Beğendiğiniz Kitap Alıntıları

Acı veren düşüncelerin üstesinden gelmenin en iyi yolunun, elinden geleni ardına koymamaları için onlara meydan okumak olduğunu; yorulana kadar yalan söylemelerine, kalbini kemirmelerine izin vermek gerektiğini sonradan öğrendim.

Fantastes George MacDonald

7 Beğeni

Burada (Disneyland) Amerika’nın sahip olduğu tüm değerler minyatürleştirilmekte ve çizgi filmler aracılığı ile çoğaltılarak, yüceltilmektedir. Tıpkı içi doldurularak süs eşyasına dönüştürülen ölü ve vahşi hayvanlar gibi.

Jean Baudrillard - Simülakrlar ve Simülasyon

2 Beğeni

Zamanın her anında geçmiş, bugün ve gelecek bir aradadır. Her anın içinde sonsuzluk vardır. Anlıyor musun?
“Hayır.”
“Olsun.”

The Witcher - Gölün Hanımı

7 Beğeni

“Ortada ordu olmayınca, Mustafa Kemal ne yapabilir?”
“Orasını bilmem ama, bir şey yapabilirse, bunu başka hiç kimse Mustafa Kemal’den daha iyi yapamaz.”
“İstanbul’da da birçokları böyle diyor…”

Yorgun Savaşçı - Kemal Tahir

6 Beğeni

Şu her şeyi bilme merakı aslında hayatı zorlaştırmaktan başka şeye yaramıyor.

Kötü Adamın On Günü - Mehmet Eroğlu

2 Beğeni

İnsanın her şeyden, kendisinden bile kuşku duymasının ne demek olduğunu bilemezsiniz.

Dracula / Bram Stoker

4 Beğeni

Kısacık bir öykü. Kapan adlı kitaptan. (Vüs’at O. Bener)

2 Beğeni

İnsanlığın insanlık hakkında ileri sürdüğü saçmasapan fikirler arasında hiçbiri, iyi evlerde oturanların, iyi ısınanların ve iyi beslenenlerin, fakirlerin alışkanlıkları hakkında varsayımları kadar ileri gidemez.

Zengin adam ne zaman fakirler hakkında onların kendileri açısından şanslı olduğuna dair bir şeyler bunu …… olarak -kelimeyi telaffuz etmeyeceğim- değerlendireceğim.

Toplu Öyküler - Herman Melville

3 Beğeni

“Öyle birini, yani size sarıldığı zaman hiç düşünmeksizin gözlerinizi dünyaya kapayabileceğiniz bir kişiyi bulabilirseniz, kendinizi şanslı sayın. Sadece bir günlüğüne, hatta bir dakikalığına bile olsa.”

Rüzgarın Adı - Patrick Rothfuss

9 Beğeni

“Bizler kocaman bir romanın içinde yaşıyoruz. Özellikle yazar, romanına kurgusal bir içerik bulmaya gitgide daha az gereksinim duyuyor. Kurgu zaten önünde. Yazarın görevi gerçeği icat etmek.”

Çarpışma, J. G. Ballard

4 Beğeni

Zeki, stratejik bir lider -yani dâhi- uzun bir zaman dilimi içinde diğer liderlerin gelecekte yöneteceği başarılı harekâtlar için gerekli koşulları yaratır. Dâhi kişi onlarca, belki yüzlerce yıl sonrasının olaylarını etkiler ve belirler.

İşte Atatürk böyle bir liderdi. Bir asker ve devlet adamı olarak olağanüstü kariyeri öngörü, geleceği etraflıca gözünde canlandırma, karmaşık analizler yapma ve bunları eyleme dönüştürme konusunda sayısız dersler içeriyordu. Üstelik bu özelliklerin hepsini kararlı bir fiziki ve moral cesaret desteklemişti.

