh hastalığına yakalandığımı paylaştığım, kırılmış son vidama, ufalanmış son zembereğime kadar tüm içimi açtığım meçhul, sevgili okuyucularım, elveda.
Ben gidiyorum.
BİZ

5 Beğeni

… bir şeyi bildiğini düşünmenin, aslında öğrenmenin önündeki en büyük engeli oluşturduğunu söylememiş miydim?

Lord Leto
Dune Tanrı İmparatoru - Frank Herbert

Kendi haklılıklarına inanan insanları konuşarak ikna etmeye asla kalkışma!

Lord Leto
Dune Tanrı İmparatoru - Frank Herbert

17 Beğeni

Yorgunum. Ah, öyle yorgunum ki. Bir uyuyabilsem… gerçekten uyuyabilsem.

Dune Tanrı İmparatoru

1 Beğeni

‘’ Belki de bir ağacı öldürdüklerinde tekrar canlanacağını düşünüyorlardır.!’’

[Ursula K. Le Guin - Dünyaya Orman Denir]

6 Beğeni

“…o yıl okuduğum romanlar kitabi bilgi anlamında hayatım boyunca aldığım tek gerçek eğitim oldu.Bu sayede zihnimin işleyişinde bir değişim meydana geldi.Hayatım normal ve makul gelişseydi muhtemelen edinemeyeceğim farklı, sorgulayan bir bakış kazandım.Fakat -bunu anlayabilir misiniz bilmiyorum- aslında beni değiştiren, bende gerçekten etki bırakan şey okuduğum kitaplardan çok sürdüğüm hayatın kokuşmuş anlamsızlığıydı.”
Boğulmamak İçin / George Orwell

3 Beğeni

… biz acaba nasıl görünüyoruz bu keferelere?

Biz mi? İngilizlere Hintli, İtalyanlara Habeş, Fransızlara Cezayirli, Japonlara Çinli gibi görünürmüşüz… Bir Alman subayı arkadaş söylemişti.

Ya Amerikalılara, Almanlara…

Amerikalılara Kızılderili gibi geliyorsak hiç şaşmam, Almanlara Yahudi gibi görünüyoruzdur.

Yorgun Savaşçı – Kemal Tahir

*Kefere: Kâfirin çoğul şekli, Müslüman olmayanlar

6 Beğeni

Bir acımasız neşter yoklar onun sık çalılıklarını. Uzun bir kargış hırıltısı salar bulunç; çünkü, amansız yaralar almıştır ar perdesi. Alçalma! Açıktır kapımız Göksel Haydut’un merakına. Hak etmedim bu alçakça işkenceyi, seni, iğrenç casusu nedenselliğimin! Varsam, bir başkası değilim. Kabul etmiyorum bu anlaşılmaz çoğulluğu kendi varlığımda. Yalnız olmak istiyorum kendi kanıtımda. Özerklik… Yoksa su aygırına dönüştürsünler beni. Yok et kendini yerin altında, ey arsız iz, ve artık çıkma yabanıl öfkemin karşısına. Öznelliğim ve Tanrı, bir beyin için ikisi çok fazla.

Moldoror’un Şarkıları-Comte De Lautramount

Madam Ortans ölüm döşeğindeyken Girit’in ileri gelenlerinden biri geliyor, “Bugüne kadar senin hakkında ileri geri konuştuysam kusura bakma, insanız affet,” diyor. Ölüm döşeğindeki ihtiyar bir fahişeye söylüyor bunu. Onun affetmesi mühim çünkü. Tanrı zaten affeder, konsepti bu, bağışlayıcı olmak. Ama en güçsüz olanın konsepti bu değil, onun elinde tek silah var, affetmemek.

Zorba kitabından Emrah Serbes değerlendirmesi.

3 Beğeni