Beğendiğiniz Kitap Alıntıları

Güç bir durumdayım ama yine düzlüğe çıkacağım. Siz de lütfen durumumu olduğundan da güçleştirmeyin.

Dönüşüm - Franz Kafka

5 Beğeni

Kanunlar ve görevler din çatısı altında birleştiğinde, insan asla tamamen bilinçli olamaz, asla kendinin tamamen bilincine varamaz. Asla tam bir birey olamaz.
(s.548)
Frank Herbert, Dune

7 Beğeni

Maymunun bir yardımı dokunmadı. Minibüsün tepesinde oturmuş, yaşayan ölülerin kendi sonlarına dalışını izliyordu. Yüz ifadesi huzurluydu ve bakışları zekiceydi, sanki durumun vahametini anlıyordu. Bana dönüp de, “Bu, savaşın dönüm noktasıl Sonunda onları durdurduk! Sonunda emniyetteyiz!” demesini istedim ama onun yerine … ……. … ortaya çıktı ve suratıma işedi.

Dünya Savaşı Z - Max Brooks - Sayfa 159

3 Beğeni

Bütün devletler sürekli yinelenen bir sorundan mustariptir: Güç, ruh hastası insanları çeker. Mesele gücün insanları yozlaştırması değil, yozlaşabilecek insanları mıknatıs gibi çekmesidir. Böyleleri şiddet yoluyla sarhoş olma eğilimindedir, ki bu duruma çabucak bağımlı olurlar.

Dune Rahibeler Meclisi - Frank Herbert
Sayfa 75

7 Beğeni

Evrenin düzeni olduğuna dair bir kanıt bulamadığımdan dolayı beni rahatlatan tek șey anarşiyi kabul etmek. Böylece kaostan zevk alyorum ve korkusuzca hepimizin en başından beri lanetli olduğumuza inanıyorum; kısa yaşantımız hem anlamsız hem de lanetli. Terk edilmekten beter olduğumuzu kabul edebiliyorum. Çünkü hiçbir zaman zaten bizi terk edecek bir şey yoktu.

Elric: Ruh Hırsızı - Michael Moorcock

8 Beğeni

Dünyada anlaşılmamak kadar güç ve ağır bir şey yoktur.

Nana - Emile Zola

5 Beğeni

“Elbette öyle düşünüyorlar. Bütün gerçek savaşlar haklı olduklarından kesinlikle emin olan iki taraf arasında verilmiştir. Gerçekten tehlikeli insanlar, yaptıkları şeyi yalnız ve yalnız, şüpheye yer bırakmayacak şekilde doğru şey olduğu için yaptıklarına inananlardır.”

“Ya sen?” diye sordu Gölge. "Yaptığın şeyi sen neden yapıyorsun? "

“Çünkü yapmak istiyorum,” dedi Çarşamba. Sonra sırıttı. “Bu yüzden sorun yok.”

Neil Gaiman - Amerikan Tanrıları

5 Beğeni

“Beni yıkmanın en iyi yolu, sevdiğim kadından şüphelenmemi sağlamak değil mi?” diye sordu.

Dune - Frank Herbert

13 Beğeni

Sevgi her zaman bencildir. Ne kadar ateşliyse, o kadar bencildir sevgi.

Carmilla - Sheridan Le Fanu

2 Beğeni

Beni huzursuz eden hiç huzursuz olmamam. Eylemlerimiz bazı sonuçlar doğurmalı. İyi sebeplere dayansın veya dayanmasın, sebep olduğumuz dehşetin en azından bir kısmını kabullenmeliyiz. Ben yaptıklarımdan dehşet duymuyorum ve bu beni korkutuyor. Bunun ne anlama geldiğinden korkuyorum.

Yaşlı Adamın Savaşı - John Scalzi

6 Beğeni

Sonra Kuzu’nun yedi mühürden birini açtığını gördüm. O anda dört yaratıktan birinin, gök gürültüsüne benzer bir sesle, “Gel!” dediğini işittim. Bakınca beyaz bir at gördüm. Binicisinin yayı vardı. Kendisine bir taç verildi ve galip gelen biri olarak zafer kazanmaya çıktı.

Kuzu ikinci mührü açınca, ikinci yaratığın “Gel!” dediğini işittim. O zaman kızıl renkte başka bir at çıktı ortaya. Binicisine dünyadan barışı kaldırma yetkisi verildi. Bunun sonucu olarak insanlar birbirlerini boğazlayacaklar. Atlıya ayrıca büyük bir kılıç verildi.