Atatürk (Modern Türkiye’nin Kurucusu Dâhi Generalden Liderlik Üzerine Dersler) – Austin Bay

3 Beğeni

Çalılıkların içinde yatan askerler sol taraflarında yaklaşık 850 metre yüksekteki zirvesine baktıkları zaman tek bir ağaç gördüler. Ağacın yanında duran bir adama durmadan haberciler gelip gidiyordu. Bir Avustralyalı subay ona ateş etmesine rağmen çalılıklar yüzünden mermilerin nereye gittiği görünmüyordu. Tepedeki subay da hiç kıpırdamadan duruyordu. (*)

C.E.W Bean – Offical History of Austrafia in the War of 1914- 1918 cilt 1

Atatürk (Modern Türkiye’nin Kurucusu Dâhi Generalden Liderlik Üzerine Dersler) – Austin Bay

1 Beğeni

Esasen Türkiye’de dil işlerine karışan “sinsi bir zümrenin” yapmak istediği de bu değil midir? Türk çocuklarını hatta Yahya Kemal’in, Akif’in şiirlerini okuyamayacak hale getirip onları bizden, mazimizden, bizim büyüklüğümüzden uzaklaştırmak değil midir?

Türkçe’nin Sırları

4 Beğeni

… İyilik yapmak adına her şeyi yasaklamak isteyen toplumdan artık tiksiniyordu. İçten pazarlıklı, mide bulandırıcı, vicdanları rahatlatmak için başvurulan bu en berbat diktatörlüğe asla ortak olmayacaktı.

Son Av - Jean-Christophe Grange

5 Beğeni

“Pek çok insan hayata bakar, ama onu yaşamaz. Onların gördükleri hayatın kendisi değil, sadece gölgesidir.”

“On beşime geldiğimde karşılıksız bir aşka tutuldum ve bunun acısıyla bir ton sirke içerek romantik bir yoldan intihar etmeyi düşledim. Aşkımdan intihar etmenin beni mezarımda uçuk ve ilginç, solgun ve şiirsel göstereceğini düşünmüştüm. Ama on altıma geldiğimde daha görkemli bir ölümde karar kıldım. Ölene kadar dans edecektim.”

Dans Edemeyeceksem Bu Benim Devrimim Değildir, Emma Goldman

5 Beğeni

Witcher- Gölün Hanımı

İnsanoğlunu Altın Yol’umdan geçirmek üzere yola çıktığımda onlara hiç unutmayacakları bir ders vereceğime söz verdim. İnsanların sözleriyle inkar etseler de eylemleriyle sürekli doğruladıkları temel bir şey var. Barış adını verdikleri huzur ve güvenlik ortamını bulduklarında kıvrım kıvrım kıvranırlar. Nasıl da canları sıkılır. Onlara şimdi bir baksanıza. Ben bu sözleri kaydederken neler yaptıklarına bakın. Pöh! Onları binlerce yıl barış içinde yaşamaya zorladım; kaosa kaçmak için ellerinden geleni yapıyorlar ama nafile. İnanın bana, Leto’nun Barışı’nı asla unutmayacaklar. Bundan sonra, huzur ve güvenlik aramaya kalkışmadan önce iyice düşünüp taşınacak ve gerekli hazırlıkları yapacaklar.

Dune - Tanrı İmparatoru

7 Beğeni

Hayat bize yaşamayı sürdürmemiz için sebepler vermez. Ona saygı duymayı da öğretmez. Bu anlamları ancak biz yaratabiliriz.

CHENOEH - II.Leto ile sohbetler

Dune Sapkınları

6 Beğeni

Delilik bazıları için bekler, diye fısıldadı Lews Therin. Diğerlerinin içine gizlice girer.

Hançer Yolu

12 Beğeni

‘’-Ne düşündüğümü söyleyeyim mi sana?Bence biz kör olmadık,biz zaten kördük.
Gören körler mi?
-Gördüğü halde görmeyen körler.’’
Jose Saramago-Körlük

10 Beğeni