Beğendiğiniz Kitap Alıntıları

“Cahilsin; okur, öğrenirsin. Gerisin; ilerlersin. Adam yok; yetiştirirsin, günün birinde meydana çıkıverir. Para yok; kazanırsın. Her şeyin bir çaresi vardır. Fakat insan bozuldu mu, bunun çaresi yoktur.”

Ahmet Hamdi Tanpınar | Mahur Beste

11 Beğeni

Çok yorgunum, ama uyumak istemiyorum. Yapacağım çok şey var, hayatın sonsuza dek süreceğini sandığım günlerde hep ertelediğim şeyler bunlar, sonra hayatın yaşanmaya değmeyeceğine inanmaya başlayınca da unuttuğum.

Paulo Coelho- Veronika Ölmek İstiyor

8 Beğeni

“Özgürlüğüm bir Tanrı benim için, bir Tanrı. Ve yaşamım, geri kalan her şeyimle onun altında, makineleşmiş bir katılıkla akıp gidiyor. Bir yokluk, bir hiç olmanın gururlu ve karanlık hayali, her an olduğumdan başka bir şey olma arzusu.”

Akıl Çağı | Jean-Paul Sartre

6 Beğeni

‘‘Bazı insanların yüzüne bakmak, onlardan kuşkulanmak için yeterlidir.’’
Sefiller - Victor Hugo

14 Beğeni

“Düşler dünyasına dalıp gerçek dünyayı, yaşamayı unutmak doğru değildir, unutma bunu.”

• Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore
5 Beğeni

“Çünkü,” dedi Koralin, " Bir şeyi korkmana rağmen yapıyorsan, bu cesurcadır."

Koralin - Neil Gaiman

11 Beğeni

Hep böyledir zayıf insanların doğası: kendi yollarında kaybederler kendilerini. Ve sonunda yorgunlukları bile sorar: “Niye gidiyorduk ki yollarda! Her şey aynı!”

Nietzsche - Böyle Buyurdu Zerdüşt

14 Beğeni

“Hiç kimse intihara karar vermez. İntihar bazılarına mahsustur. Onların yaradılışında vardır. Herkesin yazgısı alnına yazılmıştır. İntihar da bazı kimselerle birlikte doğmuştur. Ben, yaşamı sürekli alaya aldım. Dünya, tüm insanlar, gözümde bir oyuncak bir rezillik, boş ve anlamsız bir şeydir. Uyumak, bir daha uyanmamak istiyorum, rüya görmek de istemiyorum.”

Diri gömülen - Sadık Hidayet

7 Beğeni

“Kendinizi buraya kapatabilirsiniz, ama dünyayı sonsuza dek dışarıya hapsedemezsiniz.”
Yüzüklerin efendisi: Yüzük kardeşliği

10 Beğeni

‘‘Bu dünyada insanların korktuğu tek şey öğrenmekti. Acıyı, susuzluğu, açlığı ve üzüntüyü öğrenmek onların uykularını kaçırıyor, bu yüzden daha rahat döşeklere, daha leziz yemeklere ve daha neşeli dostlara sığınıyorlardı. Dünyaya olan kayıtsızlıkları bazan o kerteye varıyordu ki, kendilerine altın ve gümüşten, zevk ve safadan, lezzet ve şehvetten bir alem kurup, keder ve ızdırap fikirlerinin kafalarına girmesine izin vermiyorlardı.’’

Puslu Kıtalar Atlası // İhsan Oktay Anar

13 Beğeni

“Seni yüreğimde canlandırarak öldürdüm.”
Şeker Portakalı- José Mauro de Vasconcelos
Güç ihtiyacın ürünüdür, güvenlik güçsüzlüğü artırır.
Zaman makinesi-H.G.Wells

10 Beğeni

“Her millet, layık ol­duğu idareye ve devlet adamlarına sahip olur.”

Beyaz zambaklar ülkesinde.

10 Beğeni

“Seninle böyle yan yana otururken geleceğimi düşünmek bile bana dayanılmaz bir acı veriyor.Çünkü gelecek demek benim için yalnızlık, gereksiz varoluş, bayat bir yaşantıdan başka bir şey değil. Ve işin en acısı, gerçek hayatta seni tanıyıp, seninle mutlu anlar yaşadıktan sonra, ben artık nasıl rüya görebilirim?”

Dostoyevski - Beyaz Geceler

13 Beğeni

İçine girdiği dünyaya en azından görsel olarak uyum sağladığını düşünüyordu. Ama belki de bir insanın hayatının nerede geçtiğini gizlemesi sandığından zor, diye düşündü. Ne olduğunuzu hem içinizde hem de dışınızda taşıyorsunuz.

John Katzenbach - psiko analist

10 Beğeni

Geliriniz belli bir seviyenin altına düşer düşmez insanların kendilerinde size vaaz verme ya da sizin adınıza dua etme hakkını bulmaları çok ilginç.

George Orwell - Paris Ve Londra’da Beş Parasız

13 Beğeni

“Geleneksel dönemine göre yeni Türkiye tarihinde ve toplumunda erkek çocuk çok ileri yaşlara kadar evden bir türlü kopamaz oldu ve bunun tesirleri görülmektedir. Kendi başına ayakta duramayan bir erkek veya kız çocuk, arzu edilen bir toplum üyesi değildir. Bunu, işlek ve rasyonel bir cemiyet bağlamında söylüyorum.”

• İlber Ortaylı - Gazi Mustafa Kemal Atatürk
2 Beğeni

‘‘Kendi başıma bir dünya olduğum halde, olayların akışı içinde sadece bir toz zerresi olduğum doğru, ama hiçbir şey beni bir toz zerresi gibi düşünmeye zorlayamayacak.’’

Stanıslaw Lem, Dönüşüm Hastanesi

12 Beğeni

“Milyoner olmadığımıza, hatta zengin olmamız imkan ve ihtimali bulunmadığına göre, bari yaz günleri taşlar üstünde ve gölge köşelerde serin ve rahat uykuya yatabilsek, mütevazi terzilerin taksitle yaptıkları elbiseleri kirletip, ütüsünü bozmak üzüntüsünden olsun kurtulsak!”

İstanbul Yazıları/Nahid Sırrı Örik.

4 Beğeni

“İçerdeki gözyaşları dışarı akandan daha fenadır.”

• Stefan Zweig - Korku
3 Beğeni

“Bir şeyi yazdığında bütün dikkatini ona verirsin. Bir şey düşünüp başka bir şey yazmak neredeyse olanaksızdır. Yazmak, niyet ve arzularını birbirine hizalamanı sağlar.”

Karanlık Madde - Blake Crouch

3 Beğeni