Kuzu üçüncü mührü açınca, üçüncü yaratığın “Gel!” dediğini işittim. Bakınca siyah bir at gördüm. Binicisinin elinde bir terazi vardı. Dört yaratığın ortasında sanki bir sesin şöyle dediğini işittim: “Bir ölçek buğday bir dinara[a], üç ölçek arpa bir dinara. Ama zeytinyağına, şaraba zarar verme!”

Kuzu dördüncü mührü açınca, “Gel!” diyen dördüncü yaratığın sesini işittim. Bakınca soluk renkli bir at gördüm. Binicisinin adı Ölüm’dü. Ölüler diyarı onun ardınca geliyordu. Bunlara kılıçla, kıtlıkla, salgın hastalıkla, yeryüzünün yabanıl hayvanlarıyla ölüm saçmak için yeryüzünün dörtte biri üzerinde yetki verildi.

Kuzu beşinci mührü açınca, sunağın altında, Tanrı’nın sözü ve sürdürdükleri tanıklık nedeniyle öldürülenlerin canlarını gördüm. Yüksek sesle feryat ederek şöyle diyorlardı: “Kutsal ve gerçek olan Efendimiz! Yeryüzünde yaşayanları yargılayıp onlardan kanımızın öcünü almak için daha ne kadar bekleyeceksin?”

Onların her birine beyaz birer kaftan verildi. Kendileri gibi öldürülecek olan öbür Tanrı kullarının ve kardeşlerinin sayısı tamamlanıncaya dek kısa bir süre daha beklemeleri istendi.

Kuzu altıncı mührü açınca, büyük bir deprem olduğunu gördüm. Güneş keçi kılından yapılmış siyah bir çul gibi karardı. Ay baştan aşağı kan rengine döndü. İncir ağacı, güçlü bir rüzgarla sarsıldığında nasıl ham incirlerini dökerse, gökteki yıldızlar da öylece yeryüzüne düştü. 14 Gökyüzü dürülen bir tomar gibi ortadan kalktı. Her dağ, her ada yerinden sökülüp alındı. Dünya kralları, büyükleri, komutanları, zenginleri, güçlüleri, özgürü kölesi herkes mağaralara, dağlardaki kayaların arasına gizlendiler. Dağlara, kayalara, “Üzerimize düşün!” dediler, “Tahtta oturanın yüzünden ve Kuzu’nun gazabından saklayın bizi! Çünkü onların gazabının büyük günü geldi. Buna kim dayanabilir?”

4 Beğeni

‘’…Kötü fallar umurumda değil benim.
Serçenin ölmesinde bile bildiği vardır kaderin.
Şimdi olacak bir şey yarına kalmaz,
yarına kalacaksa, bugün olmaz.
Bütün mesele hazır olmakta…’’

Hamlet - William Shakespeare

7 Beğeni

‘’…Ve bütün dünyayı kucaklayamayacak kadar küçük biri olduğum için, sahip olduğum az bir şeyi her zaman korumaya çalışacağım.’’

Simyacı - Paulo Coelho

4 Beğeni

“Beğendiğiniz bedenlere, hayalinizdeki ruhları koyup, bunu aşk sanıyorsunuz…”

Othello - William Shakespeare

4 Beğeni

“Siz de olmasanız, şu taşlaşmış bedenimde bir kalp taşıdığımı hissedemeyeceğim.”

Monte Kristo Kontu - Alexandre Dumas

7 Beğeni

‘‘İntikam almaya karar verdiğim gün, kalbimi yerinden söküp atmadığım için çılgın olmalıyım.’’

Alexandre Dumas - Monte Kristo Kontu

9 Beğeni

‘‘Başından beri, bilinç sahibi tüm varlıkların nihani sonu, düşünceleri kadar muazzam bir hal almakmış meğer.’’

Ölümün Sonu - Cixin Liu

1 Beğeni

Üzüm ve Diğer Şeyler kitabından…

8 Beğeni

“İnsanın kendisi kötü iken, kötülüğü nasıl düzeltebilir?”

Diriliş - Lev Nikolayeviç Tolstoy

6 Beğeni

‘‘İnsan sevince,’’ diye düşündü, ‘‘nesneler daha çok anlam kazanıyor.’’

Simyacı - Paulo Coelho

3 Beğeni